Up2Date, 28 oktober 2018: Rockstar week

Up2Date, 28 oktober 2018: Rockstar week

Het einde van het jaar komt langzaam maar zeker in zicht en dat betekent dat er weer enorm veel game releases zijn. Uiteraard heerlijk dat er zoveel top titels verschijnen, maar dat zorgt er ook voor dat de backlog weer enorm begint op te lopen. Spider-Man heb ik net uitgespeeld en daar is de release van Red Dead Redemption 2 alweer. Daartussen zijn er ook nog Assassin’s Creed Odyssey en Black Ops 4 die gespeeld moeten worden. Oh ja, en dan heb ik ook nog een hele lijst aan games van eerder dit jaar waar ik nog niet aan toe ben gekomen. Wat is ons leven toch zwaar. Tussen al die toptitels zijn er natuurlijk ook weer wat nieuwtjes die er deze week zijn verschenen en die ook bijgehouden moeten worden, maar daar is gelukkig de Up2Date die alles op een rijtjes heeft.

GTA 6 kan nog wel even op zich laten wachten
De grote release deze week is natuurlijk Red Dead Redemption 2 van Rockstar. Iedereen heeft zijn cowboyhoed opgezet en zit dit weekend volledig ondergedompeld in het wilden westen. Maar velen zullen ook met smacht zitten te wachten op enige informatie over een nieuwe GTA. De grote baas bij Rockstar, Dan Houser, heeft in een interview laten weten dat hij dankbaar is dat Grand Theft Auto 6 niet tijdens het presidentschap van Trump verschijnt. Volgens hem is het in het huidige politieke landschap moeilijk om satire te doen vanwege de gespannen situatie in de VS. Aangezien Trump nog minimaal tot 2021 president zal zijn, lijkt het onwaarschijnlijk dat we GTA 6 voor die tijd mogen verwachten.

Rockstar hanteert crunch cultuur
Om het maar even bij Rockstar nieuws te houden. Er verscheen namelijk een rapport waarin (oud-) werknemers van Rockstar aan het woord gelaten werden over de werk cultuur bij Rockstar. Vorige week werd er namelijk met commotie gereageerd toen Dan Houser liet weten dat medewerkers tijdens de productie van Red Dead Redemption 2 werkweken van 100 uur maakten. Vlak daarna heeft hij aangegeven dat dit maar om een klein groepje zeer gepassioneerde werknemers ging. In een rapport van Kotaku zijn er nu meerdere (oud-) werknemers die hun verhaal delen met uiteenlopende meningen. Er zijn werknemers die spreken van mentale uitputting en zelfs over een angstcultuur die zou heersen binnen Rockstar. Het buitensporig veel uren maken is volgens sommige geen optionele keuze, maar eerder een verplichting. Andere werknemers geven echter aan dat ze totaal geen last hebben gehad van overmatige uren en vinden dat er een reële werkdruk heerst binnen het bedrijf. Hoe het precies in zijn werk gaat zal ergens in het midden liggen, maar laat je door deze verhalen niet weerhouden om Rockstar games te kopen, want zelfs de meest kritische werknemers zeggen dat fans de games gewoon moeten aanschaffen.

Sean Bean krijgt rol in Hitman 2
De bekende acteur zal een rol gaan spelen in de eerste missie van de nieuwe Hitman game. “Ik ben dolenthousiast om deel uit te maken van de komende Hitman 2-game,” aldus Bean. “Het is altijd spannend om een nieuwe rol te spelen en ik kijk ernaar uit om mijn personage in actie te zien wanneer de Elusive Target-missie uit is.” Bean speelt Mark Faba, voorheen MI5-agent die nu freelance huurmoordenaar is geworden. Berucht als ‘The Undying’ is Faba’s reputatie als meester in het in scène zetten van zijn eigen dood ongeëvenaard, waardoor de International Contract Agency (ICA) een imposante premie op zijn hoofd heeft gezet.
Black Ops 4 brengt een aardig zakcentje binnen
In de eerste drie dagen na de release van de game heeft Black Ops 4 al 500 miljoen dollar opgebracht. Ook het aantal spelers is flink gestegen ten opzichte van vorig jaar. Daarnaast is het release weekend het meest bekeken ooit op Twitch in de geschiedenis van de Call of Duty franchise. Black Ops 4 heeft na de release ook een wereldwijd record neergezet op de PlayStation Store voor aankoop van een volledige game. Ook is Black Ops 4 wereldwijd Activision’s beste verkopende digitale game voor de Xbox One. Dat zijn flink wat records die Activision al weet neer te zetten met hun nieuwe Call of Duty telg.
Naast de nieuwtjes was er deze week ook de review van LEGO DC Super Villains te lezen op GameParty, waarin Bas zijn passie voor LEGO en Super heroes/villains kwijt kon. Verder schreef onze race fan Robin een schitterende ode aan racegames en schreef Eefje hoe ze Shadow of the Colossus nog steeds speelt.

Dat was het weer voor deze week, je bent weer helemaal bij en kan weer snel terug naar je tv om je weer volledig te focussen op het spelen van alle topgames die zijn verschenen. Volgende week zelfde tijd en zelfde plek voor weer een nieuwe dosis gamenieuws in een nieuwe Up2Date.

Game fanaticus die het liefste zijn vrije dag besteedt in de bioscoop tijdens een filmmarathon. Of 's nachts voor de tv zit te genieten van een goede pot American Football.