Up2Date, 1 maart 2015

Up2Date, 1 maart 2015

Zondag, die dag waarop je normaal gesproken weinig uitvoert. Misschien doe je aan een teamsport, maar over het algemeen vindt er op zondagen weinig activiteit plaats. Voor de meeste mensen althans. Er zijn van die figuren die op zondag moeten ploeteren. Keihard zwoegen om andere mensen van dienst te zijn. Deze week ben ik zo iemand. Speciaal voor jou: een nieuwe, zondagse Up2Date!

Valve laat komende week eigen VR-hardware en nieuwe Steam-controller
Dat Valve bezig is op hardware-gebied weten we al eventjes, maar het is alweer een tijdje terug dat we nieuwe dingen gezien hebben. Maar niet getreurd: morgen krijgen we weer een update! Naast de inmiddels bekende Steambox gaat het bedrijf namelijk ook haar eigen VR-hardware laten zien! We weten nog niet of het een ‘gewone’ VR-bril gaat zijn of iets anders wat door Valve bedacht is, maar zeker is dat er een onthulling gaat komen. Ook krijgen we de allernieuwste (misschien nu echt de definitieve?) versie van de Steam-controller te zien. Wat ons betreft wordt het in ieder geval tijd dat Valve überhaupt weer eens iets uit gaat brengen.

Driveclub PS Plus Edition nog steeds in ontwikkeling
Door het alsmaar uitblijven van de release van de PS Plus-versie van Driveclub is de afgelopen weken een flink aantal geruchten ontstaan dat de game helemaal niet meer voor de Instant Game Collection zou verschijnen. Sony zelf lijkt de geruchtenstroom ook een beetje zat en bevestigt nu dat het toch echt nog steeds de bedoeling is dat het spel gewoon uit gaat komen. Een termijn willen ze echter nog steeds niet geven, maar we hebben in ieder geval weer een uitspraak erbij om de Japanners mee om de oren te slaan.

Forza Motorsport 6 verschijnt dit najaar
In tegenstelling tot Sony plakt Microsoft wel een releasewindow op haar race-paradepaardje. Hoewel we geen precieze datum hebben, kunnen we er in ieder geval wel vanuit gaan dat we Forza Motorsport 6 dit jaar nog in onze Xbox One kunnen schuiven. Naast de release dit jaar bevestigde Microsoft ook dat we op de aankomende E3 de eerste gameplaybeelden kunnen verwachten. Wij verwachten tegelijkertijd een bom van informatie over de game, aangezien we op dit moment eigenlijk niks anders hebben dan bovenstaande informatie en een coverart.

Microsoft heeft flink wat verrassingen in petto voor E3
Eigenlijk is deze titel een tikkeltje dubieus, want nu we weten dat er verrassingen gaan komen, zijn het natuurlijk geen verrassingen meer. Anyway, Microsoft gaat ons dus naar eigen zeggen verrassen in juni. Een tipje van de sluier krijgen we nog niet opgelicht, maar die ‘lots of surprises’ en het veel praten over games tijdens de persconferentie moeten er volgens Marketing Director Aaron Greenberg voor gaan zorgen dat we blij zijn dat we een Xbox One thuis hebben staan – of dat we zouden willen dat we dat hadden. Hij benoemt dat het bedrijf deze persconferentie anders aan gaat pakken dan vorige jaren het geval is geweest, maar uiteraard krijgen we nog niet te weten wat hij daar precies mee bedoelt…

Nieuwe trailer voor Batman: Arkham Knight
We hebben er even op moeten wachten, maar we hebben weer een nieuw zoetmakertje om het wachten op Batman: Arkham Knight iets te verzachten. In een nieuwe trailer laat Rocksteady onder andere zien dat ze weer flink wat tijd in het grafische aspect van de game hebben gestoken. We zien een aantal van de meest beruchte superschurken die we kennen uit Arkham en omgeving, plus een uniek design van de Batmobile.
’Nieuwe Guitar Hero op E3’
Vorige week benoemden we het nog voor de grap in de Up2Date: nu het er naar uitziet dat er een nieuwe Rock Band aan zit te komen, zou er eigenlijk ook weer een nieuwe Guitar Hero moeten komen. Afgelopen week meldde een, volgens Kotaku betrouwbare, bron aan de website dat er een reboot van Guitar Hero gaat komen, en dat Activision deze op de E3 gaat onthullen. Nieuwe instrumenten zouden tot de mogelijkheden horen, en de game zou haar cartoony look inruilen voor een meer realistische variant. Uiteraard weigert Activision iedere vorm van commentaar.

PC-versie GTA V opnieuw uitgesteld, online heists vanaf 10 maart
Zowel negatief als positief GTA V-nieuws deze week. Rockstar lijkt de PC-versie maar niet zo te krijgen als ze wil, met als resultaat dat de game opnieuw uitgesteld is. De nieuwe datum is 14 april en vanaf die datum krijgen PC-gamers precies hetzelfde pakket als op de huidige generatie consoles beschikbaar is. Als goedmakertje voor het wachten krijgen diegenen die een pre-order plaatsen 200.000 dollar in-game geld. Beter nieuws is er voor gamers die het spel al in huis hebben: vanaf 10 maart is het eindelijk mogelijk om online heists te spelen! Ook deze feature heeft de nodige uitstel gekend, dus nu hopen dat Rockstar zich aan de beloofde data kan houden.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Fable Legends wordt free-to-play
Tot nu toe hadden we het idee dat er met Legends weer een ‘gewone’ Fable naar de Xbox One en Windows 10 kwam, maar er blijkt een kleine twist te zijn. De game wordt namelijk gratis speelbaar! Het complete verhaal en de volledige game zijn uit te spelen zonder ook maar een cent uit te geven, maar spelers worden tijdens het spelen wel gemotiveerd om in-game transacties te doen zodat hun vooruitgang wat sneller gaat. Wat denk jij: zouden meer games dit moeten doen of juist minder?

We hadden voor deze rustige tijden een review-rijk weekje op GameParty: vier games werden voorzien van een oordeel: Super Stardust Ultra, Citizens of Earth, The Legend of Zelda: Majora’s Mask 3D en Monster Hunter 4 Ultimate. Ook vroeg Kevin zich over drie niet heel onbekende games af waarom ze nergens in het nieuws te vinden zijn.

Met de GDC voor de deur zou het zomaar kunnen dat we in de Up2Date van volgende week wat leuke onverwachte nieuwtjes kunnen delen met jullie, wij hebben er in ieder geval zin in! Tot volgende week!

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.