Up2Date, 13 december 2015: de donkere dagen voor Kerst

Up2Date, 13 december 2015: de donkere dagen voor Kerst

Sinterklaas is inmiddels het land uit en we zijn aanbeland bij de donkere dagen voor de Kerst. Het aftellen tot de feestdagen is bij GameParty in ieder geval begonnen, want wij hebben wel zin in wat vrije dagen. Met deze vrije dagen hopen we eindelijk de achterstand in te halen op het spelen van alle najaarstoppers. In deze ‘tussenweek’ is er op het gebied van games in ieder geval ook weer behoorlijk wat nieuws verschenen. Dat kwam ook doordat afgelopen zondag de PlayStation Experience keynote was. Ik zet het heetste nieuws van afgelopen week op een rijtje voor je!

DiRT Rally komt naar Xbox One en PlayStation 4
Dit is persoonlijk mijn nieuws van de week. Ik ben een ontzettende fan van de racegames van Codemasters en al helemaal van rallygames. Dat Codemasters dan ook een tijdje geen echte rallygame meer heeft uitgebracht ging mij dan ook aan het hart. Des te zuurder vond ik het toen DiRT Rally onlangs in de Early Access op Steam verkrijgbaar was. Ik bezit elk systeem van deze generatie, maar een goede gamecomputer heb ik niet in mijn bezit. Het leek er dan op dat ik DiRT Rally voorlopig aan mij voorbij moest laten gaan.
Gelukkig kwam Codemasters deze week met goed nieuws! DiRT Rally ging niet alleen uit de Early Access, de game komt ook nog eens definitief naar de consoles. En dat lijkt heel goed nieuws te zijn, want de reviews van de game zijn behoorlijk lovend. Behoorlijk wat mensen spreken zelfs over de beste rallygame in jaren. Bij het lezen van de reviews en het zien van de gameplay loopt mij in ieder geval het water in de mond. Vanaf 5 april kan ik in ieder geval aan de slag met de game op mijn Xbox of op mijn PlayStation. Om heel eerlijk te zijn kan ik eigenlijk niet wachten!

Ni No Kuni 2 komt exclusief naar de PlayStation 4
Dan snel over naar het andere grote nieuws van de afgelopen week. Ni No Kuni is terug! En hoe! Er komt een nieuw deel in de serie, exclusief naar de PlayStation 4. Het origineel werd in ieder geval met een hoop applaus ontvangen. Opnieuw gaan de dames en heren van Level-5 aan de slag met de JRPG. De game bevat een hoop nieuwe personages en ook een geheel nieuwe verhaallijn. Mensen met een zwakte voor het JRPG-genre kunnen hun hart in ieder geval weer ophalen met de fantastisch mooie beelden die Level-5 op je scherm weet te toveren. Ik ben in ieder geval ook heel erg benieuwd. Op een trailer na hebben we eigenlijk niet zo heel veel informatie over de game, maar dat komt vast en zeker later wel. Wordt ongetwijfeld vervolgd!
Speciale Super Smash Bros. Nintendo Direct op 15 december
Super Smash Bros. is een serie die een bijzonder plekje in mijn hart heeft. Van de Nintendo 64 tot aan de Wii U en de Nintendo 3DS, ik heb de games allemaal met een hoop plezier gespeeld. Ook heb ik tot nu toe alle nieuwe karakters die er zijn uitgebracht als DLC gekocht. De DLC die Sakurai en zijn mannen steeds weten te brengen zijn enorme fanservices: Roy, Lucas en Mewtwo zijn allemaal veteranen van de serie die erg populair zijn. Als vierder DLC-karakter kwam Ryu het slagveld op. Dat was misschien voor velen wel een verrassing, maar het vijfde karakter dat werd aangekondigd zorgde helemaal voor een verrassing: wie had kunnen denken dat Cloud uit Final Fantasy VII zou meevechten in Smash Bros. Op 15 december krijgen we in ieder geval meer informatie over Cloud en krijgen we ook nieuwe content te zien. Het is nog even gokken wat we precies te zien krijgen, maar iets zegt mij dat Cloud niet het enige nieuwe karakter is die we tijdens deze presentatie te zien krijgen.

“Cyberpunk 2077 verschijnt eind 2016″
Ik sluit deze Up2Date af met wat nieuws rondom Cyberpunk 2077. Deze game is het nieuwe project van de ontwikkelaar van The Witcher 3: CD Projekt. Deze studio heeft haar strepen in de industrie dubbel en dwars verdiend met een fantastische game als The Witcher 3. Ook zijn ze nog druk bezig met nieuwe DLC voor die game. Het mag dan misschien ook wel een verrassing heten dat er deze week het gerucht naar buiten kwam dat de nieuwe game van CD Projekt al eind 2016 zou gaan verschijnen. Het nieuws komt overigens van een anonieme bron, dus de vraag is altijd hoe serieus we dit gerucht moeten nemen. Feit is wel dat Cyberpunk al sinds 2012 in ontwikkeling is bij CD Projekt. Als we dat in acht nemen lijkt een releasedatum van ‘eind 2016’ helemaal niet zo’n gek idee. Wij bij GameParty zijn in ieder geval weg van The Witcher 3 en zijn dan ook zeer benieuwd naar Cyberpunk 2077.

Sinterklaas verliet afgelopen week het land en had een lange reis met de stoomboot terug naar Spanje tegemoet. Om te zorgen dat hij zich niet verveelde, deelde Sinterklaas wat Awards uit, exclusief voor GameParty. Wie ging er dit jaar met de gouden chocoladeletter van door? Verder ging Bas aan de slag met de eerste DLC voor Star Wars: Battlefront. Wat bas van The Battle of Jakku vond, lees je in zijn review.

Zo zijn we weer een weekje dichter bij kerst gekomen. Volgende week belooft in ieder geval ook een mooie week weer te worden, met de release van de nieuwe Star Wars-film. Als je GameParty de laatste weken een beetje hebt gevolgd, dan weet je dat wij heel erg uitkijken naar die film. Fijne week!

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.