Up2Date, 30 november

Up2Date, 30 november

It’s the most wonderful time of the year! Eigenlijk mogen we dat pas met Kerst zeggen of zingen, maar qua games zitten we nu al in een toptijd! Lees alles wat er afgelopen week in de gamewereld gebeurde in deze knisperverse Up2Date!

Het was Black Friday!
De Amerikaanse gebruiken die overwaaien naar ons kleine kikkerlandje nemen de laatste jaren hand over hand toe. Halloween is min of meer ingeburgerd, en ook Black Friday vindt steeds meer Nederlandse support. En laten we eerlijk wezen: aan laatstgenoemde hebben we natuurlijk een stuk meer! Veel aanbiedingen zijn inmiddels alweer achterhaald aangezien ze alleen op de dag zelf golden, maar we kunnen ook op dit moment nog een staartje meepikken. Zowel op Xbox Live Marketplace als in de PlayStation Store kun je nog een flink aantal leuke kortingen vinden. Beide seizoenen van The Walking Dead kosten op beide platformen ongeveer een tientje, Octodad op de PlayStation 4 is maar zeven euro en Titanfall op de Xbox One kost inclusief alle DLC maar 12,50 euro. Get ‘em while they’re hot!

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Dark Souls 2 goes PS4 & Xbox One
Met de eerste verjaardag van de PlayStation 4 afgelopen week zijn we ook officieel één jaar over op de nieuwste generatie consoles. In het eerste jaar is er een flink aantal titels van de vorige generatie spelcomputers met de nodige verbeteringen naar de huidige generatie gebracht. Je zou denken dat het uitbrengen van die ports inmiddels op zijn retour is, maar dat lijkt tegen te vallen. Dark Souls 2 namelijk de volgende naam in de reeks; in de vorm van Dark Souls 2: Scholar of the First Sin komt de game namelijk inclusief alle DLC naar de PlayStation 4 en Xbox One, en daarnaast ook gewoon naar PlayStation 3, Xbox 360 en PC. April 2015 wordt de maand waarin het allemaal gaat gebeuren, een prijs hebben we helaas nog niet voor je.

PS Plus games en Games with Gold van december bekend
We houden in de lage landen nogal van gratis spullen, en met we bedoel ik voornamelijk ons gierige Nederlanders. We worden met z’n allen dan ook erg gelukkig van de gratis games die we maandelijks van Sony en Microsoft krijgen voor onze consoles, al viel het aanbod voor de nieuwste generatie spelcomputers tot nu toe nog wat tegen. In december wordt het voor PlayStation 4-bezitters echter beter met eindelijk een grote titel: Injustice: Gods Among Us. Daarnaast is Secret Ponchos te downloaden. Gamers met een Xbox One kunnen aan de slag met Worms Battlegrounds, en moeten dus nog minstens een maandje wachten op een grote titel. Check alle beschikbare titels voor PlayStation en Xbox door op de links te klikken.
Zombies met exo-skeletons in eerste Advanced Warfare-DLC
De exo-skeletons in Advanced Warfare hebben zowel letterlijk als figuurlijk een goede boost gegeven aan de Call of Duty-franchise. Eigenlijk het enige wat gamers nog misten aan de franchise was de uit eerdere games bekende zombiemode. We wisten al even dat Advanced Warfare deze mode in een later stadium ook ging krijgen, maar inmiddels heeft Sledgehammer details gegeven. Het gaat om een co-op mode met de naam Exo Zombies, waarbij de zombies, jawel, exo-skeletons zullen hebben! Op onderstaande trailer kun je alvast een beetje zien hoe dit in zijn werk gaat, in januari zal de DLC binnen te halen zijn op zowel Xbox 360 als Xbox One. Wanneer de content naar de PlayStation-platformen en PC komt is nog niet bekend.

Game of Thrones Episode 1 verschijnt vanaf 2 december
We moeten nog een paar maandjes wachten tot we kunnen beginnen aan het vijfde seizoen van Game of Thrones, maar onze honger naar Westeros wordt alsnog vanaf komende week gestild. Lange tijd na de aankondiging hebben we er niks van gehoord, tot pasgeleden de eerste screenshots van Telltale’s episodische Game of Thrones game verschenen. Nu is het hoge woord er toch echt uit: vanaf 2 december kunnen we de eerste episode downloaden! Eerst alleen op PC en Mac, vanaf 3 december op Xbox 360, Xbox One en PlayStation 4, vanaf 4 december op iOS en vanaf 9 december op PlayStation 3. Een releasedatum voor de Android-versie wordt later bekendgemaakt. Op 1 december krijgen we trouwens al een duidelijker beeld van de game, want dan verschijnt de launch trailer.

We hebben een aardig content-rijk weekje achter de rug op GameParty We begonnen met de review van LEGO Batman 3: Beyond Gotham en een column over de steeds meer vervagende grens tussen consoles en PC’s, begaven we ons in het oude Parijs voor de review van Assassin’s Creed Unity, ploegden we door de modder om MX vs. ATV: Supercross te reviewen, hadden we liters terpentine nodig om alle verf van de Splatoon preview van ons af te krijgen en hebben we ze nog steeds niet allemaal gevangen met de review van Pokémon Omega Ruby & Alpha Sapphire.

Ook komende week hebben we natuurlijk weer genoeg voor je in petto. Heb je genoten van de Halo themaweek eerder deze maand? Komende week staat GameParty in het teken van Kingdom Hearts ter ere van de release van Kingdom Hearts HD 2.5 Remix! En uiteraard sommen we aan het eind van de week alles nog een keertje voor je op in een nieuwe Up2Date. Tot volgende week!

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.