Skylanders Trap Team Preview

Skylanders Trap Team Preview

Als het gaat om dingen verzamelen: je hebt meteen mijn aandacht en ik wil meteen meedoen. Of het nou vroeger knuffeltjes bij de supermarkt waren, bepaalde poppetjes van films, voetbalstickers of politieplaatjes (die je in mijn woonplaats overigens niet kreeg door in aanraking te komen met de politie, maar wel door politieagenten netjes aan te spreken), ik heb het allemaal wel gedaan. Ik ben inmiddels misschien op de leeftijd gekomen waarop ik niet helemaal meer tot de doelgroep behoor, maar als ik op Twitter zie dat een hoop volwassen mannen ook een boek vol plaatjes hebben, kan ik het toch niet laten om een boekje vol plaatjes te plakken. Hetzelfde gaat eigenlijk op voor Skylanders. Hoe vaak ben ik er niet langsgelopen in een elektronicazaak terwijl ik twijfelde. Het hielp vaak niet echt dat er een hoop kleine jongetjes voor het schap stonden, waardoor ik me misschien toch iets te oud voelde. Uiteindelijk heb ik er toch voor gekozen om een pakketje voor mijn PlayStation 4 te kopen en ik heb er geen spijt van gekregen. Om vervolgens alle Trophies te behalen is nogal lastig, want de allerhoogste moeilijkheidsgraad is ook echt gemaakt voor de fanatiekere gamers.

Bij Activision zijn ze in ieder geval ook niet op hun achterhoofd gevallen en hebben ze inmiddels ook wel door dat ze met een miljoenen-, zo niet een miljarden-franchise te maken hebben. Even een recap: het begon allemaal in 2011 met Skylanders: Spyro’s Adventure. In 2012 kwam deel twee op de markt: Giants. Hierin werden de giganten geïntroduceerd. De figuurtjes waren niet alleen in-game een stuk groter, ook in het echt stegen ze boven de normale Skylanders uit. Vorig jaar maakte de Swap Force zijn intrede: poppetjes met een bovenkant en onderkant die je van elkaar kunt halen en ook nog eens door elkaar kunt mixen. Zo worden Wash Buckler en Hoot Loop ineens Wash Loop en Hoot Buckler. Omdat cijfers soms ook heel veel zeggen: aan het einde van 2013 had de hele Skylanders-serie 2 miljard dollar omgezet. Zo’n 175 miljoen Skylanders-poppetjes zijn verkocht. Laat het even op je inwerken. Het is dus echt helemaal niet raar dat Activision en Toys for Bob eind 2014 met een nieuw deel in het Skylanders-universum komen. Maak plaats voor het Trap Team!
Activision heeft iets nieuws willen verzinnen, aangezien de concurrentie tegenwoordig moordend is. Disney is goed bezig met Disney Infinity en komt binnenkort ook met Disney Infinity 2.0 waarin je onder andere de Avengers kunt verzamelen. Ook komt Nintendo met een soortgelijke game. In Skylanders Trap Team kun je eindelijk in de huid kruipen van de slechteriken. Deze kun je vervolgens ook aan jouw kant laten vechten. Dit doe je door ze gevangen te nemen in de zogenoemde ‘trap keys’. Deze keys zet je in de nieuwe portal. Neem je een vijand in game gevangen, dan hoor je het geluidseffect in de nieuwe portal. De oude portal of power is niet meer te gebruiken voor Trap Team. De nieuwe portal heeft namelijk een speaker en bovendien een ingang voor deze trap keys. Zit de vijand gevangen in de key, dan zul je hem ook horen in je portal.

Per trap key kun je vier vijanden vasthouden. Elke key heeft zijn eigen element en het is vanzelfsprekend zo dat je alleen de vijanden van het juiste element kunt vangen in hun eigen trap key. Wel is het zo dat er veertig verschillende bad-guys zijn en op dit moment lijkt het alsof je er maar 32 kunt vangen. Er zijn namelijk acht verschillende elementen. Wel gaan de geruchten dat er misschien twee nieuwe elementen zullen worden geïntroduceerd in Trap Team. Wat dat betreft blijft het nog even gissen.

Wat al wel vaststaat is dat er weer een hoop nieuwe poppetjes op de markt zullen komen, net als een aantal restyles van de al bestaande figuurtjes. Er valt dus weer een hoop te verzamelen voor de echte fans. Wel moet je de nieuwe portal kopen, net zoals dat bij Swap Force het geval was. Toch is 65 euro voor een game, drie figuurtjes en een portal nog best een goede deal. Zeker wanneer je je bedenkt dat er in Swap Force een hoop te doen was, ga ik er eigenlijk wel van uit dat dat het ook het geval is in Trap Team. Wat betreft de gameplay lijkt het wel weer goed te zitten. De gameplay is de afgelopen drie titels effectief en leuk gebleken en als er wat nieuwe dingen bijkomen zorgt dat zeker weer voor een hoop nieuw plezier. De grafische stijl kwam vooral op de PlayStation 4 en de Xbox One goed naar voren en ook Trap Team lijkt weer een feest voor het oog te worden. Mochten de trap keys niet te duur worden en komen er creatieve nieuwe figuurtjes, dan lijkt Trap Team opnieuw een daverend succes te worden. Behalve dan voor je portemonnee.

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.