Up2Date, 11 december 2016: Japan in Amsterdam!

Up2Date, 11 december 2016: Japan in Amsterdam!

Het zit er zo goed als op. De Game Awards en de PlayStation Experience liggen achter ons, de laatste grote releases zijn… nouja… gereleased. Tijd om er een strik rond te binden en 2016 finaal een schop onder de kont te geven en ons stilletjes beginnen op te warmen voor het volgende jaar. Maar eerst nog even Up2Daten uiteraard.

Hideo Kojima opent nieuwe studio in Amsterdam
Zou Kojima een stoner zijn? Het is zo een ideetje dat spontaan je gedachten binnenschiet wanneer je een headline als deze boven een bericht ziet. Het zou meteen ook Metal Gear Solid 2 en die eerste trailer voor Death Stranding verklaren. Hideo houdt gewoon van wat geestverruimende middelen op zijn tijd, en dat merk je aan zijn werk. Uiteraard allemaal louter speculatie. Kojima opent een nieuwe studio in Amsterdam genaamd… hou je vast… Kojima Productions Amsterdam, gewoon omdat er best wat talent in Nederland werkt. Toen Hideo aan het shoppen was voor een engine voor zijn nieuwste game Death Stranding kwam hij bij Guerillia Games terecht. Death Stranding zal op de Decima engine gaan lopen, dezelfde engine die ook Horizon: Zero Dawn van de nodige kracht voorziet. In dat opzicht is een studio openen in de buurt van de getalenteerde mensen van Guerillia Games dan ook een meesterzet. Dat, en wiet, gezellige grachtjes en de wallen uiteraard.

Meer details voor Ace Combat 7
Laat me even een geheimpje verklappen. Ik hou niet zo van vliegen. Als ik naar New York moet en een uurtje of 8 die afgesloten kist in moet, dan komt de dramalama al vlug de hoek om. Dan is het een kwestie van constante afleiding fiksen met films en spelletjes. Dit Ace Combat 7 lijkt me daar nou niet het meest geschikt voor, maar dat het een capabel spelletje wordt durf ik gerust aan te nemen van Namco. Je zal met moderne en futuristische vliegtuigen luchtgevechten kunnen uitvoeren en dat in fotorealistische omgevingen. Er zitten zelfs gerenderde wolkenvelden in de game, beeld het je in! Nog toffer is dat de game ook VR zal ondersteunen, maar de kans lijkt groot dat je daar toch wat kotszakjes bij zal kunnen gebruiken. Het idee van zo een machine die de G-krachten trotseert vanuit cockpitview te zien met de PS VR-headset is al genoeg om een ongemakkelijk gevoel in de maag op te wekken.
Star Wars Battlefront komt volgende week naar The Vault
EA Acces is een erg goeie deal gewoon. Voor vijfentwintig Euro per jaar kun je een heel assortiment van EA-toppers spelen uit een lijst die regelmatig aangevuld wordt. De nieuwste aanwinst is in elk geval een hele nette, namelijk Star Wars Battlefront. Nou heb ik die game uiteraard al op PlayStation 4 gespeeld, het was vorig jaar onze GOTY dus dan ben je dat wat verplicht. Dat ik de game nu enthousiast ga herbeginnen op Xbox ligt maar aan één iemand: Bas ‘Jedi Master’ van Dun. Ons opperhoofd heeft al ontelbare uren in de game geïnvesteerd sinds haar release, heeft alle DLC uitvoerig getest en is gewoon een waanzinnige Force op het slagveld. Als ik met hem in mijn team geen matches kan winnen, dan weet ik het ook niet meer.
Pokémon GO krijgt binnenkort nieuwe Pokémon
Er komt op 12 december een melding van Niantic rond nieuwe Pokémon in Pokémon Go. Exact nul fucks worden daarom nog gegeven. De hype is over jongens, laat het beestje nu gewoon maar inslapen. Alsof ook maar iemand nog buiten gaat lopen Pokémon jagen terwijl ze verdomme zitten te praten over een Elfstedentocht.

Bully nu te koop op iOS en Android
RockStar leverde al nette ports af van de oudere Grand Theft Auto’s voor mobiele apparaten en herhaalt dat foefje nu met Bully. Tien jaar na alle controverse en moraalriddergeblaat rest er enkel nog de herinnering aan een leuke game die de basis van een GTA-game erg tof wist over te zetten naar een school. Had je tien jaar geleden verteld dat je die game een decennium later zou kunnen spelen op je mobiel, dan had ik je met ogen zo groot als schoteltjes aangekeken, maar… hier zijn we dan. Touchscreen controls en graphics die zelfs beter zijn dan indertijd op PS2 zorgen dat je het spel gewoon van in je bad of op de bus kan spelen op je telefoon of tablet. Fuck ja technologie!

Deze week op GameParty kon je Robin’s verslag van de PlayStation Experience lezen. The Last of Us 2!!! Verder speelde Ricky nog steeds Red Alert 3, een game waar ik helemaal niks van snap, dus dat Ricky die game überhaupt nog steeds kan spelen is best sterk. Verder was er uiteraard ook Robin’s review van Pokémon Sun/Moon voor 3DS, een game die toont dat mobile games komen en gaan, maar een echte topgame altijd blijft bestaan.

Dat was ze dan, de eerste december Up2Date. Na de drukte van vorige week namen we wat gas terug, maar dat is uiteraard normaal nu het jaar op zijn einde loopt. Het betekent geenszins dat wij bij GameParty het al voor bekeken houden. Verwacht je ook volgende week alvast maar aan de nieuwste nieuwtjes, leukste features en meest diepgravende reviews.

Iedere gamesite heeft die ene toffe, lieve meid nodig die te porren valt voor de schattige platformgames. Hier bij GameParty moeten we het echter nog steeds met Eefje stellen. Een inktzwart gevoel voor humor, ietwat van een grote bek en een voorliefde voor de meest gewelddadige games die je kan bedenken. Dat is Eefje in een notendop.