Nintendo Post E3: Splatoon 2, FIFA 18 & Yoshi

Nintendo Post E3: Splatoon 2, FIFA 18 & Yoshi

Het geweld van de E3 ligt inmiddels alweer een tijdje achter ons en we richten ons stiekem toch al op de Gamescom. Toch wist Nintendo de sfeer van de E3 al weer helemaal te laten herleven op hun Post E3-event. Ik speelde daar onder andere Super Mario Odyssey. Die preview heb je al kunnen lezen. Toch waren er nog veel meer games te spelen. In twee delen neem ik je mee naar een aantal mooie games die er nog aan zitten te komen voor de Nintendo 3DS en de Nintendo Switch!

Splatoon 2
Het is echt nog maar even wachten voordat we met Splatoon 2 aan de slag kunnen. Deze game verschijnt op 21 juli en dus kun je echt al bijna aan de slag met de Inklings. Tijdens het Post E3-evenement was Splatoon 2 (naast Super Mario Odyssey) dan ook de meest getoonde titel op de vloer. Zo werden er pittige potjes uitgevochten in Turf War. Dit is waarschijnlijk wel de meest bekende mode van Splatoon. In Turf War moet je er voor zorgen dat jouw team zo’n groot mogelijk gedeelte van de map in de kleur van jouw team verft. Dat klinkt misschien kinderachtig en simpel, maar dat is het absoluut niet. Zeker ook omdat je op moet passen dat je niet door het andere team geraakt wordt en weer helemaal aan de andere kant van de map moet beginnen. Tactiek moet zeker gebruikt worden, iets wat spelers van de eerste Splatoon ook zeker moeten kunnen beamen. Naast deze mode keren natuurlijk ook weer andere bekende multiplayer-modes terug naar Splatoon 2. Bovendien zal er een hoop nieuwe content zijn. Zo zijn er nieuwe maps, nieuwe wapens en nieuwe uitrustingen voor je personages. Natuurlijk borduurt dit deel flink voort op het eerste deel. Maar het is niet zo dat Nintendo zich er hier makkelijk van af maakt door alle content over te dragen van de Wii U naar de Switch.

Dat blijkt ook uit de nieuwe mode genaamd Salmon Run. In deze mode neem je het in co-op op tegen een vervelend volk wat de Inklings bedreigd. Deze vijanden komen in waves op je af en het is aan jou om ze samen met je vrienden van je af te houden. Dit was zeker nog niet gemakkelijk en het is dan ook echt belangrijk om samen te werken. Vergelijk het misschien maar met de Zombie-mode uit Call of Duty. Aan het begin kun je misschien nog wel als een kip zonder kop rondrennen op de map. Maar hoe verder je in het level komt, hoe meer je moet samenwerken. Salmon Run gaat zeker voor een extra uitdaging zorgen. Mocht dat nog niet genoeg zijn, dan kun je ook nog aan de slag met de single-player van Splatoon 2. Waar je bij de eerste Splatoon nog kon twisten over de hoeveelheid content, lijkt dat met Splatoon 2 helemaal op orde te zijn. Nog heel even geduld!

FIFA 18
Ik moet toegeven dat ik zelf ontzettend fan ben van de FIFA-serie. Maar het was tot nu toe nog best lastig om een volledige FIFA-titel onderweg te spelen. Op de handhelds van Nintendo hoefde ik het in ieder geval niet te proberen. Het dichtstbij kwamen nog de FIFA-games op de PlayStation Vita. Met de Switch kan dat probleem opgelost worden. Toch hield ik mijn hart even vast. Zo wilde EA bij de aankondiging van de Switch het niet hebben over FIFA 18, maar had het steeds over FIFA for Switch. Ook het nieuws dat de game op de Switch niet op de nieuwe Frostbite engine draait, zorgde bij mij toch een beetje voor gefronste wenkbrauwen.
https://www.youtube.com/watch?v=hwP3dOZNnKA
Die zorgen lijken in ieder geval voor niets te zijn geweest. Hoewel de Switch-versie niet alle mogelijkheden van de Xbox One of PlayStation 4-versie zal hebben, komt de Switch-versie toch echt heel dicht in de buurt. Het belangrijkste is misschien nog wel dat het gewoon goed speelt, niet minder dan FIFA op de PlayStation 4 of de Xbox One. In handheld-mode ziet het er echt helemaal prima uit. Wanneer je op het grote scherm speelt zul je wel wat verschillen zien met de PlayStation 4 of Xbox One. Maar het is overduidelijk dat de Switch FIFA er dan wel weer beter uit laat zien dan op de PlayStation 3 of Xbox 360. EA lijkt op de goede weg te zijn en maakt zich er zeker niet gemakkelijk van af. Kan ik eindelijk een volwaardige FIFA onderweg spelen.

Yoshi
Tijdens de E3-presentatie van dit jaar liet Nintendo ook flink wat titels zien die wat verder in de toekomst moeten verschijnen. Een nieuwe Yoshi-titel, nu nog onder de werktitel ‘Yoshi’ verschijnt in 2018 voor de Nintendo Switch. Hoewel de game nog niet speelbaar was op het evenement, kreeg de aanwezige pers wel een uitgebreide demo van de game te zien. En dat smaakte toch zeker ook wel naar meer.

De nieuwe Yoshi lijkt een opvolger te zijn van Wii U-titel Yoshi Wooly World. Met het verschil dat dit keer niet alles van wol gemaakt is, maar van papier. De werelden zien er fantastisch leuk uit en het lijkt er echt op dat iemand bij Nintendo met wat papier en een schaar in de weer in geweest. Nintendo wil in Yoshi het effect van een kijkdoos creeeren. Zo kun je elk level twee keer spelen. De eerste keer zal de camera aan de voorkant van het level staan. Maar de tweede keer staat de camera als het ware aan de achterkant van het level. Hierdoor krijg je een heel ander perspectief en ontdek je geheimen die je de eerste keer niet hebt gezien. Een erg tof concept en de game zag er ook tof uit. Yoshi zit barstensvol creativiteit en het gaat vast fantastisch zijn om de game straks in 2018 te gaan spelen.

Tot zo ver het eerste deel van mijn verslag van het Nintendo Post E3 evenement. Maar niet getreurd, zeer binnenkort kun je het tweede deel op GameParty verwachten. Dan is er aandacht voor Metroid, Sonic Forces en Pokkén Tournament DX.

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.