Disney geeft details rondom einde Disney Infinity

Disney geeft details rondom einde Disney Infinity

We weten dat Disney gaat stoppen met Disney Infinity. Er gaat geen vervolg meer verschijnen, geen nieuwe levels, geen nieuwe personages. Het spel zal ook geen ondersteuning meer krijgen. Disney heeft nu een tijdschema gegeven van de momenten waarop we dan echt afscheid moeten nemen van de game.

De consoleversies van Disney Infinity zullen te allen tijde gewoon blijven werken en volledige toegang bieden tot spelfiguren en Play Sets, met als enige uitzondering de community-content-functies en online multiplayer. Community-content zal nog tot 30 september 2016 beschikbaar blijven en je kunt je favoriete Toy Box-creaties tot die tijd gewoon blijven uploaden en downloaden

Per direct kunnen er geen in-game aankopen worden gedaan in de PC-, Steam-(Disney Infinity 2.0 alleen), iOS-, Google Android-, Amazon Android- en Apple TV-versies van het spel, omdat deze functie nu is verwijderd. Je kunt in-game aankopen blijven doen met de Steam-versie van Disney Infinity 3.0. Met ingang van 30 september 2016 kun je niet meer inloggen om de PC-, iOS-, Google Android- en Amazon Android-versies van Disney Infinity te spelen, en deze zullen niet meer beschikbaar zijn in de betreffende app-winkels. De Steam-versies van Disney Infinity 2.0 en 3.0 blijven werken, met de uitzondering van alle online diensten en communitykenmerken, omdat deze worden stopgezet.De Apple TV-versies van Disney Infinity worden uit de App Store verwijderd en zal het Disney Infinity Community-team geen nieuwe Toy Boxen meer beoordelen of goedkeuren die ingezonden worden naar Disney voor alle console-, mobiele en PC-versies van de game. Als je echter een console-, Apple TV- of Windows 8/10-versie van het spel speelt, kun je je favoriete Toy Boxen tot 3 maart 2017 blijven downloaden via de Community Content-sectie.

Met ingang van 3 januari 2017 kunnen er geen in-game aankopen worden gedaan in de Windows 8/10-versies van de game, omdat deze functie wordt verwijderd. Met ingang van 3 maart 2017 zijn de Apple TV- en Windows 8/10-versies niet langer beschikbaar, ondersteund of speelbaar en worden alle Disney Infinity online-diensten en community-functies beëindigd voor alle versies.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.