Up2Date, 11 januari

Up2Date, 11 januari

De eerste echte volle week van 2015 ligt alweer achter ons, en wat een week het was. De aandacht ging in eerste instantie naar de CES, en de laatste helft van de week natuurlijk naar de vreselijke gebeurtenissen in Frankrijk. Wat daardoor op gamegebied wel eens gemist zou kunnen hebben, staat weer mooi voor je opgesomd in deze nieuwe Up2Date.

Voorlopige DLC-planning Destiny gelekt?
Dat Bungie meer met Destiny van plan is dan alleen de game op een schijfje persen en in de winkel leggen, weet iedereen. De franchise is bedoeld om een decennium mee te gaan – hoogstwaarschijnlijk verdeeld over meerdere games. Voordat we daar echter duidelijkheid over gaan krijgen, wordt het huidige (voorlopige) eerste deel eerst nog uitgebreid door middel van DLC. De eerste uitbreiding The Dark Below is inmiddels verkrijgbaar, en nu is er deze week een gelekte afbeelding verschenen waarop (een deel van) de nog te verschijnen DLC te zien zou zijn. In maart zou het eerstvolgende pakket moeten verschijnen, qua hoeveelheid content vergelijkbaar met The Dark Below, in september gevolgd door een grotere uitbreiding die ook op disc zou kunnen verschijnen. De twee laatste DLC-pakketten op de infographic hebben nog geen datum. Of de informatie van de afbeelding ook daadwerkelijk klopt weten we nog niet, Bungie heeft nog niks bevestigd.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Halo 5: Guardians krijgt Limited Collector’s Edition van 250 dollar
De duurste versie van Halo 5: Guardians gaat maar liefst 250 dollar kosten, zo hebben Microsoft en 343 Industries bekend gemaakt. Voor dat bedrag krijg je de game in een steelbook-case, een genummerd beeldje, exclusieve in-game items, digitale content om je gevechtsskills te verbeteren en, last but not least, een poster. Voor 100 euro krijg je de gewone Limited Edition, waar het beeldje en een deel van de digitale content van de Collector’s Edition niet bij zitten. Natuurlijk kan je ook alleen de gewone versie van de game al pre-orderen, dan word je beloond met alleen de poster.

PlayStation 4 is 18,5 miljoen keer verkocht
Tijdens hun persconferentie op de CES had Sony naast alle nieuwe elektronica ook nog een leuk nieuwtje met betrekking tot de PlayStation 4 te melden. De afgelopen feestdagen is de console 4,1 keer over de toonbank gegaan, wat het totale aantal verkochte exemplaren op 18,5 miljoen brengt. Het aantal verkochte games voor de PS4 staat inmiddels op 81,1 miljoen, wat betekent dat de gemiddelde PS4-gamer zo’n vier à vijf games in de kast heeft staan.

Nieuwe Tony Hawk-game dit jaar naar PS4
Dat er een nieuwe Tony Hawk-game aan zit te komen weten we al een paar maandjes, maar details zijn nog altijd niet bekend. Zo hebben we nog geen idee wat voor game het precies gaat worden, of het een downloadable game wordt of dat het een retail-release wordt, en op welke platformen het spel precies gaat verschijnen en wanneer. Op diezelfde persconferentie als waar het nieuwtje van de PS4 verkoopaantallen zijn oorsprong vond, maakte Tony Hawk himself bekend dat 2015 het jaar gaat worden dat het spel verschijnt. Voor PS4. Naar alle waarschijnlijkheid zal het niet gaan om een exclusive, maar op een persconferentie van Sony worden andere platformen nou eenmaal niet genoemd. Wij zijn in ieder geval erg nieuwsgierig wat Tony voor ons in petto heeft!
Respawn Entertainment komt met nieuwe game
Naast het vervolg op Titanfall is er nog een compleet andere game in de maak bij Respawn Entertainment. De studio heeft een tweede team op de nog onaangekondigde titel gezet dat wordt geleid door Stig Asmussen, de director van God of War 3. Veel meer dan dat het spel zich momenteel nog in de beginfase bevindt weten we niet, maar gezien de achtergrond van Asmussen zou het zomaar kunnen dat het gaat om een hack-and-slash game. Zo gauw er meer over deze nieuwe titel bekend is, lees je het natuurlijk op GameParty!

Meer details verhaal Uncharted 4 bekend gemaakt
In de nieuwste editie van de GameInformer heeft Naugty Dog in grote lijnen het verhaal van Uncharted 4: A Thief’s End bekend gemaakt. Uiteraard even een waarschuwing: als je niet gespoiled wilt worden, lees dan niet verder. Drake’s doodgewaande broer Sam duikt drie jaar na het einde van de derde Uncharted-game op en stelt voor om samen op zoek te gaan naar een piratenartefact waar zijn leven van afhangt. Drake stemt in en de broers reizen naar Libertaria, een oude piratenkolonie in Madagaskar waar het artefact zou moeten zijn. Daar aangekomen ontdekken ze echter dat rivalen Rafe en Nadine naar precies hetzelfde op zoek zijn, met natuurlijk de nodige clashes tot gevolg… Vanzelfsprekend wil Naughty Dog ook op grafisch gebied het onderste uit de kan halen; de hardware van de PS4 wordt dan ook goed aan het werk gezet om veel actie tevoorschijn te toveren in de meest prachtige omgevingen. Qua gameplay worden er kleine wijzigingen doorgevoerd, in principe zal het spel gewoon lineair gespeeld worden, maar door het gebruik van bepaalde gereedschappen als klimhaken wordt er wel wat vrijheid toegevoegd.

Het moet allemaal nog een beetje starten dit jaar, maar toch hebben we bij GameParty geen valse start gemaakt. In de afgelopen week kon je op de site aan de slag met de review van Captain Toad: Treasure Tracker, schreef Kevin een overlevingsplan voor de fans van The Division en keek Bas naar de beta van Halo 5: Guardians. Die beta kun je terug bekijken in zijn stream, mocht het doldwaze Sunset Overdrive meer je ding zijn dan is ook deze stream van afgelopen week gewoon terug te bekijken.

En we zijn er alweer doorheen voor deze week! Het belangrijkste nieuws van de afgelopen zeven dagen is weer vers in je hersenpan geinjecteerd, maar blijf er niet te lang in hangen, want een nieuwe week staat alweer te trappelen om te beginnen. Alles wat daarin gebeurt lees je uiteraard volgende week weer in een nieuwe Up2Date!

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.