Final Fantasy XIV European Data Centre komt in oktober

Final Fantasy XIV European Data Centre komt in oktober

Na vorig jaar al plannen te hebben aangekondigd op het allereerste Europese Final Fantasy XIV Fan Festival in Londen, heeft Square Enix in het weekend bekendgemaakt dat het European Data Centre voor Final Fantasy XIV Online in oktober van start zal gaan. Tijdens de nieuwste ‘Letter from the Producer LIVE’, een onderdeel van een 14 uur durende Japanse Livestream ter ere van het tweede jubileum van Final Fantasy XIV, kondigde Producer en Director Naoki Yoshida de komst van het European Data Centre in oktober dit jaar aan.

Ter voorbereiding op het opstarten wordt er drie tot vijf dagen onderhoud gepleegd aan werelden die aan het nieuwe datacentrum worden overgedragen. Meer informatie over wereldoverdrachten en het onderhoud worden op een latere datum gedeeld via de Lodestone.

Final Fantasy XIV: Heavensward, dat sinds kort wereldwijd meer dan 5 miljoen geregistreerde accounts heeft, is verkrijgbaar voor PlayStation 3, PlayStation 4 en PC. Nieuwe accounts krijgen een gratis demo van 30 dagen. Een maandabonnement is verkrijgbaar vanaf €10,99. Voor nieuwkomers in Final Fantasy XIV Online is er nu tevens een alles-in-eenbundel verkrijgbaar met daarin zowel het bekroonde Final Fantasy XIV: A Realm Reborn als Final Fantasy XIV: Heavensward.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.