Pre3 verwachtingen: Fabiano

Pre3 verwachtingen: Fabiano

Ik verheug me er nu al op, de E3 komt eraan! Er is al veel ‘gelekt’ over wat er op het podium gaat gebeuren maar toch probeer ik dat te ontwijken. Vorig jaar werden de next-gen consoles geïntroduceerd maar wat komt er dit jaar tevoorschijn? Eens zien wat mijn glazenbol zegt… Of zijn het gewoon de stemmetjes in m’n hoofd?

Sony
Ik word nog wel eens uitgemaakt voor PlayStation-fanboy dus start ik expres met Sony. Ik denk dat Sony met nog een poging komt om de PlayStation Vita een boost te geven. De handheld van Sony verkoopt niet goed en er komen bijna geen goede games uit. Toevallig ben ik bezig met de God of War Collection, die dan wel weer erg leuk is om te spelen. Ik hoop ook gelijk op een nieuwe God of War voor de PlayStation 4. Verder zal er denk ik voor de PlayStation Vita misschien een nieuwe bundel gaat verschijnen. De handheld is niet heel duur dus een prijsverlaging zit er niet meer in. Er was al het een en ander gelekt over de game maar toch hoop ik meer te zien van een nieuwe Uncharted. Waar gaat het verhaal precies over en met wie speel je nu? Zulke vragen staan bij mij nog open en ik hoop dat ze tijdens de Sony presentatie meer informatie kunnen geven.

Ubisoft
Iets wat zeker is, is dat er meer informatie over Assassin’s Creed: Unity bekend zal worden gemaakt. Misschien een nieuwe trailer, maar ik zit er zeker op te wachten. Black Flag was erg leuk om te spelen en je had genoeg te doen. Toch had je de game best snel uitgespeeld. Daarom hoop ik dat Unity wat groter gaat worden. Ubisoft heeft naast Assassin’s Creed nog een game waarin je lekker kan sluipen en dat is Splinter Cell. Mijn verwachting is dat Sam Fischer door de poorten stapt van current-gen naar next-gen, welkom Sam! Er waren geruchten dat Ubisoft verder wil gaan met Prince of Persia maar of we daar iets van gaan zien weet ik niet. Het zou wel erg tof zijn als die serie weer terug gaat komen.
EA
Recent is Battlefield: Hardline aangekondigd en ik snap niet zo goed waarom. Het was iets eerder al gelekt maar dat is geen reden om het even later officieel aan te kondigen terwijl de E3 eraan zit te komen. Hierdoor is de verrassing er nog meer af, maar ik verwacht wel een nieuwe trailer. Verder hoop ik op een nieuwe Burnout van Criterion en beelden van Mirror’s Edge 2. Vooral rond die laatste game is het stil gebleven. We kregen een soort teaser te zien en daarna is er vrij weinig informatie naar buiten gebracht over de game. Is dat de “verrassing” van EA voor de E3? Of gaan ze afsluiten met een nieuwe FIFA Street?

Microsoft
Zelf heb ik niet veel met Microsoft op gamegebied. Sony ligt mij beter en daarom heb ik ook een PlayStation 4 thuis staan. Toch zal ik ook een Xbox One in huis halen. Ik verwacht iets met een Halo. Meer focus op de hardcore gamers zal dit jaar het motto zijn van Microsoft. Ze hebben een achterstand gemaakt op Sony en dat willen ze natuurlijk recht gaan zetten. Er komen beelden van een nieuwe Gears of War met graphics die je tv niet eens aan kunnen. Ook gaat er weer een verhaal komen rondom nieuwe Kinect-games zodat de casual gamers niet achterblijven. Iedereen wil natuurlijk voor de tv gaan staan, huppelen, kruipen en zweten terwijl zijn Kinect-camera gehackt wordt en Watch_Dogs ineens werkelijkheid blijkt te zijn.
Nintendo
Geld hebben ze, alleen het loopt nu niet goed met hun nieuwste console. De Wii U verkoopt bar slecht terwijl het eigenlijk best een leuk apparaat is. Nintendo moet er nu echt alles aan doen om de console te redden. Het is nu alles of niks. Om mensen te overtuigen moet je overtuigende beelden hebben. Beelden zeggen meer dan woorden… of zoiets. Daarom komen ze met een nieuwe Smash Bros. Ook zal Nintendo met een nieuwe Zelda moeten komen of een nieuwe Metroid om consumenten de console te laten kopen. Nintendo denkt ook aan dierenliefhebbers want er zal vast en zeker een nieuwe Animal Crossing komen. Wie houdt er nou niet van pratende diertjes?

Virtual Reality
Een aantal jaar geleden droomde iedereen ervan, virtual reality. Het kwam voor in verschillende films maar het werd nooit werkelijkheid. Tot nu! Zelf heb ik de Oculus Rift mogen testen en het is heel cool! Echter denk ik niet dat er een Call of Duty of zulke games uitgebracht gaan worden de komende jaren voor dit systeem. Wat ik wel verwacht is dat de MMO voor de bril alsnog uit zal komen. Of we hierover iets tijdens de E3 te horen krijgen is me nog een raadsel. Ondertussen zijn ze bij Sony ook bezig met een VR-bril, daar gaat wel informatie over gebracht worden. Tegelijkertijd is Microsoft wel erg stil over hun vr-project. Gaat dat de grote verassing worden voor hun presentatie?

De E3 komt er weer aan en ik zit weer vol verwachtingen. Zoveel dat ik zelf nog niet eens alles benoemd heb. Natuurlijk zal er een trailer van Call of Duty: Advanced Warfare komen en die game gaat dan ook in mijn collectie komen. Wel hoop ik op een next-gen engine en niet een opgepoetste oude engine die ze steeds gebruiken. We hebben niet voor niets next-gen consoles op de markt. Een E3 vooruitblik is een ware hel voor mij, ik word helemaal gek van al die gevoelens. Gelukkig word ik niet gefilmd wanneer ik de presentaties ga kijken en daadwerkelijk alles gebeurt wat hierboven staat!

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.