Smash Bros: ook aftellen naar DLC

Smash Bros: ook aftellen naar DLC

Nog maar heel even wachten. Afgelopen week mag het dan wellicht Black Friday zijn geweest, maar over twee weken, op 7 december om precies te zijn is het Smash Friday. Dan verschijnt namelijk eindelijk Super Smash Bros. Ultimate voor de Nintendo Switch. De hype wordt als maar groter en groter en ik kan persoonlijk niet meer wachten totdat ik eindelijk met de game aan de slag kan met de game. We weten al een hoop van de game, de eerste previews van mensen die al een tijdje met de game aan de slag hebben kunnen gaan verschijnen dan ook online. Wat dat betreft is het nog even wachten op de echte reviews. Ook is het nog even wachten op de eerste échte DLC voor Smash Bros. Oké, we weten dat Piranha Plant een bonus is voor mensen die de game op tijd kopen. Maar verder worden er nog 5 andere DLC-karakters uitgegeven die nog moeten worden onthuld. In deze feature zet ik mijn favoriete DLC-karakters op een rijtje, in een willekeurige volgorde.

Pauline
Tussen al het geweld van de ‘Grinch-leak’ zou je misschien als eerste een personage uit het rijtje van de beste neppe leak ooit verwachten. Geen zorgen, zometeen kom ik nog bij een personage uit die lijst. Maar laat ik eerst beginnen met een personage wat mij persoonlijk zou verrassen, maar wat niet minder tof zou zijn. Pauline is natuurlijk zeer bekend uit de Mario-serie. Immers, zij moest in 1981 al gered worden uit de handen van Donkey Kong. Met Super Mario Odyssey was deze dame weer helemaal terug van weggeweest, en zij is nu ook in de nieuwste Mario Tennis een DLC-personage. Reden genoeg om haar ook in Super Smash Bros. te stoppen. Toch gaat dit misschien een beetje lastig worden: zij is namelijk ook al te zien in een Super Mario Odyssey-stage in de game. Dat zou een beetje raar zijn: haar zien vechten terwijl ze zichzelf ook staat aan te moedigen in de achtergrond? Maar, een man mag toch dromen!
Skull Kid
Na de Mario-serie is The Legend of Zelda waarschijnlijk wel de bekendste serie van Nintendo. Natuurlijk, de serie heeft met Ganondorf, Sheik, Zelda en drie varianten van Link genoeg personages die de serie vertegenwoordigen in Smash. Maar er mag wel wat meer variatie in komen als je het mij vraagt. Dat zou dan in de vorm van Skull Kid kunnen. De naam van dit geinige mannetje zingt al behoorlijk wat jaren rond, en ik ben eerlijk gezegd ook wel een beetje verbaasd dat Skull Kid niet als nieuwkomer is toegevoegd aan Smash Ultimate. Gelukkig is er nog een herkansing in de vorm van DLC. Overigens had wat mij betreft Midna ook wel als nieuw karakter mogen worden toegevoegd. Midna is echter een assist trophy, wat uitsluit dat het personage als volledig karakter in de game gespeeld kan worden.

Banjo & Kazooie
Het is wellicht een beetje ver gezocht (hoewel, als we de Grinch-leak mochten geloven niet), maar het lijkt mij dus ontzettend vet als Banjo en Kazooie samen in Smash Bros Ultimate zitten. De rechten van de figuren zijn inmiddels in bezit van Microsoft, dus dat maakt het wel iets gecompliceerder. Hoewel, Phil Spencer heeft eerder op Twitter aangegeven dat hij best bereid is om Microsoft-karakters in Smash Bros te laten verschijnen. Sowieso is door heel het cross-play verhaal de bromance tussen Nintendo en Microsoft een beetje opgelaaid. Banjo zou in ieder geval wel echt perfect passen in de stijl van Smash. Andere geruchten gaan over Steve, het karakter uit Minecraft. Ook hiervoor zou Microsoft toestemming moeten geven. Ver gezocht, maar het zou wel ontzettend tof zijn.
Spyro of Crash Bandicoot
Spyro en Crash zijn nog twee van die figuren waar Nintnedo voor is overgeleverd aan de welwillendheid van derde partijen. Maar laten we even eerlijk zijn, als Nintendo het voor elkaar krijgt om Mario, Snake, Sonic, Pac-man en Mega Man in een game te laten krijgen, dan lijkt haast niets meer onmogelijk. Spyro en Crash Bandicoot passen in ieder geval prima in het rijtje van Mario, Sonic en Mega Man in de zin dat het echt klassieke platformhelden zijn. Crash Bandicoot is dit jaar ook op de Switch verschenen, hoewel Spyro verstek heeft moeten laten gaan. Laten we het hopen day een van bedien de oversteek maakt. Of anders, als we het dan toch over platformhelden hebben, laten we dan ook maar meteen Rayman toevoegen

Captain Toad
Mocht Nintendo zelf niet zo veel moeite willen doen om licenties voor bepaalde karakters binnen te slepen, dan heeft Nintendo zelf nog wel wat karakters klaar staan om in Smash te stoppen. Van de Mario-serie had ik zelf het liefste Waluigi willen zien, maar dat feestje gaat helaas niet door. Captain Toad krijgt de laatste tijd ook steeds meer liefde, met onder meer een eigen game en een belangrijk optreden in Super Mario Odyssey. Laat dit mannetje maar opdraven in Smash dan, dat heeft hij ook wel verdiend!

Heb jij nog andere suggesties voor toffe karakters in Smash Bros.? Laat het dan weten in de comments!

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.