Up2Date, 28 januari 2018: Hail to the King, Cena!

Up2Date, 28 januari 2018: Hail to the King, Cena!

De eerste maand van het jaar zit er haast op en het laatste restje goeie voornemens of de illusie dat dit jaar wel eens beter zou kunnen worden dan de voorgaande ligt ondertussen al in de prullenmand. Gelukkig zijn er nog zekerheden als de Up2date die als ankerpunten fungeren in de mallemolen. Wat voor leuks, idioots of gewoonweg hebzuchtig is er deze week weer gebeurd in gamesland? Ik zet het even op een rijtje.

Speelt John Cena binnenkort Duke Nukem in de bioscoop?
In de categorie videogame-verfilmingen waar geen kat op zit te wachten….Duke Nukem. Volgens The Hollywood Reporter wordt er daadwerkelijk overwogen om een film met The Duke in de hoofdrol te gaan maken. Het plot van de videogame houd al nauwelijks steek binnen de context van het eigen medium en nu willen ze het idee van een geblondeerde oneliners spuiende mysogneistische spierbundel die het opneemt tegen ruimtezwijnen omvormen tot een film? Ik ben zeker dat dit na successen als Hitman, Max Payne, Far Cry, Need for Speed en Assassin’s Creed erg sterk gaat uitpakkenja. Aan de andere k ant kun je het ook zo bekijken…als ze van goeie games slechte films maken, wat doen ze dan met de verfilming van een game die sowieso al kut is? Wie weet wordt het wel een erg leuke, foute actiefilm die de tong stevig in de wang drukt, een beetje zoals een Planet Terror. Hoe je het ook draait of keert, is er geen andere acteur dan John Cena die Duke zou kunnen spelen. Fans gaan sowieso steigeren omdat het personage niet klinkt zoals de gebruikelijke stemacteur, maar beeld je gewoon de smoel van Cena in met geblondeerd kapsel. Yup…dat klopt. Je weet dus maar nooit, misschien wordt de Duke Nukem film wel gewoon leuk en…wacht even, Michael Bay produceert? Nope, het wordt kut, erg, erg erg kut.

Nieuwe Xbox One exclusives meteen te spelen met Game Pass
Ik heb onlangs een maandje de Game Pass uitgeprobeerd op Xbox One en heb er nauwelijks wat mee gedaan…gewoon omdat ik er als doorsnee gamer weinig in vind dat ik nog niet gespeeld heb. De games in de service zijn voor mij gewoon te oud om te kunnen boeien, omdat de duimregel is dat als ik een game wil spelen ik dat sowieso binnen de twee jaar na release wel ga doen. Als ik een game in die tijd niet gespeeld hebt komt dat omdat het ding me gewoon niet boeit. Dat betekent dus dat een service met grotendeels oudere games gewoon niks voor mij is, en Game Pass al snel afgeschreven werd als nutteloos voor me. Microsoft tovert nu echter een konijn uit de hoed die mijn hele beeld van de Game Pass bijstuurt en de nutteloze service plots terug relevant maakt voor me. Alle first party games van de uitgever komen namelijk op de dag van release integraal op de Netflix-achtige dienst. Sea of Thieves in maart? Crackdown en State of Decay 2 later op het jaar? Toekomstige Forza’s, Halo’s en Gears of Wars-Games en die Fable die ze binnenkort eens mogen onthullen? Microsoft beloofd dat al die games gewoon op releasedag volledig speelbaar zullen zijn met Game Pass. Kijk…dat is gewoon een heel interessante zet. Game Pass is een drop in, drop out service wat betekent dat je gewoon een maandje of twee een abbo kunt nemen om dan meteen op te zeggen wanneer je het even niet nodig hebt, wat betekent dat het gewoon aantrekkelijk is om te gebruiken wanneer er een nieuwe game verschijnt die je aanspreekt. Waarom zou je Crackdown 3 gaan kopen voor zestig Euro als je hem voor iets meer dan een tientje in een maand kan uitspelen? Het is een commercieel erg boeiende move van Microsoft die ongetwijfeld vele gamers aan zal spreken, de Game Pass is plots relevant gemaakt voor de doorsnee gamer en dat is wat iedereen wou. De enige die niet te spreken zijn over deze ontwikkeling zijn uiteraard de retailers, zo is er in Oostenrijk al een keten die weigert nog de Xbox One in de rekken te leggen. Stelletje weners.

Nieuwe trailer God of War geeft eindelijk een releasedatum
Ik denk dat ik de enige was die met een stevige Fuck!! reageerde toen deze trailer de wereld werd ingestuurd. Ik heb namelijk een waardebon gekregen die in te ruilen is voor een game naar keuze bij een niet nader genoemde gameshop…die geldig is tot 10 april. God of War komt dus 10 dagen na het vervallen van mijn waardebon uit, wat me doet denken dat ik twee opties heb. Ofwel gebruik ik mijn bruine bambi-oogjes en probeer ik de bon te verlengen of te gebruiken als aanbetaling op een pre-order, of ze weigeren waarop ik in een helse furie ontsteek en de winkelbediende met zijn harses keihard op de toonbank ram terwijl ik raaaah uitschreeuw. He, het blijft God of War mensen, die reeks doet iets met je.

Ghost Recon: Wildlands krijgt binnenkort lootboxes
Zou Ubisoft het vergeten zijn om lootboxes in Ghost Recon te stoppen rond de release in maart vorig jaar? Ik heb zo de theorie dat ze de game op dit punt gewoon dood willen en dat lootboxes de finale steek in het hart moeten zijn. De game kreeg niet de beste kritieken bij release maar was voor Ubisoft wel een flinke verkooptopper. De game heeft nog steeds een flinke community. Het is de verklaring die je kunt hebben voor het implementeren van ;ootboxes haast een jaar na de release. Het is alsof ze bij Ubi alle shit zagen die Battlefront 2 en Shadow of War over zich heen kregen en dachten….dat kunnen wij ook!!

Deze week kon je op GameParty een feature lezen waarin Bas uitlegt waarom hij een nieuwe Fable echt wel zou waarderen. Robin van zijn kant had het in de ik speel nog steeds dan weer over de racegames die hij de laatste tijd zo veelvuldig speelt. Tenslotte was er ook nog de review van quiz-game Knowledge is Power.

En dat was hem dan, de week in een notendop. Op naar een nieuwe, vol nieuwsberichten, artikelen en met Shadow of the Collosus al minstens één game waar het naar uitkijken is.

Iedere gamesite heeft die ene toffe, lieve meid nodig die te porren valt voor de schattige platformgames. Hier bij GameParty moeten we het echter nog steeds met Eefje stellen. Een inktzwart gevoel voor humor, ietwat van een grote bek en een voorliefde voor de meest gewelddadige games die je kan bedenken. Dat is Eefje in een notendop.