De beste 1 April grappen!

De beste 1 April grappen!

Gisteren was het 1 april, de dag waarop iedereen elkaar voor de gek probeert te houden. Ook in de digitale wereld is het een dag die niet zomaar voorbij gaat. Daarom brengen we je de beste 1 april-grappen die we voorbij hebben zien komen.

Blizzard Outcasts: Vengeance of the Vanquished
Ze zijn de ware underdogs, de mensen die voor de ‘good guys’ vechten maar nooit erkenning krijgen. Nu zijn deze dagen voorbij, ze liggen achter hen. De dagen waarin anderen over hen heen liepen zijn voorbij. In Blizzard Outcasts: Vengeance of the Vanquished kies je je favoriete ‘Blizzard Outcast’, kleed je hem aan met je favoriete gear en is het aan jou om de tegenstander in elkaar te slaan. De trailer toont een retro-sfeer, op de officiële website van de game zien we vechters, levels en uitleg. Blizzard gaat weer all-out. En wie weet komt de game er ooit echt. De Pandaren was lang geleden ook een 1 april-grap…
Optimus Prime in Titanfall
One shall stand, one shall Titanfall. Optimus Prime sluit zich sinds gisteren aan bij de Titans uit Titanfall. De DLC waardoor je met de leider van de Autobots kan spelen zou exclusief verschijnen op de Xbox One. En ja, uiteraard kan de Transformer transformeren in zijn vrachtwagen.
Pokémon vangen met Google Maps
Op 31 maart al bracht Google een nieuwe video naar buiten waarin ze lieten zien dat er een nieuwe feature in Maps te vinden was. Met je smartphone kon je nu namelijk aan de slag met het vangen van Pokémon over de hele wereld! Degene die als eerste alle beesten weet te vangen, mag bij Google gaan werken als heuse Pokémon Master. De grote grap is: je kunt de app inderdaad updaten en Pokémon vinden over de gehele wereld!
Destiny: Get Your Ass to Mars Collector’s Edition
Bungie is traditiegetrouw een ontwikkelaar die het niet kan laten om op 1 april iets te doen. Dit jaar brachten ze op de Bungie-website de aankondiging van een wel heel speciale Collector’s Edition voor Destiny. De Get Your Ass to Mars-editie van het spel brengt niet alleen een extra speelbaar ras, betere gear en meer loot naar het spel, maar ook een heuse transformatie van je gezicht. Middels plastische chirurgie is het mogelijk om om je favoriete wezen uit Destiny te gaan lijken. Inclusief cybernetic implants en een manier om je stem te vervormen. De Collector’s Edition kost zeventig miljoen dollar en pre-orders zijn inmiddels te plaatsen.

Frostbite naar Wii U
De meest opvallende grap dit jaar komt uit het kamp van de Frostbite Engine, de motor achter games zoals Battlefield 4. Het bedrijf achter de engine stuurde via Twitter een tweet naar buiten dat de techniek eindelijk draait op de Wii U. Dit nadat EA de Wii U af had gezworen. Frostbite now runs on the #WiiU since it is the most powerfull Gen4 platform, our renderer is now optimized for Mario and Zelda. Een tweet die niet bij iedereen goed viel, al helemaal niet bij Nintendo. Peter Moore heeft inmiddels zijn excuses aangeboden.

Resident Evil: S.T.A.R.S.
Ook bij GameParty brachten we een eigen 1 april-grap. Zo kon je hier gisteren lezen over de volgende editie in de Resident Evil-franchise. Waar eerdere games je pure survival horror brachten, brengt S.T.A.R.S. je een strategische blik op het universum waarbij het rollen van een dobbelsteen het verschil tussen leven en dood kon bepalen.

Heb jij andere grappen voorbij zien komen die het vermelden waard zijn? Laat het ons vooral weten in de reacties!

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.