ArenaNet kondigt PvP Leagues aan voor Guild Wars 2: Heart of Thorns

ArenaNet kondigt PvP Leagues aan voor Guild Wars 2: Heart of Thorns

ArenaNet heeft aangekondigd dat de ‘regular seasons’ voor PvP, waarin alle spelers kunnen strijden en vervolgens worden beloond, naar Guild Wars 2: Heart of Thorns komen. Heart of Thorns is de eerste uitbreiding van Guild Wars 2 en staat gepland voor dit najaar. Het nieuwe systeem, genaamd PvP Leagues, geeft spelers ‘regular seasons’ waarmee ze zich kunnen inschrijven in starter divisions en zo hun skills kunnen verbeteren en unieke beloningen verdienen. PvP Leagues biedt een verbeterd systeem voor ranked play, verbeterde matchmaking en regelmatig doelen die spelers een stappenplan bieden om op een hoge niveau te concurreren.

John Corpening, associate director voor Guild Wars 2 competitive, kondigde het nieuwe PvP League systeem live aan op het podium van de ESL booth tijdens gamescom in Keulen, Duitsland. In Keulen werd het eerste Europese Guild Wars 2 World Tournament Series (WTS) gehouden. Al snel na de aankondiging dat spelers de middelen krijgen om top spelers te worden in PvP, kroonde ArenaNet The Abjured als de WTS-Cologne PvP kampioenen. Verschillende teams streden om ruim € 45.000 aan prijzengeld en de kans om zichzelf te vereeuwigen op de Tyrian Lion “Pride” troffee. Fans in het publiek in Keulen en die thuis meekeken via het officiële Guild Wars 2 Twitch kanaal werden beloond met de overwinning van The Abjured uit Noord-Amerika. De overwinning volgde na een spannende dag vol wedstrijden met Orange Logo, The Civilized Gentlemen en GLHF, allen goede kanshebbers met overwinningen in voorgaande WTS toernooien op hun naam.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.