Skylanders Trap Team Gamescom Preview

Skylanders Trap Team Gamescom Preview

De franchise staat nog in de kinderschoenen. Skylanders is nog helemaal niet zo lang een gevestigde naam. Pas in 2011 verscheen Spyro’s Adventure. Nu, drie jaar later, zijn we met Trap Team toe aan het vierde spel voor de consoles. Weet de ontwikkelaar het toys-to-life genre opnieuw uit te breiden, of is Trap Team een makkelijke casher?

Skylanders staan al enkele jaren op één qua best verkocht speelgoed. Niet de games, maar de vele poppetjes die er beschikbaar zijn. De poppetjes die je voor een bedrag koopt in de winkel om ze daarna thuis in je game tot leven te zien komen. Het maakt niet uit op welk systeem je speelt, of het nu een PlayStation 3, Xbox One of een Wii U is, het poppetje werkt altijd. Deze action figures vliegen de winkels uit en met elk nieuw deel van de game verschijnen er meer en meer om te verzamelen.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Ook met Trap Team zal het zo zijn. Tijdens de Gamescom mocht ik bij Activision komen kijken naar het nieuwe avontuur dat Poortmeesters later dit jaar kunnen gaan beleven. Elk spel heeft tot nu toe zijn eigen, nieuwe gameplay onderdeel dat zich afspiegelt in de recentere te kopen personages. Giants bracht, zoals de titel al duidelijk doet maken, de reuzen naar de wereld van Skylands. Swap Team gaf de mogelijkheid om personages te swappen, hierdoor was het aan jou om de bovenkant van een personage te verbinden aan de onderkant van een andere. Dit gaf de mogelijkheid om eigen personages te creëren met eigen krachten. Een uitkomst, omdat er hierdoor 256 nieuwe personages het leven zagen terwijl je er maar zestien kon kopen. Scheelt toch weer in de portemonnee.

In Trap Team draait de ontwikkelaar het om. In plaats van dat poppetjes tot leven komen in de game, gaan we personages uit de game halen, de echte wereld in. Wanneer je het opneemt tegen een kwaadaardige vijand, krijg je de mogelijkheid om deze te vangen in een trap. Deze gaan los verkocht worden (uiteraard) en zijn gebaseerd op de vele elementen die we kennen uit eerdere games. Wanneer het personage in de game verslagen is, vliegt deze uit je tv, zo de trap in die jij in je portal op power hebt zitten. Leuk hierbij is dat wanneer je het personage gevangen hebt in de trap, zijn geluiden daadwerkelijk uit de portal komen, niet uit de tv. Je hebt hem dus echt uit het spel gehaald en in de echte wereld getrokken. Geinig.

Hoewel heel de game rondom dit principe draait, zijn natuurlijk alle andere personages die je uit eerdere delen hebt nog steeds te gebruiken in Trap Team. De complete bibliotheek van Skylanders maakt wederom zijn opwachting, inclusief veel nieuwe. Zo ook mini-versies van oude bekenden. Zo zag ik een kleine, schattige versie van Spyro en liep er een baby-versie van Trigger Happy rond. De personages spelen net wat anders dan hun grotere broertjes, waardoor een nieuwe aanschaf kan zorgen voor nieuwe gameplay. Of je echter gaat kiezen voor een mini-versie van een Skylander die je al hebt vraag ik me af. Ik zou mijn collectie eerder uitbreiden met personages die ik nog helemaal niet heb.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Grafisch zag het spel er wederom sterk en kleurrijk uit. Net als vorig jaar komt Skylanders nu ook naar de nieuwe generatie systemen. Ik speelde het spel dan ook op een PlayStation 4. Kleuren zijn fel, vrolijk en nodigen uit om te spelen. Net als in eerdere delen leunt de franchise richting de jongere gamers onder ons, maar gelukkig worden de volwassenen niet vergeten. Hogere moeilijkheidsgraden zijn opnieuw aanwezig. En geloof me wanneer ik zeg dat Skylanders op deze manier bijzonder pittig kan worden. Ook nieuw dit jaar is dat het spel naar tablets komt. Ik zag Skylanders Trap Team spelend op een iPad. Wanneer je het spel aanschaft (wat je gewoon in de winkel doet) krijg je een portal en een controller die via bluetooth te verbinden zijn met je tablet. Daarnaast krijg je uiteraard enkele figuren om mee te starten en een downloadcode voor het spel. Het spel oogde grafisch niet eens zo heel veel minder dan zijn broer op de PlayStation 4. Hulde.

Al drie jaar op rij geniet ik van Skylanders. De eerdere delen zijn van voor tot achter uitgespeeld, alle achievements zijn gehaald en de groep Skylanders in mijn kast blijft groeien. Met Trap Team liet Activision op de Gamescom zien dat er wederom een leuk spelonderdeel toegevoegd gaat worden aan het spel. Of het net zo lang leuk blijft als de ontwikkelaar me deed geloven is nog even afwachten. Feit is wel dat ik later dit jaar weer in de wondere wereld van Skylands te vinden ben.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.