Beleef de Living World van Guild Wars 2 opnieuw met de nieuwe Journal functie voor Season 2

Beleef de Living World van Guild Wars 2 opnieuw met de nieuwe Journal functie voor Season 2

NCSOFT en ArenaNet kondigen vandaag de Living World Journal aan voor Guild Wars 2, een langverwachte nieuwe functie, die de manier waarop nieuwe content in de MMO game wordt vrijgegeven verbetert. De Journal, die start met de lancering van Living World Season 2 op 1 juli, introduceert de mogelijkheid om nieuwe afleveringen op te slaan en opnieuw te spelen. De Journal brengt DVR replay functionaliteiten voor spelers die zichzelf willen onderdompelen in de eindeloze verhaallijn van de Living World.

De Living World biedt Guild Wars 2 spelers regelmatig nieuwe game content via seizoenen, vergelijkbaar met een tv-serie. ArenaNet heeft al tientallen Living World updates vrijgegeven, met iedere release nieuwe verhaallijnen, personages en gameplay die de rijke wereld van het Guild Wars universum verder vergroot. Alle content is gratis speelbaar, als onderdeel van het wereldwijde business model voor Guild Wars 2, als een eenmalige MMO game aankoop voor PC zonder abonnementskosten. ArenaNet game director Colin Johanson:

De Living World is er om het verhaal van Guild Wars 2 verder te brengen en een gevoel van speculatie, verwondering en intriges in de wereld van Tyria en voor haar karakters voort te brengen. We willen het gevoel creëren dat alles in Tyria kan veranderen en we willen spelers vooruit laten kijken naar wat er vervolgens kan gebeuren. Een natuurlijk systeem dat het verhaal en context voor deze veranderingen brengt is belangrijk, aangezien we regelmatig de belevenissen in de game uitbreiden.

ArenaNet heeft onlangs onthuld dat Season 2 van de Living World op 1 juli aanstaande in première gaat, in navolging op de cliffhanger van het vorige seizoen. De Season 1 finale heeft de hoofdstad van Lion’s Arch in puin achtergelaten, een belangrijke handelsstad voor spelers, en heeft een nieuwe bedreiging voor de wereld van Tyria onthuld. Met Season 2 zijn de helden van Guild Wars 2, spelers en de iconische personages die aan hun zijde staan, klaar voor een epische confrontatie waarin het lot van Tyria wordt beslecht.

Iedere nieuwe Living World release, te beginnen met de Season 2 première, is toegankelijk voor alle spelers, ongeacht hun level in de game of de mogelijkheid om de aflevering meteen te spelen. Spelers kunnen de nieuwe content in hun Journal bewaren door simpelweg in te loggen in de game, gedurende de twee weken dat de release live is. Spelers die in deze periode niet inloggen in Guild Wars 2 kunnen later alsnog de content bewaren en spelen, in ruil voor een kleine hoeveelheid in-game valuta. Colin Johanson:

Met deze toevoeging aan de story Journal levert de content van de Living World afleveringen een mix van nieuwe ‘story steps’ en open wereld content. ‘Story steps’ werken hetzelfde als bestaande ‘story steps’ in de game, doordat ze je meenemen op een reis naar de door jou gekozen aflevering, waarmee een uitgebreider verhaal op de voortdurende verhaallijn wordt geboden. Open World content aanvullingen op Living World updates brengen permanente uitbreidingen of veranderingen in Tyria en sluiten zich aan bij het thema en verhaal van de aflevering.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.