Pre3 verwachtingen: Lisa W

Pre3 verwachtingen: Lisa W

Iedereen is natuurlijk enorm benieuwd wat er allemaal gaat komen tijdens de E3. Iedereen heeft hier zijn eigen ideeën over en hoopt op datgene wat ze graag willen zien. Persoonlijk vind ik dat best lastig, want ik denk daar nooit zo goed over na. Meestal wacht ik gewoon af wat er gaat gebeuren en ben dan ongelofelijk enthousiast omdat ik eigenlijk bij voorbaat al niets verwachtte. Ditmaal was dat anders, deze keer heb ik daadwerkelijk moeten nadenken. Bij dezen dan ook mijn vijf verwachtingen van de E3.

Fallout 4!? Dan eindelijk!?
Het is al een tijdje aan de gang dat Bethesda niet heel duidelijk is over de mogelijkheden van een nieuwe Fallout. Wat dat betreft gaan er vooral aardig wat geruchten in de rondte. Gehele websites, gemaakt door fans, zijn gewijd aan de volgende game in de reeks. Daarnaast werd er een trademark geregistreerd en op het Twitter-account van Erik Todd Dellums, Three Dog, werd er geteaset met de woorden ‘There may be more of the dog coming.’ Bethesda liet niks los! Ze lieten ons zelfs niet weten dat we allemaal aan het kwijlen waren door een website welke niet eens van hun was! Maar goed, het is nu zes jaar geleden dat Fallout 3 in de schappen lag. Elke plek is bezocht, elke weg bewandeld en elke bottle cap gevonden. Is dit dan niet het moment om Fallout 4 aan te kondigen? Ergens heb ik ook nog steeds het gevoel dat ze gewoonweg het goede moment wilden afwachten. Dat is dus nu, want er is geen beter moment om Fallout 4 in 2014 met de komst van de PlayStation 4 en Xbox One te showen op de E3.
Nintendo laat zich horen
Ja, ik hoor hem, daar is ‘de zucht’. Iedereen heeft er namelijk naar mijn idee een beetje genoeg van dat er iedere keer nadruk wordt gelegd op Nintendo. Vooral op het feit dat het niet geheel lekker loopt met ze. De Wii U is niet wat we hadden gehoopt en verkoopt bij lange na niet zo goed als dat Nintendo had gewild. Goed, ik begrijp de zucht. Je moet niet steeds blijven schoppen tegen iemand die al op de grond ligt, dat is niet netjes en vooral niet eerlijk. Toch wil ik Nintendo even aankaarten, want ergens heb ik de hoop dat ze tijdens deze E3 zoiets vets laten zien dat iedereen het komende jaar alleen over Nintendo kan praten. In welke vorm dat zal zijn heb ik eigenlijk nog niet zo goed uitgewerkt. Ze moeten uit de ‘onverwachte hoek’ komen, met iets wat we totaal niet verwachten van Nintendo. Zo werkt dat nou eenmaal, doe iets raars en je hebt ieders aandacht.

Uncharted 4
Zie je het voor je: een hartstikke toffe trailer van Uncharted 4 waardoor iedereen lekker wordt gemaakt met de gameplay, personages en geweldige stemacteurs. Explosies, gevechten en appels. Wanneer we Todd Stashwick’s Instagram foto’s moeten geloven komen er vooral appels voor in Uncharted 4. Helaas blijkt nu dan wel weer dat Todd Stashwick niet meer meedoet aan het Uncharted avontuur. Ook Amy Henning speelt niet meer mee. Zou dit kunnen betekenen dat we langer op Uncharted 4 moeten wachten dan in eerste instantie de bedoeling was!? Wie weet… de kans is aanwezig. Voor de E3 ga ik er vanuit dat dit niet veel verschil maakt. Nog steeds verwacht ik dat ze iets van Uncharted 4 aan bod laten komen. Hopelijk in de vorm van een trailer waarin we wat meer te weten komen over de game, misschien gameplay te zien krijgen en hopelijk ook de hoofdpersonages. Ergens ben ik namelijk gaan twijfelen of we Nathan Drake terug zien, of dat we Francis Drake zien, of … beide?

Een mega gave trailer van Square Enix welke uiteindelijk een tech-demo blijkt te zijn
Verwachtingen hoeven natuurlijk niet alleen goed te zijn. Er zijn genoeg verwachtingen welke ervoor zorgen dat je intens baalt. Denk aan de supergave trailer van Final Fantasy VII tijdens de E3 van 2005. Uiteindelijk bleek dit een techdemo te zijn. Denk aan de trailer van Agni’s Prophecy tijdens de E3 van 2012 welke, je raadt het al, uiteindelijk een techdemo bleek te zijn. Iedere keer werd ik uitermate enthousiast van Square Enix’s mooie snufjes. Een nieuwe Final Fantasy VII, oooh ja! Heel graag! Agni’s Prophecy, ongelofelijk gaaf. Jammer dan, want het waren gewoonweg subliem mooie demo’s om te laten zien wat ze kunnen bij Square. Ergens heb ik het idee dat ze dit jaar weer iets gaan showen waar je enorm blij van wordt, hoopt dat het een nieuwe game is en dat je dan ergens in een hoekje gaat lopen janken omdat het een demo is waarin ze laten zien wat voor geweldigs ze kunnen creëren voor de PlayStation 4 en Xbox One. Dit jaar heb ik besloten om dan ook maar een beetje sceptisch te blijven totdat ik zeker weet dat het daadwerkelijk speelbaar is.
My body is ready…
Tijdens het belangrijkste moment van het jaar wil je natuurlijk dat alles goed gaat. Begrijpelijk, want over een evenement als de E3 blijft iedereen nog lange tijd napraten. Niet alleen dat maar met de technologie van tegenwoordig staat alles meteen op het internet, ook datgene wat je liever niet terug ziet. Zo staat het vol met de meest vreselijke momenten van de voormalige E3’s. Wat mij voor altijd bij blijft is de enorm enthousiaste reactie op het feit dat er een nieuwe ‘Riiiidge Racer’ kwam. De verschillende controllers welke kapten tijdens de show. Games die blijven hangen, waarbij het geluid wegvalt of waarbij de lastige gameplay zorgt dat je tien minuten aan het kijken bent hoe de vijand vooral niet te verslaan is. Daarnaast zijn er ook van die heerlijke uitspraken welke je liever nooit meer hoort maar duizend keer herhaalt ziet op YouTube: “My body is ready”. Dank aan onze grote vriend Reggie voor de vier woorden welke ik echt nooit meer in één zin wil horen. Zoals je nu wel door hebt, gebeurt er ieder jaar wel iets waardoor je dubbel ligt van het lachen. Het lijkt erop dat het gewoonweg behoort tot de E3. Het kan dan ook niet anders dan dat er ook dit jaar van deze momenten zullen zijn.

Blijkbaar verwacht ik toch wel iets van de E3. Naar het één kijk ik meer uit dan naar het andere. Zo hoop ik natuurlijk dat op één of andere magische wijze alles gaat zoals het behoort te gaan en dat ik niet in de maling word genomen door Square Enix wanneer ze een demo laten zien. Wat ik misschien nog het meest verwacht van allemaal, eigenlijk weet ik dit zeker, is dat het weer ongelofelijk vet zal zijn en dat we een week lang blij worden met de meest gave trailers, games en alles wat je maar kan bedenken.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.