Up2Date, 21 september 2014

Up2Date, 21 september 2014

Met de release van Destiny op negen september is de bittere waarheid dat menig gamer weinig tijd heeft gehad om elk nieuwtje op de website te volgen. Wij begrijpen dit volkomen en daarom hebben we ook deze week de meest belangrijke nieuwtjes voor jullie op een rij gezet.

Nieuwe trailer Final Fantasy XV
Het lijkt eeuwen geleden dat Square Enix Final Fantasy Agito XIII aankondigde en na verloop van tijd werd dit zelfs Final Fantasy XV. Daarna duurde het een langere tijd voordat we iets over de nieuwste Final Fantasy te horen kregen, uiteraard opgevolgd door nieuwe stilte vanuit de ontwikkelaar. Nu lijkt het er echter op dat Square Enix toch wat los laat over het nieuwe deel in de RPG-reeks. Door middel van een trailer is aangekondigd dat er in 2015 een speelbare demo zal komen waarmee we een kijkje kunnen nemen in de wereld van Final Fantasy XV. Eén minpuntje; de demo is alleen speelbaar voor de mensen wie Final Fantasy Type-0 HD kopen. Type-0 HD komt uit in Maart 2015.
The Evil Within krijgt TGS trailer
Tijdens de Tokyo Game Show werd er een nieuwe, enorm spannende trailer vrijgegeven van de nieuwe survival horror-game The Evil Within. Dat Shinji Mikami terug wil naar de roots van survival horror wordt in de trailer wel duidelijk. In de beelden zie je hoe detective Sebastian Castellanos zichzelf staande probeert te houden in een angstaanjagende wereld met allerlei rare en vooral enorm enge schepsels. Bas speelde de game eerder al op de Gamescom, zijn bevindingen lees je hier.
Destiny
Nieuws over Destiny mag natuurlijk niet ontbreken deze week. Dit was er dan ook volop. Zo hebben de makers laten weten dat de game in de eerste vijf dagen al 325 miljoen dollar heeft opgebracht. Ook kan je vanaf deze week de eerste raid spelen met vijf andere vrienden. Deze missie was de meest uitgebreide missie die Bungie ooit heeft gemaakt. Ook heeft Bungie laten weten dat ze elke week, op donderdag, zelf mee zullen spelen in de wereld van Destiny. Je kunt het tegen ze opnemen in de Crucible en wanneer je wint krijg je natuurlijke eeuwige glorie.

Co-op trailer voor Assasin’s Creed Unity
Ubisoft kwam deze week met een trailer van Assasin’s Creed Unity. In deze trailer kon je zien dat de game co-op missies zal bevatten waarin de spelers samen moeten werken en hun krachten moeten bundelen. In de trailer zie je hoe de personages samen hun vijanden verslaan. Niet alleen zag je tijdens de trailer hoe er samen werd gewerkt maar er werd ook duidelijk gezegd dat je van elkaars eigenschappen gebruik moet maken tijdens het vechten voor een gezamenlijk doel.
Xbox One-controller voor pc aangekondigd
Deze week heeft Microsoft laten weten dat er een Xbox One-controller zal komen voor de PC. De controller zal er hetzelfde uitzien als de Xbox-variant. Er is maar één verschil en dat er bij de controller een lange USB-kabel geleverd zal worden zodat je hem kan koppelen aan je PC of laptop. De nieuwe variant van de controller kan je ook gewoon gebruiken op de Xbox One en daarbij kan je kiezen of je hem draadloos of met kabel wilt gebruiken. Microsoft heeft de controller ondersteuning gegeven voor Windows 7 en Windows 8 en verschijnt in November.

Lisa vH nam deze week een kijkje in een ander leven waar je rakketen kan gebruiken, je keuken zomaar in de fik kan vliegen en de hele buurt op bezoek is bij je oma. Zo kan dat namelijk allemaal gaan in De Sims 4. Eefje dook deze week dieper in het leven van Fetch in inFAMOUS: First Light. Daarnaast heeft ze alle angstaanjagende games op een rijtje gezet waar we vol spanning op wachten. Bas nam deze week een kijkje in Middle-Earth in de Shadow of Mordor Video Preview en bekeek Call of Duty: Advanced Warfare.

Dat was het alweer voor de Up2Date van deze week. Tot de volgende keer!

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.