PlayStation Now bijzonder prijzig

PlayStation Now bijzonder prijzig

Momenteel loopt in Amerika de beta van PlayStation Now, de cloud-dienst waarmee je PlayStation 3-titels kunt streamen naar je nieuwe PlayStation 4. Op deze manier zijn de oude games toch nog steeds te spelen, zelfs zonder dat je de game in huis hoeft te hebben. Echter, nu blijkt dat er een behoorlijke prijs zit aan de service. Wanneer je een oudere game negentig dagen wil spelen kun je zomaar vijftig dollar moeten betalen. Een bijzonder hoge prijs, helemaal wanneer je je bedenkt dat de titels voor tien of twintig euro in de budgetbakken te vinden zijn. Enkele prijzen:

F1 2013 – $49.99
NASCAR 14 – $39.99
Dirt 3 – $26.99
Grid 2 – $22.99
Deus Ex: Revolution – $29.99
Metal Gear Solid 4 – $14.99

Ook is het mogelijk om de games minder dan negentig dagen te streamen. Zo is het mogelijk om Deus Ex voor vier uur ‘aan te schaffen’. Dit kost je vijf dollar. Sony heeft flink wat negatieve feedback gehad. Of er wat mee gaat gebeuren is niet bekend.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.