Doctor Who reist door tijd en ruimte in LEGO Dimensions

Doctor Who reist door tijd en ruimte in LEGO Dimensions

Warner Bros. Interactive Entertainment onthult tijdens San Diego Comic-Con details over Doctor Who in LEGO Dimensions, de entertainment ervaring waarmee spelers hun verbeelding de vrije loop kunnen laten gaan en die de regels van traditioneel gamen verbreekt door het fysiek bouwen met LEGO stenen te integreren met een interactieve gameplay. Peter Capaldi, die de rol vertolkt van de 12th Doctor, Jenna Coleman, die Clara Oswald speelt en Michelle Gomez, die Missy speelt in de langlopende Britse sciencefiction TV-serie, spreken de stemmen in van hun personages in LEGO Dimensions.

In de nieuwe trailer die een eerste blik werpt op de Doctor Who gameplay, komen werelden samen zoals alleen mogelijk is in LEGO Dimensions; de TARDIS die in Gotham City en Hill Valley verschijnt, de Doctor die aan de zijde vecht van Homer Simpson in Aperture Science, in een auto rijden die bezeten is door spoken met Scooby en Shaggy, of zij-aan-zij vechten met Kai en Cragger in een Ninjago vechtarena.

Doctor Who, niet eerder te zien in een LEGO videogame, is speelbaar in de LEGO Dimensions Starter Pack met een compleet Doctor Who level, waarin de helden van de game doorgaan met hun zoektocht en ondertussen Daleks, Cybermen en andere tegenstanders uit het Whoniverse tegenkomen.
Fans die meer Doctor Who in LEGO Dimensions willen zien, kunnen de Doctor Who Level Pack aanschaffen met daarin een extra mission-based Doctor Who level, samen met een LEGO minifiguur van de 12th Doctor en LEGO modellen van de TARDIS en K-9, allen speelbaar in de game. Zodra de 12th Doctor is verslagen in het level, komt hij terug als de 1st Doctor en herstelt daarna weer als de 12th Doctor. Het interieur van de TARDIS past zich aan de Doctor aan die de speler belichaamt of kan handmatig worden gekozen. Er zit zelfs een jukebox in waar spelers kunnen kiezen uit verschillende versies van de Doctor Who themamuziek. De TARDIS en K-9 modellen kunnen allemaal fysiek worden gebouwd en tweemaal worden herbouwd, zodat ze hele andere dingen kunnen in de digitale game voor een enorme variëteit.

Er komt ook een Doctor Who Fun Pack, die een speelbaar Cyberman minifiguur bevat en een Dalek model die fysiek gebouwd en tweemaal herbouwd kan worden om zo in totaal drie verschillende objecten te maken.

De release van LEGO Dimensions staat gepland op 29 september 2015 en zal beschikbaar zijn voor Xbox One, Xbox 360, PlayStation 4, PlayStation 3 en Wii U.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.