Middle-earth: Shadow of Mordor Video Preview

Middle-earth: Shadow of Mordor Video Preview

Met een laatste Hobbit-film in zicht, is het voorbereiden op het afscheid van Middle-earth begonnen. Echter, ontwikkelaar Monolith gaat proberen om ons toch meer tijd te gunnen in de prachtige fantasiewereld van schrijver Tolkien. Volwassener en meer duister dan voorgaande games uit de serie, brengt Shadow of Mordor ons een nieuwe blik op de gebeurtenissen tussen The Hobbit en The Lord of the Rings.

Monolith, de ontwikkelaar achter games als Condemned en F.E.A.R., is al een hele tijd bezig met Middle-earth: Shadow of Mordor. De game die de trilogieën van Peter Jackson (en de boeken van Tolkien, uiteraard) moet verbinden is al meer dan drie jaar in ontwikkeling. En niet zomaar. De ontwikkelaar weet wat de franchise voor betekenis heeft bij de miljoenen liefhebbers van de boeken en films. Snel wordt dan ook benadrukt dat het team achter het spel zich enorm gelukkig prijst door de steun die ze krijgen. Niet alleen Middle-earth Enterprises, het bedrijf dat Tolkien’s nalatenschap in handen heeft, werkt volledig mee aan de titel, maar ook filmmaker Peter Jackson bemoeit zich met het spel. Waar Middle-earth Enterprises zich vooral focust op het met respect behandelen van het bronmateriaal, zet Jackson zich vooral in om ervoor te zorgen dat de studio toegang kreeg tot de benodigde onderdelen om van het spel een fantastische ervaring te maken in plaats van de zoveelste licentiegame. Hierdoor werd ook de Nieuw-Zeelandse ontwerpstudio WETA ingeschakeld, de studio die The Lord of the Rings en The Hobbit qua designs op het filmdoek tot leven heeft gebracht. Het is aan hun om ervoor te zorgen dat alles in de game klopt en aansluit op de films van Jackson. Van de kleding die de vele Orks dragen tot de wapens en de steden die aangedaan worden. Het is imposant te noemen. Er is duidelijk liefde te vinden in Shadow of Mordor.

Een geschreven preview is te hier te vinden.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.