Het probleem voor de release van de Xbox One X…

Het probleem voor de release van de Xbox One X…

De Xbox One X. Wat heb ik een enorme zin in dit systeem. Als eigenaar van een 4KTV kijk ik uit naar het moment dat ik op volle kracht kan gaan genieten van games in een veel hogere resolutie, met een betere framerate. In november ga ik dan ook helemaal los. Maar het zorgt ervoor dat ik nu minder game dan dat ik zou willen…

De Xbox One staat al heel wat jaartjes onder mijn tv. Altijd aangesloten geweest op een normale HD TV. Een prachtig beeld waarop games als Star Wars Battlefront bijzonder fraai oogde. Maar, enkele maanden geleden heb ik de stap gemaakt naar 4K. Met het oog op de aan te schaffen One X was het tijd om de TV te vervangen voor een groter beeld met een hogere resolutie. Mijn 4K TV bevat honderd hertz, HDR support, alles wat je van een TV verwacht tegenwoordig. Helemaal klaar voor de Xbox One X. En hoewel er best wat toffe games gaan verschijnen voor het apparaat tijdens z’n launch in november (ik noem een Forza Motorsport 7, een Crackdown 3, maar uiteraard ook de 4K versie van Star Wars Battlefront II), merk ik dat ik nu minder speel om het dan drukker te hebben.
Recentelijk was Doom in de aanbieding op Xbox Live. Voor twintig euro was de game te koop. Aangezien de recensies rondom de game veelal lovend zijn en ik van mijn GameParty collega’s niets meer dan goede verhalen kreeg, besloot ik de game aan te schaffen. Via de app op mijn telefoon werd de aankoop bevestigd en meteen zag ik hoe mijn Xbox One ‘em begon te downloaden. Echter, ik liep naar het systeem en annuleerde de download. Ik wilde de game niet spelen. Waarom? Simpel. De game krijgt een 4K upgrade wanneer de One X gaat verschijnen. En waarom zou ik de game dan nu nog gaan spelen terwijl ik deze vrij snel in een betere variant kan beleven?
Het is iets wat me nu vaker overkomt. Halo Wars 2? Niet uitgespeeld, maar de campagne zal tot een einde gebracht worden. Heerlijke game, enorm van genoten, maar de tijd niet gehad om ‘em tot een einde te brengen. Echter, er komt een 4K update. Dus heb ik de game van mijn Xbox One verwijderd om deze later op de Xbox One X opnieuw te downloaden. Gears of War 4? Zelfde verhaal. Waarom zou ik nu verder spelen wanneer ik weet dat ‘ie spoedig in 4K met volledige HDR-support te spelen gaat zijn? Juist. Wachten is key. Ook Forza Horizon 3 heb ik sinds kort aan de collectie toegevoegd. En hoewel ik er al behoorlijk wat uren in heb gestopt, bekruipt me daar hetzelfde gevoel. Hoewel die game er fantastisch uit ziet, zelfs als een ‘normale HD-game op een 4K TV’, weet ik dat de game nog beter gaat ogen later dit jaar.

Dus, ik speel de games die ik al lang en breed heb nu niet. Sterker nog, Gears 4 staat al maanden stil, Halo Wars 2 heb ik een week gespeeld voordat ik besloot te wachten. En Doom start ik dus niet eens. Natuurlijk hou ik me ondertussen goed bezig met andere games. Games die niet in 4K gaan verschijnen. Zo ben ik nog steeds bezig met de laatste achievement in Star Wars Battlefront, speel ik de Walking Dead-games van Telltale van voor af aan en heb ik nog een flinke backlog bestaande uit Middle-earth :Shadow of Mordor, Ori and the Blind Forest en Rise of the Tomb Raider. Nee, ik hoef me echt niet te vervelen. Al speel ik stiekem gewoon liever iets nieuws…

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.