Up2Date, 14 mei 2017: Ubileaks!

Up2Date, 14 mei 2017: Ubileaks!

De E3-beurs ligt weliswaar nog enkele weken van ons verwijderd, maar dat neemt niet weg dat er toch al een merkbare buzz in de industrie hangt. De geruchten en veronderstelde lekken vliegen ons rond de oren en doen alvast reikhalzend uitkijken naar de keynotes van de grote spelers. De Up2date van deze week zet enkele van die geruchten en het andere nieuws van belang even op een rij voor je. Korreltjes zout zijn exclusief, doch aan te raden. 

Assassins Creed Origins in ontwikkeling 
Er is zoiets als traditie wanneer het op de E3 aan komt en dat betekent dat de kans groot is dat Ubisoft’s grote game uit gaat lekken nog voor ze de kans krijgen het ding met veel bombarie aan te kondigen. Is Assassin’s Creed Origins een dingetje? Ik geloof in elk geval volmondig van wel, ik geloof alles wat er al over gelekt is. Ja, de nieuwe Assassin’s creed zal zich af gaan spelen in het oude Egypte, deels omdat het een setting is waar fans, net als de Franse Revolutie en het Victoriaanse Londen, al jaren om vragen. Hell, als het nu Egypte wordt, dan is het Feodale Japan de volgende. Ik geloof ook oprecht het gerucht dat de game groter gaat worden, met meer oog voor vrijheid..een beetje zoals een Skyrim met piramides en krokodillen. Ubisoft weet namelijk donders goed dat er wat sleet op de reeks zat en ze met iets heftig terug op de proppen zullen moeten komen om de harten terug te veroveren. Wordt vervolgd in juni. Of vroeger…het blijft Ubisoft. 
Gaat Far Cry naar het Wilde Westen? 
Het idee dat de nieuwe Far Cry in september reeds zou verschijnen met een western-thema is zo van de pot gerukt ongeloofwaardig dat het zo maar even zou kunnen kloppen. Ten tijde van Far Cry 4 was er effectief een poll waarin gamers konden stemmen welke setting ze het liefste zagen voor een toekomstige Far Cry-game. Wild West was effectief de optie waar ik toen enthousiast op gestemd heb. Wat als er nog heel wat meer mensen dat gedaan hebben? Tja..yihaa? Het dingetje is ook dat die poll er kwam in een periode waarin er hoegenaamd nog geen sprake was van een nieuwe Red Dead Redemption dus ik kan me zo maar even voorstellen dat ze bij Ubi het indertijd een erg opportuun idee vonden om terug het paard te zadelen en na Call of Juarez opnieuw het Wilde Westen te gaan verkennen. Je kan je echter zo de OH MERDE van Yves Guillemot voorstellen toen die eerste trailer van Red Dead Redemption 2 verscheen. Of het gerucht klopt moet uiteraard nog blijken, maar na jaren van geen western-games vind ik het idee om er plots twee te krijgen wel darntootin’ jolie good fun. Zie je, ik leef me al helemaal in. 

Schuift God of War 4 door naar 2018?
Waarschijnlijk wel. Sony’s releaseschema is de laatste jaren altijd traditiegetrouw één grote titel rond november of december en één grote titel rond maart. Ik zie God of War 4 echt wel naar maart 2018 slippen, want dat is nu eenmaal de topspot voor hun, kijk maar naar Uncharted 4 en Horizon Zero Dawn. Wat mij vooral bezig houd is de vraag wat ik dan rond december te spelen krijg. Spider-man? Please laat het Spider-man zijn!! Tenzij Days Gone uiteraard wederom indruk weet te maken dit jaar op E3. Dan wil ik die allebei! Maar toch vooral Spider-man. 

Dead Island 2 nog steeds in ontwikkeling 
He kijk, Dead Island 2 leeft nog een beetje. Voorlopig is de game toepasselijk nog ietwat van een grommende zombie die af en toe iets van zich laat horen, maar volgens de makers gaat het ontwikkelen vlot en krijgen we het ding dus ooit te spelen. Zit er eigenlijk nog iemand te wachten op een nieuwe Dead Island? 

Star Wars Battlefront 2 krijgt driemaal zoveel content als voorganger
Dat betekent niet dat het een erg uitgebreide game gaat worden, het zet vooral in de verf hoe karig die eerste Battlefront bij release was. Ik ben in elk geval al dolblij dat ik nu überhaupt een campaign te spelen krijg en niet met die duffe trainingsmissies moet klooien. 
Komt South Park: The Fractured but Whole in juni uit?
Ik kaats even een andere vraag. Zal Ubisoft rond de E3 nog verrassingen in petto hebben? Je kan je zo voorstellen dat Aisha tijdens de keynote een gameplay-demo van de nieuwe South Park-game geeft om dan het bommentje te droppen dat de game reeds eind juni te koop zal zijn. Dat klinkt als toffe marketing, als je het geheim kan houden tot de onthulling uiteraard. Ik hoop in elk geval dat het klopt, want South Park lijkt de perfecte zomergame. 

Square Enix zet ontwikkelaar Hitman in de verkoop 
De ‘what the actual fuck?’ van deze week komt van de hand van uitgever Square Enix, een bedrijf dat duidelijk met een identiteitscrisis van heb ik je daar worstelt. De uitgever lijkt er anno 2017 helemaal op gebrand om Marvel-games te maken. Dat is tof, begrijp me niet verkeerd. Ik ben echt benieuwd wat ze gaan doen met de Avengers en Guardians of the Galaxy, maar om daarom helemaal te schijten over de ip’s die je in je bezit hebt? Deus Ex? In het vriesvak gezet voor de komende god weet hoeveel jaar. Tomb Raider? Die maakt nog een kans als Crystal Dynamics groot genoeg blijkt om twee projecten te runnen. Hitman? Die kan gewoon helemaal opzouten. Ontwikkelaar IO wordt gewoon genadeloos op de keien gegooid. Vergeet even dat de episodische reeks van Hitman kritisch geprezen werd en meerdere game of the year awards won, of dat er al conceptuele plannen waren voor een season 2, het was financieel gewoon niet zo lucratief als superhelden voor Square Enix. We kunnen enkel hopen dat een andere uitgever de ontwikkelaar in hun portfolio op wil nemen en we in de toekomst meer van Agent 47 te zien krijgen. Bethesda? Take Two? Iemand?  

Alan Wake vanaf volgende week niet meer te koop 
Dit is een oproep: Als je Alan Wake nooit gespeeld hebt, koop de game dan nu nog snel, voor het te laat is. Omdat de rechten op muziek in de game vervallen zal de game na 15 mei nergens nog te koop zijn. Niet in de winkel, niet digitaal, enkel nog tweedehands aan prijzen die de hoogte in gaan schieten. Er is de komende dagen nu tijdelijk nog een stevige korting die je de game aan een bijna weggeefprijs bezorgt en dat moet je zo hard doen. Alan Wake blijft ook nu nog overeind als het toppunt van Redemedy’s kunnen qua verhaalvertelling in een videogame en is zo oneindig veel beter dan Quantum Break dat het schandalig is dat het niet die laatste is die weggeflikkerd wordt.  
Deze week kon je op GameParty genieten van een feature van mezelf die enkele van mijn ergernissen in games op een rijtje zette en een ik speel nog steeds van Bas over Grand Theft Auto Online. Dat Rockstar in de vier jaar sinds release daar toffe dingen mee gedaan heeft is wel zeker. Verder streamde Robin de waanzinnig toffe Hot Wheels DLC voor Forza Horizon 3. Speelgoedbanen met loopings zouden niet mogen werken in Forza Horizon, en toch doet het dat helemaal. 

Zo, dat was de Ubilea..Up2date van deze week. Bezoek ook volgende week weer veelvuldig je vertrouwe webstek voor nieuw nieuws, frisse features en relevante reviews. In mijn hoofd klonk dat stukken minder lame dan toen ik het op mijn toetsenbord tokkelde, maar uiteraard is het nog niet half zo genant als zien dat de helft van je E3 Keynote gelekt is op het internet. 
 
 
 

Iedere gamesite heeft die ene toffe, lieve meid nodig die te porren valt voor de schattige platformgames. Hier bij GameParty moeten we het echter nog steeds met Eefje stellen. Een inktzwart gevoel voor humor, ietwat van een grote bek en een voorliefde voor de meest gewelddadige games die je kan bedenken. Dat is Eefje in een notendop.