Kingdom Hearts: Hoe het verder ging

Kingdom Hearts: Hoe het verder ging

Het tweede deel van Kingdom Hearts komt deze week opnieuw uit als Kingdom Hearts HD 2.5 Remix! Net zoals Kingdom Hearts HD 1.5 Remix uit meerdere delen bestond, zal ook dit deel meerdere games omvatten: Kingdom Hearts II Final Mix, Kingdom Hearts Birth by Sleep Final Mix en Kingdom Hearts Re:coded.

Voor degenen die Kingdom Hearts II nooit hebben gespeeld en dit pas gaan doen met deze nieuwe variant kan ik alleen maar zeggen: Stop! Lees niet verder en wacht tot je de game in handen hebt! Voor degenen die een kleine opfrisser willen over het verhaal achter deel 2: scroll vooral door.

Kingdom Hearts 2-1

Je zou denken dat Kingdom Hearts voortborduurt op het verhaal van Sora. Nou, in eerste instantie doet het dat dus niet. Je begint je game namelijk als Roxas, in Twilight Town. Roxas droomt van de avonturen van Sora. Wanneer Roxas een Keyblade krijgt om zichzelf te beschermen van de Nobodies, leert hij Axel kennen. Hoewel Axel Roxas kent, kent Roxas Axel niet. Wanneer Roxas bij een verlaten huis komt, wordt hem door Naminé vertelt dat hij een Nobody is. Roxas heeft alleen geen flauw idee wat een Nobody is!

Uiteindelijk komt Roxas een man tegen, DiZ, en hij komt erachter dat Sora, Donald en Goofy liggen te slapen in de kelder van het huis waar hij zich bevindt. Wanneer hij ze eenmaal heeft gevonden worden Roxas en Sora één en de drie komen eindelijk uit hun slaap.

Kingdom Heats 2-2

Na een hartig gesprek met Yen Sid komen ze erachter dat ze de werelden waar ze in hun eerste avontuur waren opnieuw moeten bezoeken. Deze keer niet alleen om ze te beschermen van de Heartless, maar ook van de Nobodies. Daarnaast komt eindelijk de gevaarlijke Organization XIII in beeld, de nieuwe vijand.

Tijdens de  reis krijgen The Heartless hun krachten terug. Maleficent is terug en samen met Organization XIII heeft ze een enorm groot leger van Heartless gecreëerd. Natuurlijk moet Sora hier een stokje voor steken. Ze leren ook dat Ansem de Heartless-variant van Xehanort was. De Nobody van Xehanort is dan weer Xemnas en Xemnas is de leider van Organization XIII. Volgen jullie het nog? Het wordt namelijk nog ingewikkelder. Xehanort blijkt de student van Ansem te zijn, de echte Ansem wie verdwenen is. Xemnas’ plan is om met de Nobodies een nieuwe Kingdom Hearts te creëren, een deur naar het hart van alle werelden, zodat de Nobodies hun harten terug kunnen krijgen.

Kingdom Hearts 2-4

Meer gevechten volgen, met verschillende leden van Organization XIII. Wanneer deze gestreden zijn komt Sora in de ‘World That Never Was’ terecht om hier een einde te maken aan Organization XIII. In The World That Never Was komt hij ook Kairi en Riku weer tegen. Ook Roxas en Naminé zijn hier, waarvan Sora leert dat de twee Nobodies zijn van Kairi en Sora. Ze zijn gecreëerd toen Sora en Kairi hun hart kwijtraakten in het eerste deel en moeten weer samenvoegen.

Uiteindelijk blijft alleen Xenmas over van alle dertien leden van Organization XIII. Sora en Riku vechten samen tegen hem, de nieuwe Kingdom Hearts wordt afgesloten en de werelden zijn wederom gered. Aan het einde van de game keert Sora, samen met Riku en Kairi, terug naar Destiny Island.

Kingdom Hearts 2-3

Opnieuw moet Sora zich in de heldenrol begeven en dat doet hij zonder enige tegenspraak. Keer op keer vecht hij voor dat waar hij voor staat. Er komen nieuwe vijanden bij en hoewel het eerste deel voor mij een vijand had waar ik niet veel voor voelde, was dit anders voor Organization XIII. Vooral Roxas en Axel. Waar het vorige deel duidelijk maakte dat je moet vechten tegen het kwaad, laat dit deel zo duidelijk zien dat het kwaad ook maar doet waar het in gelooft. Roxas en Axel, de andere leden van Organization XIII, vechten, net zoals Sora, voor hetgeen waar ze in geloven. Zou je zelf niet vechten voor een hart? Voor een bestaan wanneer je er geen had?

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.