Up2Date, 15 juli 2018: Summertime!

Up2Date, 15 juli 2018: Summertime!

Summer, summer, summertime! Heerlijk weer, zomervakantie en eventjes geen stress van school of werk. In de tuin genieten van de zon, lekker op een terrasje zitten of misschien wel losgaan op één van de vele festivals deze zomer. Naast al deze fantastische buitendeur activiteiten is er ook tijd om die backlog aan games weg te werken die zich de rest van het jaar hebben opgebouwd, want het is erg stilletjes in gameland. Zo was er deze week ook niet veel spannends te beleven qua nieuws, maar mochten er toch dingen zijn die je gemist hebt dan zijn die nu terug te vinden in de nieuwe Up2Date.

Darksiders 3 krijgt release datum
Lang dachten we dat deeltje drie van de Darksiders serie er niet meer zou komen vanwege het faillissement van THQ. Nadat bekend werd dat THQ Nordic toch met de game bezig was werd het steeds waarschijnlijker dat de game er toch ging komen. Maar nu hebben we dan ook een daadwerkelijke release datum gekregen: 27 november, voor PlayStation 4, Xbox One en PC. Darksiders 3 is in handen van Gunfire Games, de studio die bestaat uit voornamelijk mensen die voorheen werkzaam waren bij Vigil Games. Laten dat nou precies de mensen zijn die verantwoordelijk waren voor de eerste twee delen van Darksiders.
Pokémon Go nog steeds populair
Ik weet nog goed de gekte die los barstte toen Pokémon Go voor het eerst verscheen. Die zomer was iedereen op straat te vinden op zoek naar hun favoriete Pokémon. Ook ik was gegrepen door de gigantische hype die de game teweegbracht. Ik heb zelfs een Amerikaanse Apple ID aangemaakt zodat ik de game al kon downloaden voordat deze beschikbaar was in Nederland. Het was fantastisch om te zien hoe iedereen naar buiten ging en als kippen zonder kop ergens naartoe rende op het moment dat er geschreeuwd werd dat er verderop ergens een Charizard gespot was. Na die zomer was de fun er echter voor mij al snel vanaf en is Pokémon Go nog een enkele keer opgestart als ik met een vriend was die het nog wel speelde, maar al snel was de game compleet verwijderd van mijn telefoon. Toch blijkt de game nog steeds immens populair te zijn en enorm veel gespeeld te worden. Analist Senso Towers schat dat de game op dit moment al ongeveer 1.8 miljard heeft opgebracht. Januari vorig jaar was dit nog 1 miljard, wat dus betekend dat de game in 1,5 jaar toch 800 miljoen heeft opgebracht. De meeste inkomsten komen uit de VS, Japan, Duitsland, Taiwan en het Verenigd Koninkrijk. Verder blijkt 58 procent van de opbrengsten van Android apparaten te komen en zijn de iOS apparaten goed voor 42 procent van de opbrengst.

Nieuwe details rondom Pokémon: Let’s Go
Later dit jaar zullen Pokémon: Let’s Go, Pikachu! en Pokémon: Let’s Go, Eevee! gaan verschijnen en Nintendo heeft nu meer details naar buiten gebracht. In de verschillende games zullen diverse Pokémon hun opwachting maken die alleen in de desbetreffende game te vinden zullen zijn. In Pokémon: Let’s Go, Pikachu! zullen Oddish, Sandshrew en Growlithe te vinden zijn en in Pokémon: Let’s Go, Eevee! zullen Bellsprout, Vulpix en Meowth terug te vinden zijn. De Pokémon die je in het begin zult krijgen, Pikachu of Eevee, zullen in de game constant achter je aan lopen of op je schouder zitten en zul je deze kunnen vertroetelen en eten geven. Spelers kunnen verder hun trainer en Pokémon verschillende kleren, accessoires en kapsels aanmeten zodat je een geheel eigen stijl kan creëren. In je tocht door Kanto zullen spelers bekende gezichten tegenkomen zoals bijvoorbeeld professor Oak. Tevens kun je het gaan opnemen tegen alle Gym Leaders die er in Kanto te vinden zijn. Maar ook is het mogelijk om online tegen andere spelers te vechten of te ruilen van Pokémon om zo je Pokédex compleet te maken. Daarnaast zal het ook mogelijk zijn om met twee spelers op één Switch samen te spelen.
Naast het karige nieuws waren er gelukkig ook nog andere dingen te beleven op GameParty. Bas schreef waarom Crash Bandicoot: N.Sane Trilogy belangrijk is en schreef hij ook waarom hij nog steeds Quantum Break speelt. Harmen bezocht het Nintendo Post E3 event en liet weten hoe dit was. Daarnaast bundelden Bas en Harmen hun krachten om de review te schrijven voor The Crew 2.

Dat was weer alles wat je deze week gemist zou kunnen hebben. Geniet allemaal van het mooie weer en eventuele vakantie! Volgende week staat er weer een gloednieuwe Up2Date voor je klaar.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.