Up2Date, 14 december 2014

Up2Date, 14 december 2014

Het is bijna kerstvakantie, maar dat maakt niet uit! Voorlopig valt er nog genoeg nieuws te rapen om weer netjes een Up2Date te vullen. Vandaag hebben we het over griezelige monsters en zeurpieten, enjoy!

Until Dawn in zomer 2015
De jaren sinds de aankondiging zijn goed geweest voor Until Dawn. Wat oorspronkelijk een paar jaar geleden aangekondigd werd als een spelletje voor de Move is uitgegroeid tot één van de belangrijkste exclusives voor de PlayStation 4 in 2015. De game zal in de zomer verschijnen, vermoedelijk juni dus, en zou wel eens erg bijzonder kunnen worden. Uiteindelijk lijkt de game op vlak van gameplay in het straatje van Heavy Rain te gaan passen, maar ontwikkelaar Supermassive Games lijkt er meer fun uit te gaan halen. Daar waar de games van David Cage bol stonden van de gare plottwists en gezwollen dialogen, lijkt Until Dawn eerder te mikken op het viscerale gevoel van je in een horrorfilm onder te dompelen. Acht personages die in creepy situaties terechtkomen die rechtstreeks knipogen naar films als Evil Dead, Saw en dergelijke, acht personages die jij bestuurt en waar jij de beslissingen voor neemt, acht personages die redelijk goor en finaal het loodje kunnen leggen. De ambitie om van Until Dawn één van de meer memorabele horrorgames van de laatste jaren te maken is in elk geval aanwezig bij de makers, het is dan ook uitkijken naar volgende zomer om te zien of verwachtingen ingelost kunnen worden en op welke zieke manieren je Hayden Panettiere het hoekje om kan helpen.

Godzilla The Game aangekondigd
Ik weet dat het wat voorbarig is om een game af te schieten simpelweg op basis van een trailer, maar ik heb echt het gevoel dat Godzilla een beestje is dat ze beter voorbarig laten inslapen. De eerste beelden zien er zelfs zo crap uit dat ik meteen ging opzoeken of het hier om de nieuwe game van de makers van die Rambo-bagger ging. Helaas niet. Als ieders favoriete Kaiju door grote steden banjeren en de boel wat aan gort trappen, terwijl je af en toe ook even een ander monster op zijn smoel klopt. Het klinkt als een leuke minigame, maar helaas wordt het een volwaardige game. De Power Rangers-fan die diep in me verscholen zit kan haast al niet meer wachten op de review.
Phil Spencer geeft Xbox-fans ‘compensatie’ voor missen Street Fighter 5
Fanboys zijn altijd al een stelletje zielepoten geweest. Vroeger stuurden ze tekeningen naar de Power Unlimited waarin Sonic met een kettingzaag Mario te lijf ging, tegenwoordig bitchen ze via sociale media rechtstreeks tegen de grote baas van hun geliefde platform omdat hun console naast een titel grijpt. Nu Sony wat moolah op tafel gelegd heeft om Street Fighter 5 exclusief binnen te rijven op PlayStation 4 krijgt Phil Spencer van Xbox tal van butthurt reacties te verwerken. Wat verwachten die mannetjes eigenlijk? Dat Spencer op de parkeerplaats van Sony auto’s in elkaar gaat rammen tot Street Fighter ook naar de One komt? Gelukkig zijn er ook ludieke reacties die een nieuwe Banjo Kazooie of Conker als compensatie eisen, een idee dat Spencer niet meteen afschrijft. De grote eindbaas van Xbox belooft alvast vette games die het gemis van Street Fighter 5 kunnen compenseren. Hebben die PlayStation-fans ook weer een reden om te gaan janken.

Update maakt Alien: Isolation makkelijker én moeilijker
Blijf je als een bang schoolmeisje gillen wanneer de Xenomorph in je buurt komt in Alien Isolation en voel je jezelf steevast een vogel voor de creepy kat? Zit je onwijs hard vast in de game omdat de Alien je geen moment met rust laat? Goed nieuws, want de nieuwe downloadbare content voegt een lagere moeilijkheidsgraad toe die de Alien iets minder hardnekkig maakt en je meer gezondheid en munitie gunt. Dankzij deze update moet echt iedereen het einde kunnen halen van de game, wat zeker geen slechte zaak is. Aan de andere kant van het spectrum is er ook een nieuwe Nightmare-mode, die maakt de boel uiteraard nog wat lastiger. Minder munitie en health, een kapotte motion-tracker en een Alien die even hevig staat als een tienermeisje op een One Direction-concert. Yup, de alien wil je nu neuken en opeten, niet noodzakelijk in die volgorde.

Borderlands Remastered Edition lijkt richting next-gen te komen
Opgewarmde meuk deeltje negenendertig: Borderlands. Volgens geruchten zou Borderlands in een remaster richting PlayStation 4 komen. Zelfde game, iets meer glimmende beeldjes. Wanneer alle populaire games van de afgelopen vijftien jaar een remaster gekregen hebben mogen we ons hopelijk wel aan echt nieuwe games verwachten.

Nieuwe patch voor AC Unity onderweg, lijkt framerate aan te pakken
Ziet Unity er nog steeds als een mooie diashow uit? Yup, dat is nog steeds het geval. Er is nu gelukkig echt wel beterschap op komst, Ubisoft brengt maandag de vierde patch uit die eindelijk de framerate aanpakt. Wordt Assassin’s Creed Unity na meer dan een maand eindelijk speelbaar op een manier die je zou verwachten van een grote triple-A game? We mogen het ondertussen verdomme hard gaan hopen. Ik blijf wachten tot ik van vrienden te horen krijg dat het goed zit voor ik maar één voet in het virtuele Parijs zet.

Waren er reviews voor de langverwachte eerste afleveringen van TellTale’s Game of Thrones en Tales from the Borderlands en wist Laura Bekkers Dragon Age Inquisition te winnen. Veel plezier ermee jongedame. Ook de GameParty: 9 jaar later feature die deze week verscheen was weer meer dan het lezen waard dankzij de nostalgische bril waar Bas deze week door keek.

Wat komende week zal brengen is momenteel nog een groot enigma. Uiteraard hoop ik dat Unity eindelijk dankzij de patch draait zoals een topgame hoort te draaien, maar verder is het nog koffiedik kijken. We gaan de laatste weken van het jaar in, waarin de meeste ontwikkelaars ook even een feestpauze nemen, dus is de verwachting van een kalmere week wel aanwezig. Indien Gabe Newell alsnog uit zijn winterslaap geschud wordt en spontaan Half Life 3 voorstelt lees je het uiteraard op GameParty. Indien Godzilla, een boosaardige alien of een horde Xbox fanboys me deze week aanvallen uiteraard ook.

Iedere gamesite heeft die ene toffe, lieve meid nodig die te porren valt voor de schattige platformgames. Hier bij GameParty moeten we het echter nog steeds met Eefje stellen. Een inktzwart gevoel voor humor, ietwat van een grote bek en een voorliefde voor de meest gewelddadige games die je kan bedenken. Dat is Eefje in een notendop.