Up2Date 29 mei, de laatste voor de verandering

Up2Date 29 mei, de laatste voor de verandering

Mijn hemel, wat gaat de tijd toch snel. Het is al bijna juni en de zomer staat nu dan echt bijna voor de deur! Hoewel, zomer? Dit weekend zijn er hoge temperaturen bereikt, maar is er op bepaalde plekken in het land ook zo veel regen gevallen dat het wateroverlast heeft veroorzaakt. Wat dat betreft dus ook een goed excuus om lekker binnen te zitten en te zitten gamen. Zo kan het zijn dat je druk bezig bent geweest met Overwatch, natuurlijk dé release van deze week. Misschien ben je wel ergens anders druk mee geweest of wil je gewoon nog even het belangrijkste nieuws van afgelopen week in je op nemen. Komt dat even goed uit, want je hebt weer een verse Up2Date voor je!

Uitstel voor No Man’s Sky
Toen No Man’s Sky voor het eerst werd aangekondigd, was mijn interesse wel gewekt. We spreken eind 2013 als de game voor de eerste keer opduikt. De grote doorbraak van de game komt echter pas op de E3 van 2014. Dan toont Hello Games de game voor het eerst aan het grote publiek. Het leek wel alsof No Man’s Sky de game van de show was geworden. Iedereen had het er over en het Internet was lyrisch. De game werd al de meest ambitieuze game ooit genoemd. Dit was echt next-gen: een game met zo veel planeten te ontdekken dat je in je hele leven nog geen procent van alle beschikbare planeten zou kunnen zien. Het wachten was op een releasedatum.

De maanden gingen verder en de hypetrain verminderde langzaam vaart. Toch werd er veel verwacht van No Man’s Sky op de E3 van 2015. We zouden dan toch eindelijk wel een releasedatum te horen krijgen? Die kwam er helaas niet. Vervolgens kwamen er geruchten dat er tijdens de Paris Game Week 2015 dan een onverwachte release zou plaatsvinden. Die kwam er ook niet, maar er kwam wel een releasedatum: juni 2016. Veel gamers waren teleurgesteld, zij wilden nou dan eindelijk wel eens aan de slag met No Man’s Sky. Nu is de game weer uitgesteld naar 10 augustus. Ik heb het idee dat veel gamers onderhand hun interesse zijn verloren in No Man’s Sky. Het kan aan mij liggen, maar dit lijkt me een gevalletje van ‘te vroeg pieken’.

Nieuwe trailer voor Ghost Recon: Wildlands verschenen
Dan over naar een andere game die al eens gepiekt heeft op de E3. Vorig jaar kwam Ubisoft ter afsluiting van hun conferentie ineens met Ghost Recon: Wildlands. Er waren nog niet heel veel details over de game bekend, maar het sfeertje zag er in ieder geval heel erg tof uit. Met maximaal vier spelers de strijd aan gaan met drugs-kartels? En dat ook nog eens doen in een prachtige open wereld? Count me in!
De trailer ziet er in ieder geval al weer heel erg vet uit. Dikke gevechten in de woestijn, in de jungle en in steden, dat ziet er in ieder geval heel erg tof uit! Dat je dit ook nog eens met zijn vieren online kan doen, zorgt voor mij altijd voor enthousiasme. Games als Destiny en The Division heb ik in ieder geval met een groep vrienden gespeeld. Nu maar te hopen dat Ubisoft de verwachtingen weet waar te maken. Als ik de trailer zo zie, houd ik toch altijd een slag om de arm. Gaat de game er echt zo mooi uit zien? Waarschijnlijk niet, maar we zien waarschijnlijk wel meer van de game op de E3 van dit jaar.

Games with Gold in juni: The Crew, Goat Simulator en meer
Altijd spannend: wat worden de nieuwe Games with Gold en welke games gaat PlayStation Plus deze maand brengen? Op de games van PlayStation Plus moeten we waarschijnlijk nog wachten tot en met aanstaande woensdag, maar Microsoft heeft haar line-up van deze maand bekend gemaakt. Waar zij vorig maand (zeker in vergelijking met de maand daarvoor) een ietwat teleurstellende line-up hadden, is het deze maand weer raak met een aantal toptitels.

Voor mij springen er twee titels uit: The Crew en XCOM. The Crew is in mijn ogen echt een onderschatte game. De game heeft bovendien in het vorige najaar een flinke update gekregen. Hierdoor zijn de graphics en handeling van de auto’s beter, en is er ook een dynamisch weersysteem aan de game toegevoegd. Absoluut de moeite waard om te spelen. XCOM is een fantastisch strategiespel voor de Xbox 360, wat je zeker ook eens moet uitproberen. De Xbox 360 krijgt verder nog Super Meat Boy, terwijl de Xbox One de maand start met cult-titel Goat Simulator. Nu is Sony aan de beurt, hopen dat we volgende week ook zo’n positief stukje kunnen schrijven over de PlayStation Plus-titels!

Verder nog deze week op GameParty
Eefje keerde terug naar haar Xbox 360, want zij speelt nog steeds L.A. Noire. Max schreef over hoe bepaalde genres steeds vaker leentjebuur bij elkaar spelen en steeds meer invloeden uit andere genres meenemen. Ik nam zelf twee reviews op me: Uncharted 4 en de tweede episode van Hitman.

Dat was het weer voor deze week. Laten we hopen dat volgende week nog wat leuk nieuws brengt zo vlak voor de E3. En anders moet het zomerse weer maar echt gaan doorbreken. Tot volgende week!

Stond aan de babywieg van GameParty en is verantwoordelijk voor de gehele website. Noem het de grote eindbaas.