Guild Wars 2 krijgt Halloween-gethematiseerde content

Guild Wars 2 krijgt Halloween-gethematiseerde content

ArenaNet, ontwikkelaar van de bekroonde Guild Wars franchise, kondigt Blood and Madness aan, een Halloween-gethematiseerde content update voor Guild Wars 2, die vanaf 15 oktober in de game beschikbaar is. Deze seizoensrelease is de tweede in rij van in totaal drie geplande releases die deze maand gepland staan en bevat een frisse kijk op een deel van de populaire content die de Halloween update van vorig jaar zo succesvol maakte. De release bouwt verder op de plannen van ArenaNet om iedere twee weken nieuwe content te bieden, meer updates achter elkaar dan iedere andere Westerse concurrent.

Halloween komt eraan en in Blood and Madness heeft Magister Tassi van de wetenschappelijke orde Durmand Priory ongewone energievelden waargenomen die aantonen dat een andere kracht aan sterkte wint in de Underworld. Deze keer is het Bloody Prince Edrick, zoon van Mad King Thorn, de gestoorde tiran die eeuwen geleden over Kryta regeerde en nu Tyria bespookt als de krachtige geest van Halloween. Angstaanjagende nieuwe events en uitdagingen staan spelers te wachten, die de Bloody Prince en zijn groeiende, kwaardaardige invloed te lijf gaan.

Blood and Madness bevat ook nieuwe features en rewards. Spelers kunnen een eerste kijkje nemen hoe de release eruit komt te zien door deel te nemen aan een preview livestream met de ontwikkelaars van ArenaNet op maandag 14 oktober om 21:00 uur op het Guild Wars 2 Twitch kanaal via http://www.twitch.tv/guildwars2 .

Nieuwe Events
• Mad Realm Doors: Spelers kunnen op trick-or-treat langs de behekste deuren in Kryta. Maar pas op: op de deuren kloppen is niet zonder risico.
• Mad King’s Labyrinth: Bloody Prince Edrick heeft delen van het Mad King’s Labyrinth overgenomen en geeft leiding aan het ondode leger in de Mad King’s Realm. De Skeletal Lich, Grand High Viscount of Candy Corn en de Labyrinthine Horror liggen in de luwte te wachten.
• Mad King’s Clock Tower: Tyria’s meest waanzinnige springende puzzel heeft spelers tijdens het Halloween event van vorig jaar bijzonder vermaakt en dit jaar is de puzzel beter dan ooit tevoren. Alleen de besten weten door de waanzin van de Mad King’s Clock Tower te navigeren om de top op tijd te bereiken.
• Lunatic Inquisition: Spelers kunnen hun PvP skills testen in het Mad King’s Labyrinth. Speel als een dorpeling om de nacht te overleven of een doorgedraaide hoveling die op vernietiging uit is. Survival tools en verborgen geheimen zijn overal om ontdekt te worden.

Nieuwe Features
• Combat Quality of Life Fixes: Verbeteringen op het gebied van combat bestaan onder meer uit nieuwe grond targeting opties, betere targeting en een gloednieuwe, optionele manier om de ‘condition damage numbers’ in beeld te brengen.
• Trait and Skill Tooltips: Updates aan het tooltip systeem voor traits en skills zijn gedaan, waardoor traits nu ook display nummers bevatten en skill tooltips tonen hoe de skills worden beïnvloed door equipped traits.
• Balance Updates: Bestaande skills en karaktereigenschappen hebben een balanspas gekregen, waarbij de focus ligt op het verbeteren van support builds in alle delen van de game voor alle professies.

Nieuwe Rewards
• Sweet Rewards: Spelers die de Blood and Madness meta achievement bereiken, ontvangen een Mini Candy Corn Elemental. Spelers die de verhaallijn volgen, ontvangen een Candy Corn node.
• Candy Cornucopia: Speler kunnen Candy Corn inruilen voor nieuwe Halloween items, zoals een Mini Bloody Prince, een 20-slot Halloween Pail en speciale crafting items die nodig zijn voor Halloween wapens.
• Mask of the Night: Spelers kunnen een ‘Mask of the Night’ verdienen door hun vaardigheden te tonen om de waanzinnige monarch in de rondes van ‘Mad King Says’ te gehoorzamen.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.