Een goeie headset tijdens het gamen is een must

Een goeie headset tijdens het gamen is een must

Het beste aan gamen is dat je er even helemaal in verloren kan raken. De realiteit om je heen verdwijnt en als de game echt goed is dan kan je er uren in zitten. Om deze ervaring te optimaliseren is het belangrijk de juiste onderdelen te hebben. Geluid is belangrijk en het investeren in een headset maakt hier deel van uit. Het is essentieel om tijdens het spelen genieten van de interacties tijdens het spel.

Headsets zijn een must voor the meeste games. Zeker als het om online games multiplayers gaat. Als je bijvoorbeeld wilt genieten van een potje Call of Duty dan zal het gebruik van een headset verplicht zijn.

Een deel van de game ervaring tijdens het online gamen heeft met de communicatie tussen de teamleden te maken. Tijdens het online spelen maak je onderdeel uit van een team en is het dan essentieel dat de communicatie compleet helder is tijdens het spelen. Het kan gebruikt worden onderling om strategieën af te spreken. Je wil dit niet missen. Daarnaast zijn er ook een paar andere aspecten die belangrijk zijn. Muziek van games helpt met de concentratie en de inleving. Als er iemand op je afkomt of er op je geschoten wordt moet je het kunnen horen om op tijd te reageren.

Er zijn verschillende soorten headsets een top 7 kun je hier vinden. Het is een aanrader om de noise cancelling headsets te overwegen. Deze blokken al het geluid om je heen en zo volgen er ook geen onderbrekingen. Dit Philips exemplaar is er een goed voorbeeld van. De grote kussen op de headset zorgen ervoor dat er geen geluid binnenkomt. Deze is alleen niet draadloos. Het zou wel handig zijn als u er ook muziek mee zou willen luisteren bijvoorbeeld.

Naast al deze specificaties is surround sound ook best fijn. Het exemplaar op de site Razerzone geeft je een goeie uitleg erover. Het maakt het geluid meer dimensionaal en geeft het een realistischer effect. Het vinden van zulke headsets is niet al te moeilijk en vele variaties ervan zijn verkrijgbaar bij webshops zoals bijvoorbeeld Staples.

Het is wel te stellen dat er veel headsets bestaan die passen bij verschillende behoeften. Hopelijk heb je een duidelijk beeld van welke headset je nodig hebt om je game ervaring te verbeteren. Het kan gezien worden als een investering in je eigen gameplezier.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.