Up2Date, 2 september 2018: After Gamescom-dip? Nein mann!

Up2Date, 2 september 2018: After Gamescom-dip? Nein mann!

Eindelijk is het september, en dat betekent dat we nu echt begonnen zijn aan het najaar. Dat wil in gaming-termen zeggen dat alle toffe titels gaan verschijnen in de komende maanden. Hoewel we wel zien dat een aantal titels steeds meer opschuiven naar het begin van het jaar, komen traditiegetrouw in de komende maanden wel echt de toppers. Komende week beginnen we bijvoorbeeld met de nieuwe Spider-Man game! Hoe dan ook: er komen weer mooie maanden aan. Deze week was er ook nog wel wat nieuws rondom de najaarstoppers. Ik zet het beste nieuws van de afgelopen week voor jullie op een rijtje!

Battlefield V uitgesteld tot 20 november

Ik weet niet wat het is, maar ik heb zo’n voorgevoel dat Battlefield V een beetje gaat floppen. Twee jaar geleden was iedereen laaiend enthousiast over Battlefield 1, en het is dan niet meer dan een logische stap om dan van de Eerste naar de Tweede wereldoorlog te gaan. Maar Battlefield V komt tot nu toe negatief in het nieuws. Zo is er het (naar mijn mening wel onterechte) gezeik geweest over de vrouwen in de game. Dat heeft de game in ieder geval geen goed gedaan.
Maar er is meer ‘gezeik’. De gameplay is namelijk niet wat het moet zijn volgens een hoop mensen die de beta gespeeld hebben. Dat is ook een van de redenen waarom de game nu uitgesteld is. DICE en EA willen namelijk nog significante veranderingen doen aan de ‘core gameplay’ van het spel. Klinkt spannend, maar het mag duidelijk zijn dat ze bij DICE en EA nog niet helemaal tevreden zijn over de gameplay. Laten we hopen dat de game weer goed op zijn pootjes terecht komt. Waarbij ik wel moet zeggen dat ik zeer benieuwd ben hoe de shooter-oorlog dit najaar gaat uitpakken. Want ik moet ook eerlijk zijn, ik ben het er ook niet helemaal mee eens hoe Call of Duty het dit jaar aanpakt. De tijd zal het leren!

Script The Witcher Netflix-serie is bijna klaar

Netflix makt tegenwoordig voor alle genres televisie. Ook games kunnen dan ook niet achterblijven, en dus worden er ook series gemaakt gebaseerd op games. Castlevania is de eerste serie die we hebben gezien en daar komt binnenkort ook nog eens een tweede seizoen van. Ook komt Netflix binnenkort met een speciale versie van Minecraft Story Mode.

Deze week werd bekend dat het scriptie voor de The Witcher-serie op Netflix bijna klaar is. Helaas wil dat nog niet zeggen dat de serie ook bijna verschijnt: daarvoor moeten we nog wachten tot 2020. Er was overigens meer gaming-nieuws voor Netflix. Er gingen deze week namelijk geruchten dat Netflix samen met Blizzard zou werken aan een Diablo-serie. Details zijn er uiteraard nog niet, de serie moet zelfs eerst nog eens bevestigd worden. We houden het in de gaten voor jullie.

Hitman 2 gaat onder meer naar Colombia

De reboot van HItman in 2016 was een enorme verrassing. De episodische stijl van de game was een gok, maar het sloeg in als een bom. Zowel pers als gamers waren laaiend enthousiast over de nieuwe manieren om Hitman te spelen. Keer op keer werd er een fantastische sandbox afgeleverd waarin we onze slag konden slaan. Toch kwam er slecht nieuws: het leek er even op dat Hitman geen vervolg meer zou krijgen vanwege problemen met de studio.
Dat bleef ons gelukkig bespaard: dit najaar kunnen we opnieuw aan de slag met onze favoriete kale huurmoordenaar. De locaties waarin we aan de slag kunnen waren in het vorige deel erg tof en divers. Dit jaar krijgen we zes locaties in een klap. We weten al dat we op een racebaan in Miami aan de slag kunnen gaan. Nu weten we ook wat de tweede locatie gaat zijn: een regenwoud in Colombia. De natuur brengt zeer waarschijnlijk weer toffe en creatieve manieren met zich mee waarop we mensen kunnen gaan omleggen. Ik ben zeer benieuwd wat er nog meer gaat volgen. En ben zeer benieuwd op welke manieren we onze doelwitten om kunnen gaan leggen!

Verder nog op GameParty

Deze week kon je nog een hoop Gamescom-content lezen op onze site. Zo reisde Harmen af naar het virtuele Groot-Brittanie waar hij aan de slag ging met Forza Horizon 4. Ik heb zelf ook erg veel zin om met deze game aan de slag te gaan en kan bijna niet meer wachten totdat de game gaat verschijnen. Dat zelfde geldt voor Kingdom Hearts III. Bas en Harmen gingen ook met die game aan de slag op de Gamescom.

Dat was het weer voor deze week, ik hoop je ook volgende week weer terug te zien op GameParty!

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.