Blue Beetle sluit zich aan bij het gevecht in Infinite Crisis

Blue Beetle sluit zich aan bij het gevecht in Infinite Crisis

Maak alvast kennis met Blue Beetle in de nieuwste Champion Profile video van Infinite Crisis, de free-to-play MOBA van Turbine die zich afspeelt in het DC Universum. Vanaf woensdag 30 april kun je de Blue Beetle’s vaardigheden als moordenaar en schutter gebruiken om vijanden van een grote afstand te verwonden. Kom je kill halen, zodra Blue Beetle beschikbaar is in de game!

Jamie Reyes kwam per ongeluk terecht in een strijd tussen super-menselijke bendes en, in zijn wanhopige poging om te ontsnappen, struikelde hij over het object waar het gevecht om ging: een vreemde blauwe kever. De kever bond zich vast aan Jamie, waarop Jamie meteen werd bedekt met een gevechtsharnas. Beschermd door het pantser vluchtte hij, op zoek naar veiligheid.

Jamie ontdekte na zijn ontsnapping geschokt dat, waar het pantser niet permanent was, zijn binding met de kever wel permanent was. Erger nog, hij ontdekte dat de kever kon “praten” met zijn geest. De kever vertelde Jamie dat hij Khaji-da genoemd werd en als levend instrument gebruikt werd door de Reach, een buitenaards imperium, dat gericht is op veroveringen. Khaji-da, ontworpen om de geest van zijn gastheer te besturen, wilde op zijn beurt Jamie gebruiken als instrument van de Reach, om de weg vrij te maken voor hun invasie. Echter, de kever raakte beschadigd, wat het geluk van Jamie was en hij zijn vrije wil behield. Nu worstelt hij als Blue Beetle, een onbegrepen tiener en held.
All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.