Pre3 verwachtingen: Eefje

Pre3 verwachtingen: Eefje

Ik ben verschrikkelijk slecht als het gaat om voorspellen dus voor verwachtingen die echt reëel zijn wat de aankomende E3 betreft ben je bij mij aan het verkeerde adres. Sorry. Wat ik wel altijd blijf is een enthousiast gamebeest dat reikhalzend uitkijkt naar de vele voorstellingen, een gamegiraf dus. Misschien kan ik dus niet echt goed inschatten waar de uitgevers mee op de proppen zullen komen, maar ik kan wel even mijn wenslijstje overlopen.

Microsoft
Deze jongens hebben wat goed te maken na jaren van keynotes die bol leken te staan van celebrity-cameo’s, Kinect-games en fucking fantasy football. Dit wordt dan ook het jaar waarop Microsoft de banden met de hardcore-gamer weer liefdevol aanhaalt en echt vette games laat zien voor de One die niet vereisen dat je als een idioot naar je tv staat te zwaaien. Beginnen doen ze natuurlijk met een vette trailer van Halo 5, die uiteraard van epische muziek voorzien wordt door de onlangs door Bungie de laan uitgestuurde componist Marty O’Donnel. Daarna gaan ze helemaal los met uitgebreide gameplaydemo’s voor Sunset Overdrive en Quantum Break en komt iemand van Lionhead vertellen dat Fable Legends volledig op de schop gegaan is en er volledig gefocust wordt op een hele nieuwe Fable die een diepgaande RPG moet worden die teruggrijpt naar de roots van de reeks. Maar dan met de technische mogelijkheden om eindelijk bomen te laten groeien!!! Uiteraard komt Black Tusk ook aanzetten met de eerste beelden voor de nieuwe Gears of War die doen vermoeden dat het een sterk verhalende survival horror-game wordt. Hierna komt Rare ook het podium op, als een feniks uit de Kinect-as, en wordt er spontaan de eerste gameplay voor een gloednieuwe Perfect Dark getoond die een stevige focus op co-op en multiplayer legt. Verder krijgt ook Conker’s Bad Fur Day een toffe downloadbare sequel en komt Twisted Pixel eindelijk op de proppen met het groots opgezette platform-avontuur dat het bedrijfje al jaren in zich heeft. Als laatste uitsmijter krijgen we nog een korte trailer die een man in een stoffig tweedjasje door een groezelige, gitzwarte omgeving ziet dwalen, schijnende met een zaklamp, Alan Wake 2 is een feit.

Nintendo
Erop of eronder bitches. De Wii U wil nog steeds niet genoeg klikken met de gamers, dus is het in hun Nintendo Direct zaak om de consument te overtuigen waarom een Wii U een essentiële console is. Dat doen ze door eerst indrukwekkende beelden van Bayonetta en Smash Bros. te tonen, maar dan wordt het tijd om de grote kanonnen af te gaan vuren. De Wii U nadert dat nu of nooit stadium en dat betekent dat we als gamers gewoon geen genoegen nemen met minder dan een aankondiging en beelden voor een nieuwe Zelda en Metroid. Naast dit alles kondigt Nintendo ook een nieuwe Animal Crossing aan voor de console, die stevig gebruik zal maken van het Miiverse en komt er ook een samenwerking met Capcom om een exclusieve nieuwe Mega Man-game te maken. Tenslotte wordt er voor het eerst in tijden ook een volledig nieuwe titel aangekondigd met de hulp van Myamoto die niet rond tuinieren of andere casual shit draait. De 3DS krijgt dan weer de logische remake van Majora’s Mask en een Starfox-game.

Sony
Vorig jaar wist Sony indruk te maken, wat resulteerde in sterke verkoopcijfers voor de PlayStation 4. Het vertrouwen dat de consument hen schonk voor een fijne toekomst moeten ze dan ook gaan benutten door vooral nieuwe games te gaan tonen. In tegenstelling tot vorige jaren worden we dit keer niet doodgegooid met grafiekjes en statistieken, maar krijgen we gewoon te zien waar het om draait. De eerste gameplaybeelden voor Kingdom Hearts 3 bijvoorbeeld, die je verplaatsen naar werelden uit The Lion King en The Little Mermaid. Uiteraard krijgen we ook de eerste officiële aankondigingen en gameplay op ons bord van Uncharted 4 en God of War. Ofwel krijgen we dit jaar voor het eerst echt concrete info over The Last Guardian, of misschien geeft Sony gewoon toe dat het project dood is na al die jaren in development hell. Het sharen van je content wordt nog belangrijker in de toekomst voor PS4 en dat betekent dat het mogelijk zal worden om rechtstreeks je gameplay naar YouTube up te loaden. Zei daar iemand sharen? Uiteraard is ook Media Molecule van de partij om een game voor te stellen die nog grootser van opzet is dan LittleBigPlanet. In dit nieuwe project krijg je genoeg tools om volwaardige indiegames te maken. Insomniac kondigt uiteraard de eerste Ratchet & Clank-game voor PlayStation 4 aan en alleen al de haartjes op de vacht van ieders favoriete Lombax zien is genoeg om iedereen extatisch te maken. Quantic Dream toont dan weer eindelijk hun nieuwe game, en dat blijkt zowaar een romantische actiekomedie te worden over een stuntman in de filmindustrie, stukken luchtiger dan het zwaarwichtige Beyond en Heavy Rain. Tenslotte krijgen we voor het eerst in jaren een nieuwe Syphon Filter aangekondigd die een kruising gaat worden tussen 24 en Mission Impossible waarin Gabe Logan wederom een einde moet zien te maken aan een golf van aanslagen op Amerikaanse bodem.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Ubisoft
De Fransen komen enkele lang geleden gemaakte beloftes na en tonen ons eindelijk Beyond Good and Evil 2 en Rainbow Six in volle glorie, met een releasedatum die op najaar 2015 mikt in beide gevallen. Ook Sam Fisher zet zijn eerste stappen in de volgende generatie met het volgende deel in de Splinter Cell-reeks. Verder wordt ook de eerste footage getoond van een nieuwe Prince of Persia in een vroeg stadium en een volwaardige nieuwe Brothers in Arms-game die de focus op de slag om de Ardennen en de tocht richting Berlijn legt.

EA
Star Wars wordt een grote focus voor EA en daarom zullen Mark Hamill, Carrie Fisher en Harrison Ford het podium optrekken bij EA om Battlefront 3 te spelen en er keihard in te sucken. Los van Battlefront wordt ook bekendgemaakt dat Visceral games met de hulp van voormalig Naughty Dog-medewerkers Amy Hennig en Todd Stashwick werkt aan een actiegame binnen het Star Wars-universum die verdomd hard lijkt op het geschrapte Star Wars 1313. Verder kondigt Electronic Arts ook downloadbare nieuwe delen aan van FIFA Street en NBA Street en toont Criterion beelden van een gloednieuwe Burnout die de crashes spectaculairder dan ooit op je netvlies tovert. DICE toont tenslotte de eerste gameplay voor Mirror’s Edge 2 en een spin-off voor Battlefield die de focus legt op elite politie-eenheden zoals de Swat-teams en Braziliaanse Bope in stevige urban warfare.

Tenslotte zijn er uiteraard nog enkele losse games waar ik uiteraard vurig van hoop om een teken van leven te zien. Fallout 4 bijvoorbeeld, maar ook een nieuwe Tomb Raider en een opvolger voor het sfeervolle Sleeping Dogs. En wanneer kondigt Valve nou eindelijk die nieuwe Half-Life aan? Binnenkort op E3? Het zou zo maar even kunnen.

Iedere gamesite heeft die ene toffe, lieve meid nodig die te porren valt voor de schattige platformgames. Hier bij GameParty moeten we het echter nog steeds met Eefje stellen. Een inktzwart gevoel voor humor, ietwat van een grote bek en een voorliefde voor de meest gewelddadige games die je kan bedenken. Dat is Eefje in een notendop.