Up2Date, 15 oktober 2016: Halloween Terror & overvolle harde schijven

Up2Date, 15 oktober 2016: Halloween Terror & overvolle harde schijven

De games vliegen je om de oren deze maand. Of je nu meedoet aan de Battlefield 1 beta, het pas uitgekomen Mafia 3 speelt of je vermaakt met Forza Horizon 3; het is een drukke maand. Deze Up2date vatten we onder meer de nieuwtjes omtrent de komende releases samen en dit zijn er behoorlijk wat, dus zet je maar schrap!

Overwatch Halloween Terror event is online
Vecht tegen de zombie robots van Dr. Junkenstein in een PvE-mode en verzamel loot boxes met unieke Halloween skins en items tijdens het Overwatch Halloween evenement. Ook de maps hebben een make-over gehad en het kasteel gedeelte van de nieuwste map “Eichenwald” dient als map voor de PvE-mode. Het evenement duurt tot 1 november, dus zorg dat je voor deze tijd jouw must-haves op loot-gebied hebt verzameld!
Systeemeisen Skyrim Special Edition bekend
Skyrim was al een prachtige game, maar met Skyrim Special Edition wordt hier nog een schepje bovenop gedaan. Naarmate de graphics beter worden, gaan natuurlijk ook de systeemeisen omhoog, dus kan het geen kwaad om de vernieuwde systeemeisen van de game te weten ter voorbereiding op de release op 28 oktober. Het wordt aangeraden om ten minste een NVIDIA GTX 470 of AMD HD 7870 als grafische kaart te hebben, maar om meer uit de game te halen is een NVIDIA GTX 780 of AMD R9 290 toch beter. Voor de volledige systeemeisen klik hier.

Pokémon-gekte in Kijkduin is voorbij
Waar de gemeente Den Haag voorheen lovend over de ‘Pokémon hoofdstad van Nederland’ praatte, is er nu nog maar weinig over van deze hoofdstad. De vele honderden spelers veroorzaakten overlast voor de omwonenden en vertrapten het beschermde natuurgebied van Kijkduin. Daarom zijn er in overleg met ontwikkelaar Niantic geen Pokémon meer te vinden in de duinen van Kijkduin. Op het plein zijn er echter nog wel Pokémon te vangen.
Call of Duty: Infinite Warfare en Modern Warfare Remastered zijn samen 130 GB
Games van tegenwoordig beslaan soms heel wat plek op je harde schijf. Activision bevestigde dat als je de versie van Call of Duty: Infinite Warfare gekocht hebt die ook Modern Warfare Remastered bevat, ze samen maar liefst 130 GB op de harde schijf van een console kunnen beslaan. Gamers die deze games graag willen spelen zullen hun harde schijven dus ver leeg moeten maken om plek over te hebben voor deze twee games.

‘Nintendo NX gaat 299 euro kosten en krijgt Mario als launchgame’
Volgens een lek op de Reddit zou de Nintendo NX op release €299 euro gaan kosten. Ook zou de NX mogelijk aan een tv kunnen worden gehangen, maar tegelijkertijd een handheld zijn. De console zou cartridges gaan gebruiken in plaats van cd’s en met zestig frames per seconden op 1080p draaien. Ook bevestigde de gebruiker dat je ‘onderweg’ games speelt op 900p. Ook zou er 4K streaming aan boord moeten zijn, voor bijvoorbeeld Netflix.

Prey trailer onthult een vrouwelijk hoofdpersonage
In een nieuwe trailer van Prey bevestigt Bethesda, de gamestudio achter onder andere Fallout & Skyrim, dat het hoofdpersonage in Prey vrouwelijk is. Het character was voorheen enkel een man met de naam “Morgan Yu”, maar als speler kun je dus ook als een vrouwelijk personage spelen met dezelfde naam. Volgens Bethesda heeft het geslacht van je personage geen invloed op het spelverloop, maar wel op de keuzes die je als speler maakt.
Deze week op GameParty schreef Eefje over de controverses in games door de jaren heen. Daarnaast ontdekten we dat Lisa nog steeds met passie The Witcher 3: Wild Hunt speelt.

Dit was een samenvatting van het belangrijkste gamenieuws van deze week. Wij gaan op de redactie in het restant van het weekend weer verder met Forza 3, Mafia 3 en Battlefield 1. Tot volgende week, waar we er weer zijn met een nieuwe Up2date!

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.