Sea of Thieves krijgt Jack Sparrow op bezoek in eerste gratis DLC

Sea of Thieves

PC Xbox One
8

Sterk

Sea of Thieves krijgt Jack Sparrow op bezoek in eerste gratis DLC

Sea of Thieves krijgt Jack Sparrow op bezoek in eerste gratis DLC

Sea of Thieves vaart inmiddels alweer twee weken op je Xbox One of Windows PC. Dat de game qua content nog niet volledig gevuld is, blijkt een feit te zijn. Daarom heeft Rare aangekondigd snel met gratis uitbreidingen te komen om piraten nieuwe missies en doelen te geven. De eerste DLC is een verrassende, het brengt de wereld van Disney’s Pirates of the Caribbean naar Sea of Thieves. Een logische stap, als je het ons vraagt.
Met deze DLC, die nog geen datum qua verschijnen heeft, voegt Rare een compleet nieuwe missielijn toe waarbij je op zoek moet gaan naar goud. Echter, dit keer is het goud vervloekt. En pas wanneer je alle stukken bij elkaar weet te vinden, zal een vloek die over jou hangt verdwijnen. Daarnaast zorgt deze vloek ervoor dat de Kraken, een groot monster dat onder de oppervlakte van de zee leeft, jou sneller weet te vinden en je schip naar Davy Jones’ locker probeert te trekken. Davy Jones zelf zal ook aanwezig zijn om jou het leven zuur te maken. Wanneer je de complete verhaallijn tot een einde brengt unlock je de mogelijkheid om in de nacht je piraat te laten veranderen in een skelet! Craig Duncan, studiohoofd bij Rare heeft er het volgende over te zeggen;

Tijdens de ontwikkeling van Sea of Thieves hebben we vele films, boeken en andere verhalen bekeken waarin piraten centraal staan. Natuurlijk kun je niet om Pirates of the Caribbean heen. De manier waarop Disney de attractie om heeft weten te bouwen naar een miljardenfranchise, is fantastisch. Sea of Thieves leent dan ook veel elementen ut deze films. Precies daarom is het een fantastische kans om nu aan te kondigen dat Rare en Disney de handen ineen gaan slaan. Jack Sparrow, Davy Jones, ze komen allemaal naar Sea of Thieves en brengen de meest epische queeste met zich mee. Een queeste die elke speler kan voltooien, in zijn eentje of met vrienden.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.