Nieuwe Metro in ontwikkeling

Nieuwe Metro in ontwikkeling

4A Games, de studio achter Metro: Last Light, heeft middels een bericht laten weten dat er gewerkt wordt aan meerdere games in het Metro-universum. Daarnaast zijn er bij de ontwikkelaar nog enkele andere projecten in ontwikkeling en komt er een geheel nieuw kantoor in Malta. Het gaat dus niet verkeerd bij 4A Games. In Kiev, waar het kantoor nu zit, zal het hoofd van de organisatie blijven, maar enkele grote namen maken de overstap naar Malta. Dean Sharpe, algemeen directeur van 4A Games, geeft aan dat dit kantoor nieuwe voordelen op kan leveren. Zo is er meer tijd en mankracht om diverse AAA-games te ontwikkelen. Ook heeft Malta het voordeel dat het bij de EU hoort waardoor er beter te concurreren valt op een internationaal niveau.

We weten dat 4A in ieder geval bezig is met Metro: Redux voor de Xbox One en PlayStation 4. De andere games in de franchise wachten op een aankondiging. Met de E3 voor de deur hoeft dat niet lang meer te duren.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.