Up2Date, 17 december 2017: The force is strong with this movie

Up2Date, 17 december 2017: The force is strong with this movie

Nog een weekje en dan is kerst aangebroken, maar deze week stond in het teken van misschien wel iets veel belangrijkers. Het was de week waarin Star Wars: The Last Jedi in première ging! Het langverwachte achtste deel van de Star Wars films is eindelijk te zien en ik was hier in ieder geval al een tijdje naartoe aan het leven. De film stelt ook zeker niet teleur en ik kan iedereen aanraden om deze te gaan zien. Mocht je in de mogelijkheid zijn om de film in 4D te zien dan is dat de ultieme manier om de film te beleven. Maar we zijn hier natuurlijk om het game nieuws van de laatste week te bespreken, dus laten we snel beginnen.

The Last of Us II voor de helft af
Tijdens het PSX-panel werd er vorig weekend bekend dat we op de E3 2018 weer nieuwe info en gameplay te zien zullen krijgen van The Last of Us II. Stiekem hadden we toch gehoopt op wat nieuws tijdens de PSX, maar helaas zullen we iets langer moeten wachten. Verder kregen we te horen dat de game voor ongeveer 50 tot 60 procent af is en dat het grotendeels in Seattle zal gaan afspelen.
Wordt Bad Company 3 de nieuwe Battlefield?
Een nieuwtje wat een zeer twijfelachtige bron heeft, maar het is des al niet te min een nieuwtje. Volgens de Youtuber die ook heel veel info van Battlefield 1 wist te voorspelen voor de release kunnen we komen jaar Bad Company 3 verwachten als de nieuwste game in de reeks.

Burnout Paradise remaster
Ook dit is weer een nieuwtje waar nog niets officieel bekend van is, maar hoogstwaarschijnlijk kunnen we in 2018 een remaster van Burnout Paradise verwachten. Een Braziliaanse retailer heeft namelijk op hun website de game geplaatst met een prijskaartje van 149,90 Braziliaanse Reaal, wat neerkomt op 38 euro.

Eerste DLC pakket voor Wolenstein II: The New Colossus
In totaal zullen er drie DLC pakketten verschijnen voor de game waarvan The Adventures of Gunslinger Joe de eerste in de reeks is. De DLC is vanaf nu beschikbaar voor PS4, Xbox One en PC. In de uitbreiding speel je met Joseph Stallion, een voormalig rugbyspeler die het in Chicago opneemt tegen allerlei Nazigespuis.
Last Jedi content in Star Wars games
Om de release van de nieuwe Star Wars film te vieren kunnen we in veel Star Wars games aan de slag met nieuwe content. Zo kunnen we in Battlefront 2 aan de slag met Finn en Phasma als speelbare personages en zijn er ook twee nieuwe locaties beschikbaar. Ook in de singleplayer is extra content toegevoegd in de vorm van drie nieuwe speelbare hoofdstukken waarbij je verder gaat met het verhaal van Iden Versio. In Star Wars Galaxy of Heroes is ook nieuwe content toegevoegd en in januari kunnen we in Star Wars Jedi Challenges ook nieuwe content verwachten.

Crystal Dynamics is jarig
Ter ere van het 25 jarige bestaan, heeft ontwikkelaar Crystal Dynamics een video uitgebracht met verschillende hoogtepunten uit de geschiedenis. De ontwikkelaar kennen we natuurlijk goed van de recente Tomb Raider games, maar ook van oudere games zoals Gex en Legacy of Kain. Momenteel is de studio samen met Marvel hard aan het werk aan een project wat te maken heeft met The Avengers, iets waar wij heel erg naar uitkijken.
Naast de nieuwtjes was er nog meer te beleven op Gameparty in de vorm van de Ik speel nog steeds… Waarin Harmen je laat weten waarom hij nog steeds de topper Uncharted 4: A Thief’s End speelt. Robin had het dan nog over alle winterse evenementen in games en hoe ontwikkelaars hier geld mee proberen te verdienen. Al met al een rustig weekje waarin er in gamewereld niet heel veel spannende dingen te beleven vielen.

Dat was het dan weer voor deze week. Mocht je nog niet naar The Last Jedi zijn geweest leg dan heel even je controller neer en ga naar je dichtstbijzijnde bioscoop. Wees maar gerust dat al het nieuws wat je in de tussentijd mist gewoon volgende week weer in de nieuwe Up2Date voorbijkomt. See you next week!

All-round geek met een gigantische liefde voor Star Wars. Schrijft sinds 2005 over games en is een lopende film/game encyclopedie. Wakker te maken voor een goede game op Xbox Live (Havoc NL) of een bord lasagna. Streamt geregeld via Mixer en praat over films op Letterboxd.