Middle-earth: Shadow of Mordor aangekondigd

Middle-earth: Shadow of Mordor aangekondigd

Warner Bros. Interactive Entertainment kondigt Middle-earth: Shadow of Mordor aan. Deze next-generation, third-person action game brengt een origineel verhaal over wraak en verlossing, dat zich afspeelt in Midden-aarde. Middle-earth: Shadow of Mordor wordt ontwikkeld voor PlayStation 4 , PlayStation 3, Xbox One, Xbox 360 en PC.

In Middle-earth: Shadow of Mordor nemen gamers de rol aan van Talion, een dappere jager wiens familie voor zijn eigen ogen afgeslacht werd in de nacht dat Sauron en zijn leger terugkeerden naar Mordor, enkele ogenblikken voor hij zelf gedood werd. Talion wordt weer tot leven gewekt door de ‘Spirit of vengeance’. Talion, met de gaven van Wraith waagt zich naar Mordor om iedereen die hem kwaad heeft gedaan te vernietigen. Tijdens zijn persoonlijke wraaktocht ontdekt Talion de waarheid achter de Spirit die hem dwingt, leert hij meer over de oorsprong van de Rings of Power en gaat hij uiteindelijk de confrontatie aan met zijn ware aartsvijand.

In Middle-earth: Shadow of Mordor ontdekken spelers het donkere en persoonlijke thema van wraak in een wereld waar elke beslissing een consequentie heeft die zelfs na de dood blijft bestaan. De game introduceert nieuwe op maat gemaakte gameplay mechanismen in het actie genre die zeer belonend zullen zijn voor de spelers.

– Samantha Ryan, Senior Vice President, Production and Development, Warner Bros. Interactive Entertainment

Iedere vijand die de speler tegenkomt is een uniek individu dat zich onderscheidt door zijn persoonlijkheid, sterktes en zwaktes. Via het Nemesis System worden vijandelijke relaties en karakteristieken bepaald door de acties en beslissingen die de speler maakt om persoonlijke aartsvijanden te creëren. Deze onthouden wat de speler doet en passen zich ook aan de speler aan en zijn verschillend in elke gameplay sessie. De game biedt een unieke ervaring voor elke speler, doordat zij hun eigen gevechten, vijanden en beloningen kunnen creëren in een dynamische wereld, die de keuzes van de spelers onthoudt en zich daaraan aanpast.

Middle-earth: Shadow of Mordor is in ontwikkeling bij Monolith Productions. Het team werkt samen met Middle-earth Enterprises, Peter Jackson (regisseur van The Lord of the Rings en The Hobbit) en de kunstenaars van Weta Workshop om ervoor te zorgen dat de setting, karakters en verhaallijn overeenkomen met het oorspronkelijke verhaal van de trilogie.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.