Nieuwe details maart-update Xbox One bekend

Nieuwe details maart-update Xbox One bekend

Doordat enkele personen al aan de slag mogen gaan met de volgende update van de Xbox One (waaronder ondergetekende), zijn er nieuwe details naar buiten gekomen rondom de download. Zo zal er de mogelijkheid zijn om games te spelen in 50 Hz. Deze functie is toegevoegd nadat Europese gamers hier om gevraagd hadden.

De Xbox One zendt zijn beelden uit in 60 Hz, de standaard voor Amerikaanse tv’s. Hier in Europa draaien we op 50 Hz. Hierdoor kwamen de beelden op momenten een beetje vaag over. Dit is met de aankomende update verholpen.

Ook krijgt de controller een update. In samenwerking met Respawn Entertainment is de software voor de controller beter gemaakt waardoor games net wat vloeiender aan gaan voelen. Als laatste weten we dat de Dolby Digital 5.1-ondersteuning te vinden zal zijn in de update.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.