Skylanders Trap Team aangekondigd

Skylanders Trap Team aangekondigd

Skylanders vindt het toys-to-life fenomeen opnieuw uit in Skylanders Trap Team. De game gaat een stapje verder in het toys-to-life genre doordat je nu op een magische manier personages vanuit de digitale wereld in de fysieke wereld kunt brengen.

In Skylanders Trap Team kun je als Portal Master de meest gezochte misdadigers van heel Skylands uitzoeken, ze verslaan, om ze vervolgens uit de game te halen door ze te vangen in een magische Trap. De game bevat de Traptanium Portal, een cirkel met ongekende energie. In een Traptanium Portal kun je niet alleen je Skylanders tot leven te wekken, ook stelt die je in staat om schurken te pakken te krijgen. Zodra je de bad guys hebt verslagen, plaats je ze in een Trap in de nieuwe portal en zo kun je ze vangen. Extra attractie is dat je de in de Traps gevangen zittende schurken kunt horen, dat brengt de toys helemaal tot leven.

Het nieuwe spelpatroon geeft spelers de keuze om te switchen tussen het spelen van een onvervalste Skylander-held of een schurk. Op elk moment kun je overschakelen en dat zorgt voor veel plezier en een unieke “tag team”-gameplay. Daarbij komt dat je als Skylander-fan je Traps en Skylanders-personages kunt meenemen naar je vriendjes om bij hun thuis een leuk co-op avontuur te beleven op meerdere consoles. Eric Hirshberg, CEO van Activision Publishing

Toen we Skylanders voor het eerst ontwikkelden, vonden we eigenlijk een hele nieuwe gamecategorie uit. Games en toys versmolten tot één geheel. Sindsdien heeft onze niet aflatende drang naar innovatie met iedere nieuwe Skylanders-game geleid tot verrassingen, telkens voegen we iets aan de manier waarop kinderen zich kunnen vermaken met toys en games. In Skylanders Trap Team is dat niet anders: nu laten we kinderen niet langer alleen binnen de game hun toys tot leven wekken, ze kunnen de toys zelfs uít de game trekken. We zijn ervan overtuigd dat ook in deze aflevering van Skylanders de grenzen worden opgerekt van wat er allemaal wel niet mogelijk is in het overgangsgebied tussen de fysieke en de virtuele wereld.

Richard Barry, Executive Vice President, Chief Merchandising Officer Toys“R”Us, Inc:

Toen Activision Skylanders in 2011 introduceerde, werd de gameplay geherdefinieerd doordat de fysieke en digitale wereld werden samengebracht. Er volgden nog drie blockbusters waarin dat gegeven verder werd uitgebouwd, en al die titels kwamen terecht in onze jaarlijkse Toys“R”Us Holiday Hot Toy List. Dat zal straks ongetwijfeld weer gebeuren na de lancering van Skylanders Trap Team, een game waarin Activision de ‘toys-to-life’-magie gewoon omdraait. Nu krijgen kinderen voor het eerst de kans om personages vanuit de digitale naar de fysieke wereld te brengen. We zijn blij dat we weer voorop lopen met Skylanders-producten, en dat we een uitgebreid en wereldomvattend marketing- en merchandisingprogramma kunnen aanbieden. Daarbij denk ik bijvoorbeeld aan onze exclusieve serie Legendary-figuurtjes die straks in oktober van Skylanders Trap Team beschikbaar zullen komen.

Ook in Skylanders Trap Team is Kaos onverminderd van plan om de zeggenschap te krijgen over Skylands. Hij heeft de locatie ontdekt van de legendarische Cloudcracker Prison. Dit fort is voor 100% opgetrokken uit het magische bestanddeel Traptanium en vormt de thuishaven van de meest verwerpelijke slechteriken van Skylands. Om een eigen leger samen te stellen blaast Kaos de gevangenis op en laat de meeste gezochte schurken vrij. Bij de explosie zijn scherven Traptanium in de vorm van Traps naar de Aarde geblazen. Het is aan de Portal Masters om al de ontsnapte schurken weer te pakken te krijgen met de krachtige Traptanium Traps én om Kaos te verslaan voor het te laat is. Het nieuwe Skylanders-avontuur verzekert je van veelzijdig, dynamisch en verhaalgedreven gameplay, met volop avontuur, strijd, puzzels, mini-games, acties, een platform, en drop-in/drop-out co-op play. Het geheel speelt zich af tegen de achtergrond van allerlei uitdagende nieuwe omgevingen.

Skylanders Trap Team introduceert Skylanders-helden die bekend staan als Trap Masters, maar ook splinternieuwe Core Skylanders-personages alsmede Skylanders-favorieten die een tijdje hebben kunnen uitrusten maken hun opwachting. De game biedt meerdere elementair uitgelijnde Traps met unieke en interessante designs. Met iedere toevoeging aan hun Trap Team-verzameling krijgen Portal Masters binnen elk niveau spannende gameplay mogelijkheden.

Skylanders Trap Team komt uit op Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3, PlayStation 4, Wii en Wii U. Daarnaast verschijnt een compleet uniek avontuur op de Nintendo 3Ds. Het spel verschijnt op 10 oktober.
All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.