Up2Date, 11 oktober 2015

Up2Date, 11 oktober 2015

Weer een week voorbij in gamesland! Het was een mooie week, want het was een week in oktober! En dus krijgen we een hoop trailers en releases, want iedereen lijkt zijn game in deze maanden uit te willen geven. Het was ook de week waarin we eindelijk aan de slag konden gaan met de beta van Star Wars: Battlefront. Ben je druk geweest met werk, school, je vriendin of Battlefront, dan kan het zijn dat je wat nieuws hebt gemist. Daarom zet ik het heetste nieuws van afgelopen week voor je op een rijtje!

Explosieve trailer voor Just Cause 3
De makers van Just Cause 3 lijken perfect door te hebben waarom Just Cause 2 zo populair was: de chaos en de explosies. Tot nu toe heeft elke trailer van Just Cause 3 dan ook ongeveer elke twee seconde een explosie in beeld. Het zorgt er in ieder geval wel voor dat ik heel erg zin begin te krijgen in dit nieuwe deel. Just Cause 2 heb ik eens redelijk goedkoop in de PlayStation Store opgepakt, en ik heb er nog geen seconde spijt van gehad. Ik heb er al een hoop tijd in gestoken, terwijl ik bij het verhaal nog niet eens voorbij het eerste kwart ben gekomen. Nee, als ik heel even een half uurtje wat chaos wil veroorzaken start ik even Just Cause 2 op. Ik laat mezelf eerst naar een militaire basis transporteren. Vervolgens ga ik verder en steel ik een straaljager. Gelukkig heeft deze straaljager ook nog wat wapens aan boord, dus kan ik helemaal een hoop explosies veroorzaken. Ik heb er helemaal vertrouwen in dat de makers met Just Cause 3 deze zelfde chaos op mijn scherm kunnen toveren. Misschien moet ik deze keer het verhaal wel uitspelen. Misschien zijn die explosies dan net iets interessanter.

https://www.youtube.com/watch?v=HB8nQJItnq0

Family Guy, American Dad en Bob’s Burgers komen naar Zen Pinball en Pinball FX
Van Just Cause 3 door naar een andere favoriet van me. Nee, dan heb ik het niet over Bob’s Burgers, Family Guy en American Dad, maar Zen Pinball 2! Dit flipperspelletje (op de Xbox bekend als Pinball FX2, maar dat is nagenoeg hetzelfde spel), is misschien niet de triple A-titel die iedereen speelt, maar wordt door mij in ieder geval flink verslonden. En niet alleen door mij, de community achter dit spel is ontzettend actief en zet dagelijks weer nieuwe high-scores neer. Gelukkig zit Zen Studios zelf ook niet stil. Zij hebben namelijk al een hoop toffe licenties binnengesleept. Zo zijn er tafels rondom het Marvel en Star Wars-universum. Maar ook games als Portal en Plants versus Zombies hebben al een eigen flipperkast gekregen. Nu komen mijn favoriete animatie-series samen in het Balls of Glory-pakket. Bob’s Burgers, Family Guy en American Dad komen al naar het pakket, maar er komt nog een vierde tafel binnenkort beschikbaar. Ik hoop van harte op een Simpsons-tafel, en ik gok dat dat ook best wel waarschijnlijk is. Wordt vervolgd!

Battlefield Hardline vanaf 14 oktober bij EA Access
Ik ben sinds kort de trots bezitter van een nieuwe Xbox One en een van de eerste dingen die ik heb gedaan is een abonnement genomen op EA Access. Voor slechts 25 euro in het jaar heb je de toegang tot een behoorlijk aantal games van EA die je gratis kan downloaden. Ik ben zelf heel erg fan van de sport-games van EA, dus voor mij is het een hele goede deal. Om elke jaar na een tijdje de nieuwe Madden of NHL te kunnen downloaden, is zowel het wachten als de 25 euro zeker waard. Nu komt Battlefield Hardline ook naar EA Access, en dan is het eigenlijk een nog betere deal dan het al was. Hardline ligt waarschijnlijk bij een aantal winkels voor meer dan 25 euro in de schappen. Ik ben dan ook blij dat ik heb gewacht en slinger 14 oktober zeker mijn Xbox aan om Hardline binnen te halen.

Far Cry Primal krijgt aankondiging, trailer én datum
Dan nog als afsluiter een toffe verrassing die deze week werd onthuld. Ineens was daar een vaag YouTube filmpje van Ubisoft met een muurschildering. Een dag later wisten waar deze muurschildering op sloeg: Far Cry Primal! Heel veel details hebben we niet over deze game, maar aan het begin van 2016 kunnen we in ieder geval jagen op gevaarlijk prehistorische dieren als mammoeten. Het gaat een echte singleplayer-ervaring worden, en ik zet mn geld op dat het net zo’n spinoff gaat worden als Far Cry Blood Dragon. Ik ben in ieder geval heel erg benieuwd!

Kevin was deze week een bezig bijtje voor GameParty! Allereerst ging Kevin aan de slag met Edge of Nowhere, een game die speciaal gemaakt is voor de Oculus Rift. Hartstikke tof natuurlijk, en Kevin was dan zeker ook onder de indruk. Verder ging Kevin ook aan de slag met World of Warships. Wargaming heeft er voor gezorgd dat we nu niet alleen ter land en in de lucht, maar ook op het water oorlogje kunnen spelen! Bas ging helemaal op in de Star Wars: Rise Against the Empire Disney Infinity 3.0 playset en was blij dat de regenachtige dagen er weer aan zitten te komen. Eefje keek nog even naar wat we deze maand allemaal kunnen verwachten van de PlayStation Plus-games!

Dat was weer het weekje op GameParty. Ik wens je nog een heel erg fijn weekend, geniet nog even van de Star Wars: Battlefront beta en ik zie je heel graag volgende week weer terug op GameParty!

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.