Nintendo Switch te koppelen aan je iPhone en Android Phone

Nintendo Switch te koppelen aan je iPhone en Android Phone

Met de Nintendo Switch poogt Nintendo een stap te maken in de toekomst van de consoles. Echter moeten er meerdere stappen genomen worden om daar te komen. Stappen die we misschien al herkennen van andere consoles, maar daardoor niet minder interessant zijn. Nintendo heeft laten weten dat de Switch gekoppeld kan worden aan twee verschillende apps op je iPhone of Android telefoon. Zo is er een ouderlijk toezicht-app waarmee je de Switch op afstand aan kan sturen en komt er een app waarmee je vrienden uit kunt nodigen voor een online match en voice-chat kunt gebruiken.

Met de Ouderlijk Toezicht-app kun je op afstand een timer op je Switch zetten, om zo jonge kinderen niet steeds te laten spelen. Het spel zal dan na de door jou ingestelde tijd op pauze springen om pas verder te kunnen gaan na het invoeren van een pincode. Daarnaast krijg je maandelijks een overzicht van wat er gespeeld is en hoe lang. Ook kun je leeftijdsrestricties instellen en een filter gebruiken voor sociale onderdelen in een game.
De tweede app is echter volledig voor de online kant van de Switch. Met deze app kun je je vrienden beheren, uitnodigen sturen en chatten. Deze laatste functie werkt per game anders, Splatoon 2 zal er echter vol gebruik van maken.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.