Up2Date, 16 februari 2014

Up2Date, 16 februari 2014

Elke week kan je hier op GameParty de Up2Date vinden en deze week is het mijn beurt om jullie een samenvatting van nieuwtjes van de afgelopen week te geven. Wat dacht je van de beta van Titanfall, rommeligheid bij Xbox Europa, South Park en nog meer?

Baas Xbox Europa stapt op
Laten we beginnen met Xbox Europa. Het gaat niet lekker bij de Xbox afdeling van Microsoft, dit weten we inmiddels. Tot op vandaag hebben we nog steeds geen releasedatum voor de Nederlandse Xbox One consoles. En er is afgelopen week iets bijzonders gebeurd. De baas van Xbox Europa heeft ontslag genomen. Chris Lewis heeft na acht jaar dienst ontslag genomen en Microsoft heeft nog geen vervanger voor hem gevonden. Lewis heeft het bedrijf verlaten omdat hij naar eigen zeggen andere zakelijke interesses wilt verkennen. De Xbox 360 is onder leiding van Lewis de best verkochte console van het Verenigd Koninkrijk geworden en daar is Xbox-baas Yusuf Mehdi hem eeuwig dankbaar voor.

De beta van Titanfall is uit
Dan gaan we snel door naar wat leuker nieuws: Titanfall! De beta is online gegaan voor de Xbox One en PC. Je kon je aanmelden voor de beta door simpelweg je email achter te laten op de Titanfall website en aan te geven of je hem voor de Xbox One wilt testen of de PC. Veel mensen, waaronder ik, hebben een beta key gekregen en kunnen aan de slag. Voordat de beta online ging kwam EA al met uitspraken als “Het gaat niet zo’n chaos worden als BattleField” en “Alles zal soepel verlopen”. Oei oei EA, jullie hebben al niet zo’n goede reputatie maar met zulke woorden moet je toch oppassen. Helaas is de beta niet soepel aan het draaien want er zijn nogal veel serverfouten. Op de Xbox One kregen veel gebruikers een melding dat er geen servers gevonden waren wanneer zij naar matches zochten. De servers waren simpelweg offline. Collega Bas van Dun heeft ook al kunnen spelen en meldt dat het aanvoelt als een mix tussen Unreal Tournament en Call of Duty. Een snelle multiplayer met veel geweld. Geen code gehad en toch interesse? Op de Xbox One kan sinds vandaag iedereen aan de slag met de beta, de PC volgt waarschijnlijk morgen.

South Park: The Stick of Truth is gold
South Park: The Stick of Truth is eindelijk gold gegaan, wat betekent dat de game officieel af is en bijna naar de winkels wordt verstuurd. Op dit moment draait de productie op volle toeren om alle exemplaren te maken. Veel gamers kijken erg uit naar deze game en ook hier bij GameParty zijn we erg benieuwd naar de titel. Hieronder kun je in ieder geval al de eerste dertien minuten van de game bekijken. South Park: The Stick of Truth komt uit op 7 maart voor de Xbox 360, PlayStation 3 en PC. OMG! They killed Kenny!

Battlefield 4 DLC Second Assault krijgt releasedatum
Battlefield 4 is inmiddels al een tijdje uit voor onder andere de next-gen consoles en ik heb hem nog stééds niet. De game liep alles behalve goed en de ontwikkeling van de DLC is hierdoor ook vertraagd. De grootste bugs moesten volgens EA en DICE eerst uit de game gehaald worden voordat zij de DLC online wilden zetten. Nu dit gebeurd is wordt er weer teruggekeken op de planning voor het uitbreidingspakket. DICE heeft aangegeven dat de Second Assault-DLC vanaf 18 februari te krijgen is voor iedereen met een Premium-abonnement. Mensen zonder een abonnement moeten helaas wachten tot 4 maart en gamers die op de Xbox One spelen hebben hem al sinds november. Second Assault bevat vier nieuwe maps die we al kennen uit Battlefield 3, namelijk Operation Metro, Operation Firestorm, Gulf of Oman en Caspian Border. Nu we het er toch over hebben: de game ziet er zo gruwelijk uit dat ik hem binnenkort toch wel zal moeten halen!

Mario Kart 8 verschijnt op 30 mei
Nintendo heeft allesbehalve een goede tijd. Ook daar rommelt het en de Wii U doet het nog steeds niet zo goed als verwacht. Toch zal Mario Kart 8 zijn weg vinden naar de Wii U. Nintendo heeft namelijk tijdens haar meest recente Direct-aflevering de releasedatum van Mario Kart 8 bekend gemaakt. Vanaf 30 mei stap je weer in je kart en scheur je over de meest bizarre circuits. Vanaf die datum is namelijk de game verkrijgbaar in de winkel en in de Nintendo eShop voor de Wii U. Bowsers crew zal zijn entree maken in de game en neemt ook plaats in het startveld. Het team bestaat uit Iggy, Larry, Morton, Ludwig, Roy en Wendy. Zullen zij goed genoeg zijn om Mario en zijn vrienden bij te houden en misschien wel te verslaan? We zullen het 30 mei zien.

Assassin’s Creed IV breidt uit
Kennen jullie Edward nog? En dan bedoel ik niet Edward Snowden maar Edward van Assassin’s Creed IV: Black Flag. De game krijgt een multiplayer DLC genaamd Guilds of Rogues. Het uitbreidingspakket zal nieuwe personages bevatten om mee te spelen. Hieronder staat de DLC-trailer.

‘PlayStation 4 dit jaar meest verkochte next-gen console’
Ik sta bij GameParty bekend als een lichte PlayStation fanboy en misschien is dat ook de reden waarom het volgende nieuwtje per se in mijn Up2Date moest staan. Ik heb het natuurlijk over het feit dat de PlayStation 4 het veel beter doet dan de Xbox One. Dat denken analisten Michael Pachter, Nick McKay en Nick Citrin namelijk. Zij zeggen dat de PlayStation 4 eind dit jaar ongeveer twaalf miljoen exemplaren zal verkopen en de Xbox One het moet doen met negen miljoen stuks. Dit heeft echter wel te maken met het feit dat de console nog niet overal verschenen is. Daarnaast zal de groei van de PlayStation 4 vanaf 22 februari een boost gaan krijgen, want dan verschijnt de console in Japan. De Wii U zal duidelijk een achterstand gaan krijgen met slechts drie miljoen stuks eind 2014. De grootste dooddoener is volgens hen het ontbreken van goede online service. Alsjeblieft Nintendo, zet in op online!

Xbox One verkoopt twee keer zo snel als Xbox 360
Om de pijn van Xbox-liefhebbers te verzachten zal ik ook maar melden dat de Xbox One twee keer zo snel verkoopt als de Xbox 360. Samen waren de consoles vorige maand goed voor 2,27 miljoen exemplaren in de Verenigde Staten. Volgens Microsoft werd 47 procent van het totale aantal verkochte games games aangeschaft voor een Xbox-platform, wat een goede prestatie is. Sinds de launch hebben Amerikaanse Xbox One-bezitters gemiddeld zo’n 2,7 games gekocht. Bovendien is de nieuwe console van Microsoft in de eerste drie maanden 2,29 keer zo vaak verkocht als zijn voorganger, de Xbox 360. De Xbox One is dus geen financiële misser voor Microsoft!

Wat sinds vorige week nieuw is bij de wekelijkse Up2Date is dat we ook gelijk de allerbelangrijkste nieuwtjes nog even in de spotlight zetten. Natuurlijk moet je ALLES lezen wat er op GameParty verschijnt maar als je soms iets mist… Tsja, dat kan gebeuren. Hieronder vind je mijn selectie van de belangrijkste artikelen van afgelopen week.

Auke heeft voor jullie een review geschreven van de nieuwe DLC voor Call of Duty: Ghosts genaamd Onslaught. Naast vier nieuwe multiplayermaps en een nieuw deel voor Extinction zit er nog een verrassing bij! Wat jullie ook zeker moeten lezen is de review die Robin geschreven heeft over Inazuma Eleven 3: Team Ogre Attacks! Max kwam nog met een review over Insurgency. Is het een pareltje of presteert hij onder verwachting? Zelf heb ik een feature geschreven over mijn weg naar competitief gamen in Call of Duty. Ik weet zeker dat er meer gamers zijn die dat willen en misschien kan het artikel hen op weg helpen. Max kwam met een feature over Dark Souls en verwelkomt jullie in de duistere wereld van de game.

Dit was het voor deze week, ik hoop dat dit artikel een kleine schets gegeven heeft van een aantal zaken van de afgelopen week. Het was een drukke week met ook veel nieuws vanuit het Nintendo kamp en veel trailers. Vergeet niet de nieuwtjes van de afgelopen Nintendo Direct-aflevering te bekijken waarin bijvoorbeeld Yoshi langskomt, en natuurlijk de nieuwe trailer van Donkey Kong. Bedankt voor het lezen en see you on GameParty.nl!

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.