Terugblik E3 2014: Fabiano

Terugblik E3 2014: Fabiano

De E3 is afgelopen en wat was dat weer een lekkere week! Hier bij Gameparty hebben we voor jullie een terugblik per redacteur gemaakt. Wat waren de top games, de games die tegenvielen, wat zijn de games die ik volgend jaar wil zien en waar heb ik nu al een hekel aan? Je leest het hier!

Top 3 E3 2014
The Division
The Division. Zegt al genoeg. Wat ziet die game er ongelovelijk mooi uit! De gameplay die ik gezien heb is precies hoe ik het me voorstelde. De graphics die erbij horen zijn nog mooier dan ik dacht. Ik hoop wel dat dit er echt zo uit gaat zien en het niet minder oogt wanneer de game gespeeld gaat worden op mijn PlayStation 4. Wat ik me wel afvraag is of je ook alleen kan spelen. In de zin van hoe ver kan je in je eentje komen wanneer er een groep vijanden op jou afstormt? Natuurlijk ga ik proberen met wat vrienden een squad op te richten. Wat ze wel aangeven is dat communicatie een grote rol speelt in de game. Spreek goed af wie wat gaat doen, dan kom je er wel.

Mortal Kombat X
Get over here! Scorpion is Back! Mortal Kombat X zag er goed uit, zowel de trailer als de gameplay. Helaas komt de game volgend jaar pas en moeten we dus veel te lang wachten op deze fighting-game. Dit keer hebben ze nieuwe personages in de game gestopt. Ik kan niet wachten om ook die personages in te maken met mijn Scorpion skills! Ook begreep ik dat de levels extra’s hebben zoals bijvoorbeeld een double-jump wanneer en een tak van een boom in beeld is. Als je denkt dat de fatalities niet gruwelijker konden heb je het mis! Man, ik kan niet wachten tot deze game zich aansluit bij mijn collectie!
Assassin’s Creed Unity
Ik krijg steeds meer liefde voor Ubisoft. Dit jaar komt Assassin’s Creed Unity uit en ook die game zag er mooi uit. De bewegingen waren erg vloeiend en mooi om te zien. Ik hoop dat de game weer lekker groot gaat worden zodat je nog veel te doen hebt wanneer je het verhaal uitgespeeld hebt. Ook hier vraag ik me af of het er echt zo uit gaat zien op de next-gen consoles. Games lijken steeds realistischer! Ook weet ik zelf nog niet veel over het personage en het verhaal zelf dus daar zit ik nog op te wachten. Of heb ik wat gemist?

Flop 3 E3 2014
Mirror’s Edge 2
Mirror’s Edge is geen slechte game, alleen niet veel mensen kochten het spel. Nu Mirror’s Edge 2 in ontwikkeling is ben ik erover aan het nadenken om dit keer de game wel te halen. Helaas gaat dat niet gebeuren nadat ik de gameplay gezien heb op de E3. Ik had gewoon geen wow-gevoel toen ik het zag. Eerder een “was dit alles-gevoel”. Zitten we hier zolang op te wachten? Of was dit nog lang niet alles? Misschien wanneer ik meer te zien krijg dat er nog hoop is…

Bloodborne
Souls… Zo kon de game ook gewoon genoemd worden. De game heeft veel weg van Dark- en Demon Souls en om dan maar een andere naam te geven vind ik een beetje raar. Ook hier had ik niet het gevoel dat ik had bij bijvoorbeeld The Division. Het kan natuurlijk ook liggen aan het feit dat ik totaal geen fan ben van de games. Vinden jullie het wel tof dat de game er komt?
GTA V
Begrijp me niet verkeerd, ik hou echt van GTA V. Op de PlayStation 3 was ik non-stop in de wereld van GTA Online te vinden. Maar ze hebben zo weinig laten zien. Wat is er beter ind de next-gen versies dan in de versies die we al hebben? Zitten er extra’s in of willen ze alleen maar meer geld? Het is dan ook niet een echte flop maar ik vond het erg jammer dat er niet meer onthuld werd. Ook geen releasedatum, alleen dat het in de herfst zou zijn… Come on…

Hoopt volgend jaar op…
Om eerlijk te zijn wil ik gewoon veel meer zien van Uncharted 4! De trailer was belachelijk mooi maar hoe zit het met het verhaal? Hoe ziet Sully er nu uit en waar speelt het zich dit keer af? Zulke vragen spoken er nog rond in m’n gedachten en ik hoop daar volgend jaar antwoord op te krijgen. Natuurlijk ook van The Division die eigenlijk gewoon dit jaar uit moet komen. Volgend jaar gaan we sowieso meer zien van games die dit jaar weinig getoond werden. Daarom kijk ik nu al uit naar E3 2015. Stiekem hoop ik dat wij van Gameparty volgend jaar ook gewoon in LA zijn. Lekker slapen in een camper.

Is helemaal klaar met…
Dat er een nieuwe trend is ontstaan genaamd ‘games uitstellen’. Eerst heb je een deadline waar je naartoe werkt. Als het goed is heb je die deadline gemaakt omdat je verwacht dat de game dan wel klaar zou moeten zijn. Maar nee, ontwikkelaars stellen games uit en daarna opnieuw. Natuurlijk willen ze een zo goed mogelijke game uitbrengen maar laat dan in ieder geval meer van de game zien in de tussentijd. Misschien ligt het gewoon aan het feit dat ik bepaalde games per se dit jaar wil spelen, omdat volgend jaar nog zo ver klinkt. Gelukkig komen er dit jaar nog genoeg vette titels in de winkels te liggen die niet uitgesteld zijn.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.