RuneScape’s winter boordevol content

RuneScape’s winter boordevol content

Jagex Games Studio, ontwikkelaar van de fantasy MMORPG RuneScape heeft een berg aan content voor de game aangekondigd, waaronder een nieuwe frosty boss en snowboarden.

Het ‘Festive Cheer’ event begint bij een gesprek met de Kerstman, waarna spelers verschillende activiteiten kunnen ontdekken rondom de event locaties. Op dit moment wordt er door spelers gebouwd aan een gigantische Christmas Cracker van 250.000 stukjes papier, die verkregen zijn door iedere dag een cadeau te bezorgen bij verschillende NPC ontvangers. Wanneer het af is, ontvangen de spelers een uitnodiging om de Cracker te laten ontploffen en de verschillende cadeautjes zoals XP lamp items en vrolijke grappen te delen.

Festive Cheer brengt ook de komst van een nieuw boss monster, namelijk ‘Snowverload’. Deze naam is bedacht door spelers als onderdeel van het Player Power initiative. Als spelers dit monster verslaan tijdens een sneeuwballengevecht ontvangen ze meer feestelijke papiertjes voor de gigantische cracker. Daarnaast bevat de RuneScape wereld van Gielinor deze winter een nieuwe sport voor spelers, want snowboarden wordt toegevoegd. Spelers moeten eerst alle sneeuwelementen verzamelen en praten met de Queen of Snow om zo hun snowboard te ontvangen voordat ze de piste op kunnen. Er kunnen betere snowboards worden vrijgespeeld door je snowboard reputatie te verbeteren, door succesvolle trucks uit te voeren en de grind rail te voltooien. Phil Mansell, vice president van RuneScape:

Het Christmas Fair event is vorig jaar ontzettend goed ontvangen in RuneScape. Het is daarom geweldig om dit jaar opnieuw in de Kerstsfeer te komen met de ‘Festive Cheer’. Het ontwikkelaarsteam heeft hard gewerkt om ervoor te zorgen dat er een mix van activiteiten voor de spelers is om aan mee te doen, waaronder snowboarden. Voor sommigen komt de winter eraan, voor de RuneScape gemeenschap is de winter er al!

December zorgt ook voor een hoogtepunt in liefdadigheid binnen RuneScape met een samenwerking tussen de game en het internationale goede doel Oxfam. Gedurende de maand kunnen spelers een donatie doen door middel van in-game valuta wat wordt omgezet in gelddonaties voor het goede doel.

December ziet ook het hoogtepunt van RuneScape seizoensgebonden liefdadigheid rijden met een partnerschap tussen het spel en internationale goede doelen, Oxfam. Gedurende de maand spelers een geschenk van de in-game Obligaties die worden uitgewisseld in een donatie van real-world geld in de schatkist van de liefdadigheid kan maken.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.