Nintendo geeft meer details rondom Pokémon Moon & Pokémon Sun

Pokémon Sun/Pokémon Moon

3DS
9.4

Geweldig

Nintendo geeft meer details rondom Pokémon Moon & Pokémon Sun

Nintendo geeft meer details rondom Pokémon Moon & Pokémon Sun

Hoewel Nintendo op de E3 vooral aandacht schenkt aan The Legend of Zelda: Breath of the Wild, konden Pokémon-fans ook live gameplay uit Pokémon Sun en Pokémon Moon bewonderen. Deze spellen vormen het zevende en nieuwste tijdperk in de Pokémon-hoofdserie. Deze games voor de verschillende Nintendo 3DS-systemen bevatten nieuwe Pokémon, een nieuwe Pokédex, een nieuwe regio en een nieuw gevechtsmechanisme, waardoor de Pokémon-ervaring op vrijwel ieder niveau wordt verbeterd.
In Pokémon Sun en Pokémon Moon beleven spelers een nieuw avontuur als Pokémon Trainer. Ze kunnen nieuwe Pokémon vangen, verslaan en ruilen in de Alola Region, die bestaat uit vier tropische eilanden vol flora en fauna en uit een kunstmatig eiland. Spelers kunnen een van de drie nieuwe Partner Pokémon kiezen. De details van drie gloednieuwe Pokémon die spelers tijdens het verkennen van de regio Alola tegen zullen komen, zijn nu officieel naar buiten gebracht. Maak nu voor het eerst kennis met Pikipek, Yungoos en Grubbin.

De eerste van deze nieuwe Pokémon is de Woodpecker Pokémon Pikipek van het type Normal en Flying. Hij kan gaten in bomen boren door wel 16 keer per seconde toe te slaan. Met deze aanvallen kan hij niet alleen hard hout doorboren, maar zelfs stenen verbrijzelen. Pikipek kan tegenstanders op een afstand aanvallen door zaden met zo veel kracht af te vuren dat ze zich in een boomstam boren. Daarnaast is deze Pokémon gek op kleine glinsterende voorwerpen, die hij verstopt bij zijn voedselvoorraden.

De tweede nieuwe Pokémon is de Loitering Pokémon Yungoos. Deze Pokémon van het type Normal staat bekend om zijn enorme eetlust en zijn verschrikkelijke humeur wanneer hij honger heeft. Zijn buik beslaat het grootste gedeelte van zijn lange lijf, en vanwege zijn supersnelle spijsvertering is hij nooit verzadigd. Trainers kunnen Yungoos tegenkomen met een Ability die geen enkele tot nu toe bekende Pokémon heeft gehad: Stakeout. Met deze Ability berokkenen de aanvallen van de Pokémon twee keer zo veel letsel als normaal aan een Pokémon die midden in een gevecht geactiveerd of ingezet wordt.

De laatste nieuwe Pokémon is de Larva Pokémon Grubbin. Deze Pokémon van het type Bug vertrouwt op zijn stevige kaken als wapen tijdens een gevecht en als gereedschap om in de aarde te wroeten. Grubbin kan plakkerige draden uitspuwen en deze om bomen heen wikkelen, waardoor hij rond kan slingeren en veel beweeglijker wordt.

Tijdens Nintendo E3 Treehouse Live @ E3 is verder bekendgemaakt dat het spiksplinternieuwe gevechtsformat Battle Royal zijn opwachting maakt in Pokémon Sun en Pokémon Moon. In de voorgaande games uit de Pokémon-serie stonden in gevechten doorgaans twee Trainers tegenover elkaar. Battle Royal is een nieuw gevechtsformat waarbij vier spelers tegelijk tegen over elkaar staan en een furieuze strijd uitvechten. Elk van de vier Trainers in het gevecht kiest drie Pokémon en stuurt één Pokémon tegelijk het gevecht in. Het gevecht is voorbij aan het eind van een beurt wanneer alle Pokémon van één Trainer flauw zijn gevallen. Vervolgens wordt er een ranking van de spelers opgemaakt, en op basis van het aantal Pokémon dat elke Trainer heeft verslagen, en het aantal Pokémon dat elke Trainer nog in het gevecht heeft, wordt er een winnaar uitgeroepen. Hierdoor kunnen spelers Pokémon-gevechten op een geheel nieuwe manier beleven. Er zullen vele interessante nieuwe strategieën toegepast gaan worden, want elke speler moet proberen te voorspellen wie wie gaat aanvallen, of afwegen of hij een speler in nood te hulp schiet om een gooi te doen naar de eerste plaats voordat het gevecht ten einde is.

Tevens zijn er nieuwe details en verspreidingsgegevens bekendgemaakt over de Mythische Pokémon Magearna. Magearna is 500 jaar geleden gecreëerd door een wetenschapper van een ongekende genialiteit. Hij kan emoties, gedachten en gevoelens van andere Pokémon waarnemen. Midden in de borst van Magearna zit Soul-Heart, een kunstmatige levensvorm die gecreëerd is met de levensenergie van andere Pokémon. Magearna heeft de Ability Soul-Heart, die geen enkele Pokémon tot nu toe heeft gehad. Met deze nieuwe Ability neemt de Sp. Atk van Magearna met 1 toe telkens als er een andere Pokémon in de arena flauwvalt.

Pokémon Sun en Pokémon Moon beschikken over een QR-scanfunctie. Trainers kunnen de Mythische Pokémon Magearna vangen door een speciale QR-code te scannen. Het is de bedoeling dat deze code op een later tijdstip in Europa verspreid wordt. Hierover volgt nog nadere informatie.

Ook zijn er nieuwe vormen onthuld van Solgaleo en Lunala, de Legendarische Pokémon die de hoes van Pokémon Sun en Pokémon Moon sieren. Wanneer deze Pokémon hun formidabele krachten aanspreken, verandert hun verschijning. Solgaleo transformeert tot de fase Radiant Sun en Lunala tot de fase Full Moon.

Pokémon Sun en Pokémon Moon worden op 23 november uitgebracht in Europa.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.