Fallout 4 breekt record

Fallout 4

PC PlayStation 4 Xbox One
9

Geweldig

6.5

User Avg

Fallout 4 breekt record

Fallout 4 breekt record

Bethesda Softworks kondigt aan dat de award-winnende game Fallout 4 recordverkopen haalt via retail en in digitale verkoop voor Xbox One, PlayStation 4 en PC. Bethesda lanceerde de game met ongeveer 12 miljoen units wereldwijd om de oorspronkelijke vraag tegemoet te komen, wat staat voor een omzet die $750 miljoen overschrijdt. De collector’s edition, de Fallout 4 Pip-Boy Edition, was uitverkocht binnen de paar uur nadat die beschikbaar was voor verkoop.

Belangrijke retailers hebben Bethesda op de hoogte gesteld van de enorme vraag naar Fallout 4 vanwege consumenten, vaak met de vermelding dat dit ook de game met het meeste pre-orders was van dit jaar. Daarnaast was Fallout 4 Pip-Boy Edition de snelst verkopende collector’s edition van om het even welke game in de geschiedenis bij toonaangevende retailers. Bethesda levert nu op specifieke vraag meer Fallout 4-exemplaren uit om aan de verdere vraag te kunnen voldoen.

Digitale salesrecords worden ook gebroken. Op Steam werd Fallout 4 de nummer één game die op hetzelfde moment gespeeld wordt, het vorige record werd gebroken met 470.000 spelers die op hetzelfde moment Fallout 4 aan het spelen waren. De companion app, Fallout Pip-Boy, werd de nummer één bij de iTunes App Store. Fallout 4 vestigde ook het record van lancering met de meeste views in 2015 op Twitch.

“We zijn enorm trots op Todd Howard, Game Director bij Bethesda Game Studios, en zijn ervaren team van ontwikkelaars voor hun talent en toewijding bij het maken van deze game.” aldus Vlatko Andonov, President bij Bethesda Softworks. “Fallout 4 is een meesterwerk op het vlak van game-ontwikkeling en storytelling, en een werkstuk dat fans honderden uren plezier zal bieden terwijl ze deze prachtig geschapen wereld verkennen.”

Fallout 4 wordt alom geloofd, en dat sinds de aankondiging in juni 2015, met meer dan 160 awards op E3 2015 inclusief de Game Critics Award voor ‘Best of Show’, verkozen door een panel van onafhankelijke journalisten van 39 toonaangevende media.

Ook na de langverwachte en geanticipeerde release op dinsdag 10 november wordt de game door vele gerespecteerde journalisten lof toegeworpen. Vooral het ‘storytelling’-aspect, de uitgebreide en gedetailleerde wereld, de crafting systemen, het verkennen, het betekenisvolle keuzes maken, uren van gameplay, en – misschien vooral – de volledige vrijheid die je ervaart terwijl je deze game speelt.

“We willen de fans bedanken die dit mogelijk hebben gemaakt”, aldus Todd Howard, Game Director van Fallout 4. “Na vier jaar ontwikkeling is die game niet af tot de fans het gespeeld hebben en er zich mee vereenzelvigd hebben. We zien uit naar hun verhalen en avonturen.”

In Fallout 4 speel je de enige overlevende van Vault 111 en betreed je een wereld die verwoest werd door een nucleaire oorlog. Iedere seconde is een gevecht en iedere keuze wordt door jou gemaakt. Jij bent de enige die het lot van het New England Wasteland kan bepalen, en voor de heropbouw kan zorgen. Welkom thuis. Onze review lees je spoedig.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.