Bloeddorstige nieuwe trailer viert release van Vampyr

Vampyr

PC PlayStation 4 Xbox One
8.2

Sterk

Bloeddorstige nieuwe trailer viert release van Vampyr

Bloeddorstige nieuwe trailer viert release van Vampyr

Vampyr, de verhaalgedreven actie-RPG van DONTNOD Entertainment, verschijnt volgende week. Vanaf dinsdag 5 juni kun je op PlayStation 4, Xbox One en pc in de schoenen stappen van Dr. Jonathan Reid, die behalve dokter sinds kort ook vampier is. Bekijk de lanceringstrailer en bereid je voor om te vertrekken naar de straten van het Londen uit 1918, om daar de mensen te redden of te besluipen!

In Vampyr speel je als Dr. Jonathan Reid, een beroemde chirurg en bloedtransfusiespecialist, die in een vampier verandert wanneer hij na de Eerste Wereldoorlog terugkeert in zijn woonplaats Londen. De vaste overtuigingen van Reid, een man van logica en wetenschap, beginnen te wankelen wanneer hij ontwaakt in een eerder verborgen wereld van geheime genootschappen, goddeloze schepsels en oude orden die het op zijn leven hebben voorzien. Ondertussen wordt de bevolking van Londen geteisterd door een vreselijke ziekte – en Dr. Reid is mogelijk de laatste die de stad daarvan kan bevrijden.

Elke burger in Vampyr maakt deel uit van een onderling verbonden sociaal web, waarbij het lot van de ene burger in een sociale kring het dagelijks leven van de andere personen beïnvloedt, evenals de richting van het verhaal. Elke burger heeft zijn eigen verhaal, leven en persoonlijke missies – aan Reid de keuze wie hij zal sparen of opofferen om in zijn eigen missie te slagen. Als vampier is het drinken van bloed voor Reid de snelste manier om te evolueren en nieuwe bovennatuurlijke vermogens te ontgrendelen. In Vampyr is het niet de vraag óf je gaat moorden, maar wíe je zult vermoorden. Naast de dodelijke confrontaties op zijn pad, biedt elke burger een verleidelijke bron van macht … maar het doden van burgers zal niet zonder consequenties blijven.

Elk van de vier hoofddistricten heeft een gezondheidsstatus die is gebaseerd op het aantal levende, overleden en zieke burgers. Reid kan de status op peil houden door zich spaarzaam te voeden en de bevolking te genezen met de medicijnen die hij kan maken. Als de gezondheidsstatus te laag wordt, gaat het district verloren aan bovennatuurlijke wezens, samen met alle missies, winkels en burgers in het gebied. Ook wanneer alle districten in Londen zijn gevallen is de game nog te voltooien, maar dan wel met een einde dat past bij dergelijke gewetenloosheid.

Je acties zullen Londen redden of verdoemen.
All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.