Up2Date, 21 mei 2017: Trek je Guardian maar uit de kast!

Up2Date, 21 mei 2017: Trek je Guardian maar uit de kast!

Voor veel mensen, waaronder mijzelf, was de eerste Destiny enigszins teleurstellend en was het enthousiasme voor een tweede deel ver te zoeken. Maar dit enthousiasme is na de presentatie van afgelopen week meer terug dan ooit. Bungie heeft tijdens de presentatie in Los Angeles laten zien dat ze stiekem toch wel heel goed naar de kritiek op het eerste deel hebben geluisterd en dit volgens hen gaan verbeteren in het volgende deel. Of dit allemaal ook in de realiteit zo gaat uitpakken is nog afwachten, maar de hypetrain begint rustig aan op gang te komen. Verder waren er natuurlijk nog veel meer mooie nieuwtjes die we hieronder voor je op een rij hebben gezet.

Nieuwe info en beelden Destiny 2
Tijdens het grote evenement in Los Angeles heeft Bungie de eerste gameplay beelden van Destiny 2 laten zien en een hele hoop nieuwe info bekend gemaakt. In de beelden die we te zien kregen zagen we dat The Tower werd aangevallen door Lord Ghaul en zijn Red Legion. Dit is direct het eerste level wat te spelen is in de game, waardoor je direct in de actie wordt gegooid. In Destiny 2 wordt ‘The Light’ afgenomen van alle Guardians waardoor ze allemaal hun krachten kwijtraken. Het doel van de game is dan ook je krachten zien terug te vinden en op zoek te gaan naar de leden van de Vanguard: Zavala, Ikora en Cayde-6. Dit allemaal op de 4 werelden die beschikbaar zullen zijn: Earth, Nessus, Titan en Io.
Naast de nieuwe campaign zullen er nieuwe Strikes te vinden zijn, een nieuwe Raid en is de Crucible vernieuwd. In de Crucible zul je nu in elke modus 4 v 4 PVP spelen en zullen er nieuwe modus te vinden zijn. In de werelden zullen ook meer dingen te doen zijn waaronder Adventures. Die zoals de naam al doen vermoeden avonturen zijn die je random tegen kunt komen in de wereld. Verder zijn er Lost Sectors, wat een soort dungeons zijn waarin je een eindbaas tegenkomt die, als je hem verslaat, een sleutel achterlaat waarmee je nieuwe loot kan unlocken. Al deze nieuwe dingen zullen op de vernieuwde map zijn aangegeven, waardoor je makkelijk kunt zien waar je wat kunt doen. Wil je reizen naar een andere planeet? Dan hoef je niet meer telkens naar die irritante orbit, waardoor het allemaal veel te lang duurde in de eerste Destiny, maar kan je gewoon direct reizen naar een andere plek.

Een groot punt van kritiek in de eerste Destiny was dat veel van de eind content in de game niet beschikbaar was voor solo spelers. De Raids en de Nightfall Strikes moesten met meerdere mensen gespeeld worden en hier was geen matchmaking voor beschikbaar. Hierdoor heeft 50% van de spelers van de originele Destiny nooit deze content kunnen ervaren. Hier hebben ze bij Bungie gelukkig een oplossing voor gevonden genaamd Guided Games. In Destiny 2 kunnen er Clans opgericht worden waardoor je makkelijker al je vrienden bij elkaar hebt. Mocht je nou iemand zijn die voornamelijk alleen speelt dan kun je via Guided Games een clan vinden die bij jouw speelstijl past en met spelers van die clan een Raid of iets anders gaan spelen. Op deze manier kunnen Clans die net 1 of 2 spelers te kort komen om een Raid te starten snel andere spelers vinden en kunnen solo spelers op deze manier ook genieten van deze content.

Als laatste werd er bekendgemaakt dat Destiny 2 via Battle.net te spelen zal zijn voor PC gamers, en dat er deze zomer een beta beschikbaar zal zijn. Destiny 2 zal op 8 september beschikbaar zijn voor PlayStation 4 en Xbox One. De pc-versie komt later, daar is nog geen datum voor bekend. Na al deze nieuwe beelden en nieuwe info kunnen wij in ieder geval niet wachten om met Destiny 2 aan de slag te gaan en om samen met jullie nieuwe loot te gaan scoren voor onze Guardians.

Witcher-serie in de maak door Netflix
Netflix zal een serie gaan maken gebaseerd op de Witcher boeken, die zijn geschreven door de Poolse Andrzej Sapkowski. Andrzej is ook aangetrokken als creative consultant, en geeft aan dat hij enthousiast is dat er een serie verschijnt die dicht bij het bronmateriaal en de thema’s blijft waar hij de afgelopen 30 jaar over geschreven heeft. Op dit moment is er nog geen release datum bekendgemaakt.

LEGO Marvel Super Heroes 2 aangekondigd
Warner Bros. Interactive Entertainment, TT Games, The LEGO Group en Marvel Entertainment kondigden LEGO Marvel Super Heroes 2 aan, een gloednieuw, origineel avontuur. Iconische Marvel-superhelden en -superschurken uit verschillende tijdperken en werelden en de kenmerkende LEGO-humor komen samen in het nieuwste epische avontuur van TT Games. Spelers worden meegenomen in een kosmisch gevecht door verschillende Marvel-locaties die uit de tijd en ruimte zijn geplukt en die zich nu in de ongelofelijke open hub-wereld van Chronopolis bevinden. LEGO Marvel Super Heroes 2 is verkrijgbaar vanaf 15 november 2017 voor PlayStation 4, Xbox One en PC. Aan het eind van het jaar verschijnt de videogame voor Nintendo Switch.
Met een volledig originele verhaallijn introduceert LEGO Marvel Super Heroes 2 fantastische nieuwe gameplay-functies, inclusief de mogelijkheid voor personages om de tijd te manipuleren en een competitieve superheld-gevechtsmodus voor vier spelers. Met een enorme lijst gloednieuwe personages uit het Marvel-universum, inclusief oude favorieten in nieuwe gestaltes, zal deze game zowel LEGO®- en Marvel-fans, alsmede nieuwe spelers aanspreken.

– Tom Stone, Managing Director, TT Games

De LEGO Group is verheugd om door te kunnen gaan met de het brengen van verhalen van de legendarische Marvel-personages in een nieuw LEGO-avontuur. Jong en oud kan genieten van het spelen van de nieuwe epische verhalen die zich afspelen in het Marvel-universum, gezien door de LEGO-lens.

– Sean McEvoy, VP Digital Games, The LEGO Group

Door onze passie om onvergetelijke games te willen maken, was het slechts een kwestie van tijd voordat we opnieuw samen gingen werken met onze geweldige partners bij LEGO, Warner Bros. Interactive Entertainment en TT Games. LEGO Marvel Super Heroes 2 neemt personages uit de glorieuze geschiedenis van Marvel mee in een origineel verhaal op een manier dat alleen LEGO games dat kunnen en biedt urenlang epische gameplay.

– Jay Ong, SVP, Games & Innovation, Marvel Entertainment

Spelers nemen het op tegen tijdreiziger Kang de Veroveraar in een episch gevecht in Chronopolis, van het oude Egypte en het Wilde Westen naar Sakaar en New York City in 2099. Onderweg kunnen spelers in de huid kruipen van een aantal iconische personages, van Cowboy Captain America uit het verleden tot Spider-Man 2099 uit de toekomst, alsmede Thor, Hulk, the Guardians of the Galaxy, Black Panther, Captain Marvel, Doctor Strange, Green Goblin en nog veel meer andere Marvel-superhelden en -superschurken.

E3 voor publiek compleet uitverkocht
Voor het eerst in de geschiedenis is het mogelijk voor het publiek om naar de E3 te gaan. Voorheen was de beurs alleen voor pers en mensen in de industrie. Het blijkt een succesvol idee te zijn, de kaarten zijn namelijk compleet uitverkocht. Voor degene die geen kapitalen kwijt willen zijn om naar Los Angeles te vliegen om de beurs te bezoeken: alles zal gewoon via een livestream te volgen zijn.

Verder kon je deze week lezen hoe Robin zijn haat-liefde verhouding veranderde in alleen maar liefde voor de Switch. Dat Eefje weer een topper aan de haak heeft geslagen met Prey, en hoe Harmen liet zien dat Mario Kart 8 Deluxe bij niemand mag ontbreken die een Switch heeft. Eefje vertelde verder waarom, als je Alan Wake in je collectie hebt, deze echt nog de moeite waard is. In zijn preview liet Bas nog weten dat het spelen van The Elder Scrolls Online: Morrowind aanvoelde als thuiskomen. Last but not least, kon je nog lezen hoe je kans kan maken op een ontzettend gaaf Xbox pakket.

Poe, poe, dat zijn een hoop nieuwtjes deze week! Vergeet niet om volgende week weer te kijken op GameParty voor al het verse game nieuws.

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.