Het is tijd om een huiseigenaar te worden in Tamriel

The Elder Scrolls Online

PC PlayStation 4 Xbox One

Het is tijd om een huiseigenaar te worden in Tamriel

Het is tijd om een huiseigenaar te worden in Tamriel

Vandaag ontvangen pc/Mac-spelers van The Elder Scrolls Online in de eerste grote DLC van 2017 – Homestead­ – een gratis update die hen toelaat om appartementen, huizen, kastelen – en zelfs een eiland – te kopen in Tamriel. Verkrijgbaar met zowel in-game Gold als in de Crown Stone kunnen huizen worden gepersonaliseerd met meer dan 2000 decoratie items, inclusief meubelen, boeken, tonnen en veel meer. Homestead wordt op 21 februari gelanceerd voor Xbox One en PlayStation 4.

Homestead komt er met bijna 40 huizen om uit te kiezen, elk in de stijl van één van de 10 speelbare rassen. Iedereen die graag z’n eigen stekje heeft in Tamriel, kan de eerste gratis krijgen via een eerste tutorial quest. Eenmaal de introductie doorlopen, kunnen spelers verder met meerdere huizen van verschillende groottes die kunnen gedeeld worden met al hun in-game personages.

Een huis bezitten is slechts het begin van Homestead – het is niet echt een thuis voor je het gaat decoreren. Spelers kunnen hun nieuwe residenties werkelijk uniek maken door meer dan 2000 items aan te schaffen en te plaatsen met de nieuwe Housing Editor. Meubelen en andere decoratie zijn beschikbaar via in-game verkopers en de Crown Store, maar spelers kunnen ook zelf gaan ontwerpen met hun bestaande crafting skills. Beschikbare decoratie bestaat zowel uit voorwerpen als tafels, stoelen, kisten, bedden, bars, banken als uit decoratievoorwerpen zoals boeken, voeding, tonnen, schilderijen, lampen, planten, bomen en meer. Op zoek naar meer praktische voorwerpen? Spelers kunnen in hun huis ook items plaatsen zoals gevechtspoppen, werktafels en hulpjes.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.